Micvacin kehittämä valmisruokien valmistusmenetelmä on saanut arvostetun SACCNY-Deloitte Green Award -palkinnon. Menetelmä säästää materiaaleja sekä energiaa ja pidentää säilyvyysaikaa.
Ruotsalaisen Micvac-yrityksen menetelmässä valmisruuat valmistetaan ja pakataan mikroaaltotunnelissa. Tämä mahdollistaa ruuan säilymisen kuusikymmentä päivää ilman säilöntäaineita. Menetelmä on myös hyvin energiatehokas ja pakkaukset ovat hyvin kompakteja, mikä säästää kuljetuskustannuksissa.
”Palkinto on tunnustus Micvacin valmistusmenetelmälle, jonka avulla voidaan vähentää säilöntäaineiden käyttöä ja pidentää tuotteen säilymisaikaa. Nämä asiat edistävät kestävää kehitystä”, sanoo Andreas Marcetic, Deloitte AB:n partneri. Palkinnon jakavat vuosittain Ruotsalais-amerikkalainen kauppakamari ja Deloitte.