Miljoonainvestointi maatalouskalvojen valmistukseen

Teksti:Johanna Nikunen
JULKAISTU: 2021-02-11
PÄIVITETTY: 2023-01-18


 

Rani Plast investoi tulevana syksynä 10 miljoonaa euroa uuden seitsenkerroksisen käärintäkalvojen puhalluslinjan rakentamiseen.

Uusi käärintäkalvojen puhalluslinja asennetaan heinäkuussa 2021 Rani Plastin Bjölaksen tehtaalle, jossa valmistetaan kaikki yrityksen maatalouskalvot. Asiakkailla on mahdollisuus tilata käärintä- ja aumakalvoja samasta paikasta, mikä yksinkertaistaa toimituksia ja vähentää kuljetuskustannuksia.

Investointi vahvistaa Rani Plastin tuotantokapasiteettia Bjölaksen tehtaalla, ja tekee siitä yhden Euroopan suurimmista maatalouskalvojen tuotantoyksiköistä.

Kalvopuhallustekniikka kehittää tuotevalikoimaa

”Käytössämme on markkinoiden edistyksellisin kalvopuhallustekniikka, jonka avulla voimme kehittää tuotevalikoimaamme monin tavoin. Esimerkiksi ohuempien kalvojen ja kasvavan metrimäärän ansiosta maanviljelijät säästävät huomattavasti paalien käärintäkustannuksissa”, Rani Plastin toimitusjohtaja Jari Palosaari toteaa.

”Koska olemme yksi alan tärkeimmistä toimijoista Euroopassa, seuraamme alamme kehitystä erittäin tarkasti ja hyödynnämme uusinta teknologiaa palvellaksemme asiakkaitamme parhaalla mahdollisella tavalla”, hän lisää.

”Uusi kalvolinja paitsi lisää tuotantokapasiteettia myös vahvistaa asemaamme yhtenä johtavista käärintäkalvojen tuottajista pitkälle tulevaisuuteen”, Rani Plastin maatalouskalvojen myyntipäällikkö Christer Vidjeskog sanoo.

Uuden kalvolinjan tärkeitä ominaisuuksia ovat pienempi sähkönkulutus ja mahdollisuus hyödyntää täysimääräisesti kierrätettyä ja uusiutuvaa raaka-ainetta. ”Haluamme käyttää uusia raaka-ainevaihtoehtoja vastataksemme vastuullisten tuotteiden kysyntään markkinoilla”, Jari Palosaari sanoo. Uusi kone myös vähentää tuotantohävikin määrän. Yhdessä nämä kehitysaskeleet tukevat yrityksen tavoitetta saavuttaa hiilineutraalius vuoteen 2035 mennessä.

Uuden kalvolinjan toimittaa markkinoiden johtava saksalainen yhtiö Windmöller & Hölscher, joka on tämän erikoisalan teknisen kehityksen kärjessä. Koneet asennetaan heinäkuussa 2021 valmiiksi syksyn koeajoa, koulutusta ja tuotannon aloitusta varten.

Automatisoitu logistiikka lisää turvallisuutta ja tehokkuutta

Uuden kalvolinjan lisäksi Rani Plast ottaa käyttöönsä myös modernin kuormalavalogistiikkaratkaisun, jossa hyödynnetään uusia automaattitrukkeja. Lisäksi päivitetään nykyisiä kalvolinjoja ja otetaan käyttöön uusi vuorotyöjärjestelmä henkilöstön työturvallisuuden parantamiseksi.

Rani Plastin tuotantojohtaja Teemu Ojalan mukaan vihivaunut toimivat kuormalavojen kuljetuksessa täysin automatisoidusti. Ratkaisu on suunniteltu parantamaan Rani Plastin sisäistä logistiikkaa, turvallisuutta ja tehokkuutta. Automaattisen lavansiirtojärjestelmän toimittaa paikallinen Ab Solving Oy, ja se otetaan käyttöön tämän vuoden syyskuussa.

 

 

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Metsä Boardin taivekartonkikone on nyt Euroopan suurin

Metsä Groupiin kuuluva Metsä Board vihki 11. huhtikuuta käyttöön uudistetun taivekartonkikoneen Ruotsin Husumissa.
Ribbon-has-been-cutx

Kp lanseerasi ensimmäisen sataprosenttisesti kierrätetyn muovisen elintarvikerasian

Klöckner Pentaplast (kp) ilmoittaa saavuttaneensa tärkeän virstanpylvään elintarvikepakkausteollisuudessa. Se esitteli ensimmäiset elintarvikerasiat, jotka on tehty pelkästään kierrätetystä PET:stä (rPET), joka on valmistettu pakkauksista.
KP-trayx

Nuoret aikuiset ovat kiinnostuneempia ympäristöystävällisistä pakkauksista

Muovipakkausjättiläisen ALPLA:n "2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey” -tutkimuksen mukaan nuoremmat (18-34-vuotiaat) priorisoivat ympäristöystävällisiä pakkausratkaisuja.
alplax

Tekniikkaa ja nörtteilyä Gallin kanssa Scanpackin lavalla

Hän on nörtti. Hän on asiantuntija, jolla on valtavasti energiaa ja jolla nauru on aina lähellä.
Evelina Galli