Miljoona kiloa väärää tavaraa lasinkeräysastiaan

JULKAISTU: 1. kesäkuun 2022
PÄIVITETTY: 18. tammikuun


Lasia voi kierrättää loputtomasti. Sen laatu säilyy ennallaan kierrätyskerrasta toiseen ja kilo lajiteltua lasipakkausjätettä säästää puoli kiloa kasvihuonekaasupäästöjä.

Lasia kiitollisempaa kierrätettävää materiaalia saa hakea. Pakkausmateriaalina lasin vahvuus on sen turvallisuus ja hygieenisyys: lasipakkauksista ei sekoitu mitään pakattuun aineeseen tai tuotteeseen.

− Lasi ei väsy, sen voi kierrättää kuinka monta kertaa tahansa. Lasin laatu ja puhtaus säilyvät ennallaan. Nykyiset lasimme ovat olleet käytössä jo ties kuinka monta sataa vuotta sitten, kertoo Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy:n operatiivinen johtaja Pertti Tammivuori.

Yksi kilo lajiteltua lasipakkausjätettä säästää puoli kiloa kasvihuonekaasupäästöjä verrattuna siihen, että lasi päätyisi sekajätteeseen. Jokainen suomalainen kierrättää vuositasolla noin 4,7 kiloa pantittomia lasipakkauksia.

Lasin kierrätyslaitoksille toimitettiin vuonna 2021 ennätysmäärä lasia: yhteensä 27 981 tonnia. Lasi kiertää Suomessa hyvin, mutta lasipakkausten keräysastiaan päätyy joka vuosi noin miljoona kiloa sinne kuulumatonta tavaraa: posliinia, keittiön lasiesineitä, ikkunalasia, metallia, peilejä ja valaisimia.

Näin lasi kiertää
1.    Lasin kierrätyslaitoksille toimitetun lasin määrä: 27 981 tonnia (2021)
2.    Markkinoille saatetun lasin alustava kierrätysprosentti: 92 % (2021)
3.    Lasipakkausten keräysastiaan heitetyn, sinne kuulumattoman jätteen osuus: hieman yli 4 % (2021).
4.    Vuositasolla suomalaiset vievät lasinkeräysastioihin 963 500 kiloa keräykseen kuulumatonta tavaraa.
5.    Kierrätetystä lasista 70 %, päätyy uusien pakkausten, kuten juomapullojen ja elintarviketölkkien valmistamiseen. Lopuista tehdään rakennusteollisuuden tuotteita, kuten vaahtolasia ja lasivillaa.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Pakkauksen nestemäärä selville ilman kontaktia

Toppan on kehittänyt NFC-tunnisteen, jonka avulla pakkauksen sisällä oleva nestemäärä voidaan tunnistaa ilman kontaktia.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (21)

Kahvia juodaan entistä tarkemmalla mitalla

Sunnuntaina 1.10.2023 vietetään kansainvälistä kahvipäivää.
Fredman_suodatinpussi keittimessä_vaaka

Juhlavuoden jakkara uuteen laatikkoon

Alvar Aallon suunnittelema klassikko, kolmijalkainen Jakkara 60 juhlii tänä vuonna 90-vuotiasta taivaltaan. Juhlavuoden kunniaksi myös jakkaran pakkaus uudistettiin.
Artek_tuolipakkaus_sislt

Ei legoja PET-pulloista

LEGO on keskeyttänyt aikeensa valmistaa legopalikoita kierrätetyistä PET-pulloista.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (18)