Metsä Board Kemi sertifioi elintarviketurvallisuuden

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2020-02-09
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Metsä Groupiin kuuluvan Metsä Boardin Kemin kartonkitehtaan elintarviketurvallisuus on sertifioitu FSSC 22000 standardin mukaisesti. Sertifikaatti on osoitus siitä, että tehtaan organisaatio varmistaa kattavasti tuotteidensa turvallisuuden myös vaativissa käyttökohteissa, kuten suorassa kontaktissa elintarvikkeiden kanssa.

Tiedotteen mukaan Euroopan johtavana ensikuitukartongin valmistajana Metsä Board haluaa varmistaa, että se toimii vastaavien standardien mukaan kuin yhtiön asiakkaat elintarviketeollisuudessa.
Kaikilla yrityksen tehtailla on ollut jo aiemmin käytössä ISO 22000 elintarviketurvallisuusjärjestelmä, ja nyt Simpeleen, Kyron, Äänekosken, Husumin ja Kemin tehtailla on käytössään myös FSSC 22000 järjestelmä.

”Asiakkaamme elintarviketeollisuudessa toimivat näiden samojen elintarviketurvallisuusstandardien mukaisesti. On tärkeää, että myös heidän käyttämänsä pakkauskartonki on valmistettu samoja, tiukkoja vaatimuksia noudattaen. Näin varmistamme yhdessä katkeamattoman tuoteturvallisuusketjun”, kertoo Metsä Boardin tuoteturvallisuuspäällikkö Marjatta Punkka.

FSSC 22000 on GFSIn (Global Food Safety Initiative) hyväksymä standardi. Sen avulla määritellään kattava elintarviketurvallisuusjärjestelmä, joka vastaa sekä yhtiön asiakkaiden että kuluttajien vaatimuksiin. GFSIn hyväksymien standardien avulla elintarviketeollisuus huolehtii elintarvikkeiden turvallisuudesta maailmanlaajuisesti.

Jatka lukemista

Dayton osti Thomekon elintarviketoiminnot

Päivittäistavara-, horeca- ja elintarvikealan laitteita ja huoltopalveluita toimittava Dayton Oy on ostanut Thomekon elintarviketeollisuuskone- ja -laitetoiminnot Suomessa. Dayton nousee kaupalla elintarviketeollisuuden kokonaisratkaisujen johtavaksi tarjoajaksi toimitusjohtaja Pekka Tiaisen mukaan.
dayton-tiainen-elintarviketeollisuus

Huhtamäki lahjoittaa kerta-astioita kriisiavuksi

Huhtamäki lahjoittaa tuotteittaan terveydenhuollon toimijoille, esimerkiksi yli kuusi miljoonaa kerta-astiaa sairaaloille ja hoitokodeille ympäri Eurooppaa ruokahygienian ja -turvallisuuden varmistamiseksi poikkeustilanteessa. Yhtiö tuottaa myös visiirejä ja avustaa Punaista Ristiä.
huhtamäki-ruokapakkaukset-food-service

Muovikasseja korvataan muilla materiaaleilla

Yhä useampi suomalainen pakkaa ruokaostoksensa muuhun kuin muovikassiin. S-ryhmän ruokakaupoissa muovikassien myynti laski neljä prosenttia vuodesta 2018 vuoteen 2019. Vain joka neljäs asiakas ostaa muovikassin kauppakäynnillään. Yhä useampi asiakas käyttää biohajoavaa kassia, paperikassia tai kestokassia.
s-ryhmä-muovikassit-kangaskassit

Raflatacilta PP-etikettikalvoa kierrätysmuovista

UPM Raflatac tuo markkinoille ensimmäisenä PP-etikettimateriaalin, joka on tehty kierrätysmuovista. Materiaalissa käytetään kemian teollisuuden SABIC-yrityksen kierrätysratkaisua PP-tuotteille.
Jar of peanut butter and peanuts

Uusimmat uutiset

Brittiläisten päivittäistavarakauppojen pakkauspomot haluavat luopua muovista, mutta se ei ole helppoa

Aquapak-pakkausyrityksen uuteen tutkimukseen otti osaa sata brittiläisen päivittäistavarakaupan pakkausvastaavaa. Heistä enemmistö (92 prosenttia) suunnittelee luopuvansa kokonaan muovin käytöstä kuluttajapakkauksissaan.
Aquapak

Muuttaako uusi nestekartonkipakkaus markkinat?

Pakkausalan lehdistöä kokoontui 15. toukokuuta Amsterdamiin ottamaan osaa täysin uuden pakkausratkaisun lanseeraukseen. Tilaisuuden järjesti Zotefoams, joka väittää olevansa ”gamechanger”. Pitäisikö suurten nestekartonkipakkausten valmistajien tuntea olonsa uhatuksi?
rezorce

Uusi päällystämätön kartonki Holmen Iggesundilta

Invercote Touch on uusi päällystämätön kartonki Holmen Board & Paperilta. Se on suunniteltu vastaamaan kasvavaan kysyntään kestäviä ja visuaalisesti houkuttelevia pakkausmateriaaleja kohtaan, joiden tulee silti säilyttää hyvät paino-ominaisuutensa.
Igge-touchx

Biomuovilla on oleellisesti pienemmät CO2-päästöt verrattuna perinteiseen muoviin

Iso-Britanniassa, Kiinassa ja Sveitsissä olevat tutkijat ovat osoittaneet, että kun fossiilinen muovi korvataan biohajoavalla biomuovilla, syntyy merkittävästi vähemmän hiilidioksidipäästöjä. Näin kirjoittaa Nordisk Bioplast-yhdistys omilla verkkosivuillaan.
Global warming concept