Metsä Board julkaisi interaktiiviset tiekartat ilmasto- ja vesitavoitteistaan

JULKAISTU: 18. marraskuun 2022
PÄIVITETTY: 18. tammikuun


Metsä Board on julkaissut yksityiskohtaiset tiekartat toimenpiteistä, joilla se aikoo saavuttaa tavoitteensa ilmastonmuutoksen torjunnan ja vedenkäytön vähentämisen osalta vuoden 2030 loppuun mennessä. Tiekarttoja päivitetään vuosittain sekä toteutumien että tulevien investointien osalta. Tiekartat sisältävät myös suunnitteluvaiheessa olevat investoinnit ja muuta lisätietoa.

Uudet tiekartat toimivat vuorovaikutteisesti, minkä ansiosta tavoitteiden etenemistä, toimenpiteiden vaikuttavuutta ja tulevia suunnitelmia voi tarkastella tehtaittain. Ilmastotiekartassa on kaksi osiota – matka kohti sataprosenttisesti fossiilitonta energiaa ja pyrkimys hiilidioksidipäästöjen nollaamiseen. Vesitiekartassa puolestaan kuvataan, miten prosessiveden käytön vähentäminen tuotetonnia kohti etenee.

Metsä Boardin tavoitteena on, että vuoden 2030 loppuun mennessä yhtiön tehtaat luopuvat asteittain kaikkien fossiilisten polttoaineiden ja fossiilipohjaisen ostoenergian käytöstä. Tämän siirtymän myötä tuotannosta ei enää synny fossiilisia hiilidioksidipäästöjä.

Vuorovaikutteiset ilmasto- ja vesitiekartat kehitettiin yhdessä vastuullisuusdatan keräämiseen ja visualisointiin erikoistuneen ohjelmistoyhtiö AskKaukon kanssa.

Linkki tiekarttoihin

 

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Vaahtoautot uuteen pussiin

Ahlgrens bilar -vaahtokarkit täyttävät 70 vuotta ja saavat syntymäpäivän kunniaksi uuden pakkauksen ensimmäistä kertaa 15 vuoteen.  
Bilar

Uusia työkaluja pakkausten ympäristövaikutusten luokitteluun

Antalis on kehittänyt Green Card ja Green Star SystemTM -työkalut, joiden tarkoitus on helpottaa asiakasta pakkausten ympäristövaikutusten vertailussa.
GREEN STAR SYSTEM_rgb_3

PackSummit Tampereella marraskuussa

PackSummit kerää pakkausalan toimijat saman katon alle 14.11.2023 Tampere-talossa. Tänä vuonna kokoonnutaan teemalla "Onko pakkauksesi vastuullinen vai viherpesty?"
PackSummit verkkosivujen materiaali

Metsä Groupin Kemin kartonki- ja biotuotetehtaat käyntiin

Suomen metsäteollisuushistorian suurin investointi – Kemin uusi biotuotetehdas ja kartonkitehtaan laajennus – on otettu käyttöön osastoittain suunnitelman mukaisesti keskiviikkona 20.9. Uuden biotuotetehtaan sellutoimitukset asiakkaille alkavat vuoden 2023 lokakuun aikana.
metsä_kemi