Mika Lankila Pakkausyhdistyksen hallituksen puheenjohtajaksi

JULKAISTU: 23. marraskuun 2022
PÄIVITETTY: 18. tammikuun


Pyroll Pakkaukset Oy:n toimitusjohtaja Mika Lankila on valittu Suomen Pakkausyhdistys ry:n hallituksen puheenjohtajaksi kaudelle 2023–2025 Suomen Pakkausyhdistys ry:n syyskokouksessa 22.11.2022. SPY:n hallituksen varapuheenjohtajana jatkaa Kati Randell, Oy Paulig Finland Ab. Syyskokouksessa vahvistettiin myös yhdistyksen vuoden 2023 toimintasuunnitelma ja talousarvio.

– Pyroll Pakkaukset Oy:n toimitusjohtajana olen seurannut pakkausalaa viime vuodet läheltä. Kotimainen pakkausala on selvinnyt haastavista ajoista kiitettävästi: raaka-ainehuolto on pelannut ja vakavia saatavuusongelmia ei ole päässyt syntymään esimerkiksi elintarvike- tai lääketuotantoon. Myös jatkossa meidän alan toimijoiden on pysyttävä kilpailukykyisenä uusien haasteiden edessä. On oltava rohkeutta kehittää omaa toimintaa sekä nostaa koko pakkausalan roolia ja sen merkitystä. Ilman pakkausta harva tuote toimii, Mika Lankila sanoo.

– Suomen Pakkausyhdistyksen roolin näen entistä tärkeämpänä, sillä ala on muuttumassa voimakkaasti lähivuosina. Pakkausalaan liittyvä lainsäädäntö on yhä edelleen kiristymässä, uusia kustannuksia ja lisää raportointia on tiedossa, mutta niiden hyödyt tuntuvat jäävän epämääräisiksi. Kukaan ei kuitenkaan tunnu kuulevan alan huutoa, Lankila jatkaa.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Pakkauksen nestemäärä selville ilman kontaktia

Toppan on kehittänyt NFC-tunnisteen, jonka avulla pakkauksen sisällä oleva nestemäärä voidaan tunnistaa ilman kontaktia.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (21)

Kahvia juodaan entistä tarkemmalla mitalla

Sunnuntaina 1.10.2023 vietetään kansainvälistä kahvipäivää.
Fredman_suodatinpussi keittimessä_vaaka

Juhlavuoden jakkara uuteen laatikkoon

Alvar Aallon suunnittelema klassikko, kolmijalkainen Jakkara 60 juhlii tänä vuonna 90-vuotiasta taivaltaan. Juhlavuoden kunniaksi myös jakkaran pakkaus uudistettiin.
Artek_tuolipakkaus_sislt

Ei legoja PET-pulloista

LEGO on keskeyttänyt aikeensa valmistaa legopalikoita kierrätetyistä PET-pulloista.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (18)