Metsä Spring ja Valmet rakentavat 3D-kuitutuotteen koelaitoksen

Teksti:Johanna Nikunen
JULKAISTU: 2020-12-11
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Metsä Groupin innovaatioyhtiö Metsä Spring ja Valmet aloittavat 3D-kuitutuotteen koelaitoksen rakentamisen Äänekoskelle. Koelaitoksessa testataan ja kehitetään uudentyyppisen pakkausratkaisun valmistusmenetelmää.

Uuteen koelaitokseen sijoitetaan koelinja, joka valmistaa puukuidusta valmiita 3D-kuitutuotteita, joilla voidaan korvata muovista ja alumiinista valmistettuja pakkauksia. Tavoitteena on koelaitoksen avulla kehittää uusi kilpailukykyinen tuote, sitä tukeva prosessi sekä laitteisto.

– Meillä on kunnianhimoinen tavoite rakentaa merkittävää liiketoimintaa Metsä Groupin, Valmetin ja monien muiden yritysten osaamiseen perustuen. Käytämme pääraaka-aineena vastuullisesti valmistettua puukuitua ja pyrimme valmistamaan siitä pakkauksia ympäristövaikutukset minimoiden. Koelaitoksessa kehitetään ja testataan monia uusia innovaatioita, jotka tukevat esimerkiksi tavoitettamme korvata muovia useissa pakkausratkaisuissa, sanoo Metsä Springissä projektia johtava Jarkko Tuominen.

Koelaitoksen rakentaminen alkoi 10.12. ja sen on määrä aloittaa toimintansa vuoden 2021 lopulla.

Koelaitoksen kanssa samalla alueella Äänekoskella sijaitsevat myös Metsä Fibren biotuotetehdas, Metsä Boardin kartonkitehdas ja osaamiskeskus (Excellence Centre), Metsä Woodin viilutehdas, Pro Nemus -vierailukeskus, sekä Metsä Springin ja Itochu Corporationin yhteinen, tekstiilikuitua paperisellusta valmistava koetehdas.

 

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Aiothan osallistua Packnorth Award 2024 -kilpailuun?

Ilmoituksia Packnews Award -kilpailuun saapuu nyt tiheään tahtiin Packnewsille. Mittelö järjestetään neljättä kertaa, ja tänä vuonna palkintojenjakotilaisuus pidetään Scanpackissa. Luvassa on mielenkiintoisia uutuuksia.
kilpailu

Löysikö Lessebo Paper vuoden kesähitin?

Kysymykseen miltä paperi kuulostaa, on vihdoin saatu vastaus. Lessebo Paper otti rohkean askeleen perinteisen visuaalisen muotoilun ulkopuolelle ja tutki tätä hieman outoa kysymystä. Tuloksena on Lessebo Paper Player -soitin, joka muuntaa paperin elegantin hiljaisuuden kiehtovaksi äänikokemukseksi.
01_Hero_Lessebo-Texture_Close-up-paper-texture-Morocco_Photo-by-Carl-Anderx

Duni lanseeraa LipLidsin älykannen

Duni Group ja ruotsalainen start-up-yritys LipLid ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka myötä Duni Group lanseeraa LipLidsin kannet take-away-mukeihinsa.
dunix

Ruotsin muovipakkausten keräys on kriisissä, toteaa Svensk Plaståtervinning

Ruotsissa on vakava, kansallinen muovipakkausten keräyskriisi, Svensk Plaståtervinningin (Ruotsin muovikeräyksen) toimitusjohtaja Mattias Philipsson sanoo lehdistötiedotteessa.
Foto: Peter Holgersson AB