Metsä Boardilta PE-päällystettyjä kartonkeja

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2016-06-01
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Metsä Board tuo PE-päällystetyt kartongit markkinoille aluksi ulkopuolisten jalostajien päällystäminä. Vuonna 2017 yhtiö päällystää itse kartongit uudella ekstruusiopäällystyslinjalla Husumissa.
 
Metsä Board esittelee Drupa-messuilla Düsseldorfissa kuluttaja-, myymälä- ja
tarjoilupakkauksiin soveltuvia kartonkejaan. Ensikuidusta valmistetut kartongit ovat yhtiön mukaan onnistuneet vastaamaan tämän päivän kasvaviin pakkausvaatimuksiin.
 
“Tuemme asiakkaidemme liiketoimintaa yhdistämällä kartonkiosaamisemme
uusimpaan teknologiaan. Viime marraskuussa ilmoitimme, että Metsä Board investoi
uuteen ekstruusiopäällystyslinjaan Husumin tehtaallaan. Olemme hiljattain valinneet
linjan päätoimittajat, ja projekti etenee”, sanoo toimitusjohtaja Mika Joukio. ”Meillä on
Husumin tehtaalla käytössämme myös Euroopan modernein taivekartonkikone, jonka
tuotannon starttasimme tämän vuoden alussa.”
 
Ekstruusiopäällystyslinja otetaan käyttöön vuoden 2017 ensimmäisellä vuosipuoliskolla ja sen PE-päällystyskapasiteetti tulee olemaan noin 100 000 tonnia vuodessa. Tällä hetkellä PE on yleisin barrier-materiaali kosteutta ja rasvaa vastaan ruoka- ja tarjoilupakkauksissa. Lisäksi yhtiö jatkaa uusien barrier-ratkaisujen kehittämistä mukaan lukien biopohjaiset materiaalit.
 
Metsä Boardin Carta Dedica -tuoteperhe vastaa tarjoilupakkausmarkkinoiden vaatimuksiin vaihtoehdolla, joka pohjautuu uusiutuvaan ensikuituun. Se soveltuu hyvin esimerkiksi kuppeihin, lautasiin ja alustoihin. Ennen uuden ekstruusiolinjan käynnistämistä yhtiö tarjoaa ulkopuolisten jalostajien PE-päällystämiä tarjoilupakkauskartonkeja.
 

 

 

Jatka lukemista

Raisiolle uusi toimitusjohtaja kesäkuussa

Raisio Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Pasi Flinkmanin. Hän aloittaa Raisio Oyj:n toimitusjohtajana 15.6.2024. Flinkman siirtyy Raisioon Orkla Suomen toimitusjohtajan tehtävästä.
Finland

Pakkaus- ja printtimessuilla vilkasta

Pakkausalan ja graafisen teollisuuden ammattitapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä Helsingin Messukeskukseen 13.-14.3.2023. PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuman kävijämäärä nousi edellisestä kerrasta 36 % ja oli 4 387.
stora

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

Uusi merkintäväri steriloituihin pakkauksiin

Merkintäjärjestelmiä valmistava Linx Printing Technologies on kehittänyt uuden mustesuihkuvärin, jolla voidaan merkitä ruokapakkauksia ennen niin sterilointia. Väri kestää hyvin kuumuutta ja kosteutta.
linx-ink-utvald

Uusimmat uutiset

Drupa alkoi - tässä on 18 vinkkiä messuille

Ensimmäistä kertaa vuoden 2016 jälkeen Drupa järjestetään Düsseldorfissa. Jättimessuilla on monen vuoden jälkeen paljon uutta esiteltävää, erityisesti pakkausalasta kiinnostuneille. Eikä niitä kutsuta syyttä yhä useammin Drupack-messuiksi. Tästä löydät vinkkejä, joita kävijät voivat nähdä messuilla. Packnews on luonnollisesti paikalla.
DRUPA24_01x

Diageo testaa PulPacin paperisia Baileys-pulloja Barcelonan festivaaleilla

Diageo testaa kuivamuotoiltua kuitupulloa, joka koostuu 90-prosenttisesti paperista, jossa on ohut muovivuoraus ja foliotiiviste. Koe toteutetaan yhteistyössä PA Consultingin kanssa, joka on osa Bottle Collectivea yhdessä PA:n ja Pulpacin kanssa.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottlesx

Burger King testaa uudelleenkäytettäviä biomukeja

Restel Oy kokeilee neljässä toimipisteessään uudelleenkäytettäviä juomamukeja, jotka on valmistettu biopohjaisesta ja kierrätettävästä Sulapac-materiaalista.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

"Olemme ylpeitä kuin kukot” – Orapac toivoo voittavansa Packnorth Award 2024:n

Suomalainen Oy Orapac AB on yksi yrityksistä, joka haluaa voittaa Packnorth Award 2024 -palkinnon. Kilpailutyö, jota he kutsuvat Greenboxiksi, on periaatteessa yksinkertainen: laatikko kannella. Se on kuitenkin valmistettu täysin kierrätetyistä kuiduista ja eristää lämpöä ja kylmää paremmin kuin EPS-pakkaus edellyttää. Otimme yhteyttä Orapacin toimitusjohtaja Fredric Tidströmiin ja varatoimitusjohtaja Torbjörn Nyholmiin saadaksemme lisätietoja.
Greenbox