Metsä Boardin "Better with Less" -kilpailu alkoi

Teksti:Johanna Nikunen
JULKAISTU: 2022-06-03
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Metsä Boardin järjestämä Better with Less – Design Challenge 2022 kutsuu suunnittelijat eri puolilta maailmaa luomaan tulevaisuuden pakkausratkaisuja. Kolmatta kertaa järjestettävän kilpailun teemana on zero waste – ei lainkaan jätettä. Kilpailuaika on 1.6.–1.12.2022.

Kansainvälisesti tunnetuista pakkaussuunnittelun ammattilaisista koostuva tuomaristo etsii kevyempiä, älykkäämpiä ja kiertotaloutta edistäviä ratkaisuja yleisimpiin kuluttajapakkauksiin.

– Tulevaisuudessa kiertotalous ohjaa kaikkea kulutusta. Pakkausten tarve kasvaa jatkuvasti, ja meidän on hyödynnettävä pakkaussuunnittelun mahdollisuuksia yhä innovatiivisemmilla tavoilla säästääksemme planeettamme resursseja, kilpailun tuomariston puheenjohtajana toimiva Metsä Boardin EMEA ja APAC -alueiden pakkauspalvelujohtaja Ilkka Harju

Kilpailun osallistujia kannustetaan tarkastelemaan pakkauksen koko elinkaarta tehokkaasta suunnittelusta helppoon kierrätykseen ja tarkoituksenmukaiseen uudelleenkäyttöön – eli pakkaukseen, josta ei jää jätettä.

Better with Less – Design Challenge kannustaa suunnittelijoita luomaan kiertotaloutta tukevia pakkausratkaisuja, jotka perustuvat uusiutuviin raaka-aineisiin. Muotoilulta haetaan yhä parempaa käyttäjäkokemusta sekä resurssien käytön ja jätteen määrän minimointia.

Tuomaristo palkitsee kolmen parhaan pakkausratkaisun suunnittelijat 10 000, 3 000 ja 2 000 euron palkinnoilla. Pakkaussuunnittelun opiskelijoille on luvassa lisäpalkinto: työharjoittelu Metsä Boardin Excellence Centressä Äänekoskella. Kilpailu päättyy 1.12.2022.

Edellinen Better with Less – Design Challenge keräsi osallistujia 28 maasta.

Lue lisää ja osallistu kilpailuun: www.betterwithless.org

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Scanpack 2024 -messuohjelma on julkaistu!

Skandinavian suurimman pakkausalan messun, Scanpackin pääohjelma on julkaistu. Scanpack järjestetään Svenska Mässanissa Göteborgissa 22.–25. lokakuuta. Näyttelyssä on 400 näytteilleasettajaa ja lisäksi vierailijoille on tarjolla laaja, lähes sadan numeron ohjelma.
Talare-pa-Scanpack-SVx

Nyt voi pantata God Morgonin mehupurkkeja

God Morgon aloitti yhteistyön Bowerin kanssa ja tarjoaa nyt panttia mehupurkeilleen. Tavoitteena on lisätä pakkausten kierrätystä tarjoamalla erilaisia etuja, kun pantti on rekisteröity.
God Morgon on yksi Ruotsin suurimmista mehuvalmistajista ja myy yli 15 miljoonaa mehupurkkia vuodessa Ruotsissa. Kuva: Lehdistökuva

Uusi ammatillinen etäkoulutus tarjoaa elinkaariarviointia pakkausalalle

Elokuun lopulla 2023 käynnistyi uusi pakkausteollisuuden arvoketjuun keskittyvä ammatillinen koulutus Haganäsin koulussa Älmhultissa. Nyt koulutuspäällikkö Finn Toompuu on saanut luvan järjestää lyhyen etäkoulutuksen aiheesta elinkaariarviointi (LCA, Life cycle assessment) pakkausteollisuudelle. Kysyimme Finniltä muutamia kysymyksiä tästä koulutuksesta.
LCA utbilding

Nordvalls investoi toiseen HP Indigo V12 -painokoneeseen Drupa-messuilla

Muutama kuukausi sitten painotalo Nordvalls Etikett hankki HP Indigo V12 -painokoneen. Düsseldorfin Drupa-messuilla varmistui, että yritys ostaa toisen saman mallin koneen.
Nordvalls-1536x1024x