Metsä Board julkaisi interaktiiviset tiekartat ilmasto- ja vesitavoitteistaan

Teksti:Johanna Nikunen
JULKAISTU: 2022-11-18
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Metsä Board on julkaissut yksityiskohtaiset tiekartat toimenpiteistä, joilla se aikoo saavuttaa tavoitteensa ilmastonmuutoksen torjunnan ja vedenkäytön vähentämisen osalta vuoden 2030 loppuun mennessä. Tiekarttoja päivitetään vuosittain sekä toteutumien että tulevien investointien osalta. Tiekartat sisältävät myös suunnitteluvaiheessa olevat investoinnit ja muuta lisätietoa.

Uudet tiekartat toimivat vuorovaikutteisesti, minkä ansiosta tavoitteiden etenemistä, toimenpiteiden vaikuttavuutta ja tulevia suunnitelmia voi tarkastella tehtaittain. Ilmastotiekartassa on kaksi osiota – matka kohti sataprosenttisesti fossiilitonta energiaa ja pyrkimys hiilidioksidipäästöjen nollaamiseen. Vesitiekartassa puolestaan kuvataan, miten prosessiveden käytön vähentäminen tuotetonnia kohti etenee.

Metsä Boardin tavoitteena on, että vuoden 2030 loppuun mennessä yhtiön tehtaat luopuvat asteittain kaikkien fossiilisten polttoaineiden ja fossiilipohjaisen ostoenergian käytöstä. Tämän siirtymän myötä tuotannosta ei enää synny fossiilisia hiilidioksidipäästöjä.

Vuorovaikutteiset ilmasto- ja vesitiekartat kehitettiin yhdessä vastuullisuusdatan keräämiseen ja visualisointiin erikoistuneen ohjelmistoyhtiö AskKaukon kanssa.

Linkki tiekarttoihin

 

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Nuoret aikuiset ovat kiinnostuneempia ympäristöystävällisistä pakkauksista

Muovipakkausjättiläisen ALPLA:n "2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey” -tutkimuksen mukaan nuoremmat (18-34-vuotiaat) priorisoivat ympäristöystävällisiä pakkausratkaisuja. He ovat valmiita käyttämään niiden ostamiseen enemmän rahaa, kulkemaan pidemmän matkan niitä hankkiessaan ja näkemään muutenkin ylimääräistä vaivaa varmistaakseen, että heidän ostoksensa sisältävät ympäristöystävällisiä pakkausratkaisuja.
alplax

Tekniikkaa ja nörtteilyä Gallin kanssa Scanpackin lavalla

Hän on nörtti. Hän on asiantuntija, jolla on valtavasti energiaa ja jolla nauru on aina lähellä.
Evelina Galli

Läpinäkyvä eristepakkaus on ympäristöystävällisempi kuin värikäs

Rockwool vaihtoi punavalkoiset eristepakkauksensa läpinäkyviin. Se säästi väriaineita ja lisäsi kierrätettävyyttä.
Rockwool ennen ja jälkeen

Landa Printingiltä jättiyllätys Drupan tiedotustilaisuudessa

Yllättävien myyntilukujen ja kahden uuden painokoneen esittelyn myötä Landa nousi yhdeksi suurimmista yllättäjistä Pre-Drupan tiedotustilaisuudessa Düsseldorfissa maaliskuun lopussa. Packnews oli paikalla.
Landa_01x