Metsä Board julkaisi interaktiiviset tiekartat ilmasto- ja vesitavoitteistaan

JULKAISTU: 2022-11-18
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Metsä Board on julkaissut yksityiskohtaiset tiekartat toimenpiteistä, joilla se aikoo saavuttaa tavoitteensa ilmastonmuutoksen torjunnan ja vedenkäytön vähentämisen osalta vuoden 2030 loppuun mennessä. Tiekarttoja päivitetään vuosittain sekä toteutumien että tulevien investointien osalta. Tiekartat sisältävät myös suunnitteluvaiheessa olevat investoinnit ja muuta lisätietoa.

Uudet tiekartat toimivat vuorovaikutteisesti, minkä ansiosta tavoitteiden etenemistä, toimenpiteiden vaikuttavuutta ja tulevia suunnitelmia voi tarkastella tehtaittain. Ilmastotiekartassa on kaksi osiota – matka kohti sataprosenttisesti fossiilitonta energiaa ja pyrkimys hiilidioksidipäästöjen nollaamiseen. Vesitiekartassa puolestaan kuvataan, miten prosessiveden käytön vähentäminen tuotetonnia kohti etenee.

Metsä Boardin tavoitteena on, että vuoden 2030 loppuun mennessä yhtiön tehtaat luopuvat asteittain kaikkien fossiilisten polttoaineiden ja fossiilipohjaisen ostoenergian käytöstä. Tämän siirtymän myötä tuotannosta ei enää synny fossiilisia hiilidioksidipäästöjä.

Vuorovaikutteiset ilmasto- ja vesitiekartat kehitettiin yhdessä vastuullisuusdatan keräämiseen ja visualisointiin erikoistuneen ohjelmistoyhtiö AskKaukon kanssa.

Linkki tiekarttoihin

 

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Atria ostaa ruotsalaisen Gooh-valmisruokayhtiön

Atria Sweden AB ostaa ruotsalaisen valmisruokayhtiön Goohin koko osakekannan.
gooh

Syklo suunnittelee muovinkierrätyslaitoksen rakentamista Hyvinkäälle

Kapasiteetiltaan 50 000 tonnin muovinkierrätyslaitos kasvattaa valmistuttuaan Suomen muovinkierrätyskapasiteettia jopa 50 prosenttia.
Suomen

GRAI yksilöi uudelleenkäytettävät pakkaukset

GS1:n GRAI-tunnistetta ​​käytetään yksilöimään uudelleenkäytettäviä kuormankantajia ja palautusjärjestelmien pakkauksia.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (89)

ScanStar -ja ScanStar Student kilpailujen ilmoittautuminen on käynnissä

Yhteispohjoismaisen ScanStar-pakkaussuunnittelukilpailun ilmoittautuminen on käynnissä. Kilpailun ohessa järjestetään myös opiskelijakilpailu ScanStar Student.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (86)