Metallipakkaukset sopivat kiertotalouteen

Teksti:Redaktionen
JULKAISTU: 2016-11-13
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Euroopan terästuottajien yhdistys APEAL on tuottanut animaation, joka kuvaa teräksen ainutlaatuisia ominaisuuksia kiertotalouteen sopivana pakkausmateriaalina.

APEAL pyrkii lisäämään tietämystä siitä, miten teräksen ominaisuudet täyttävät jo nyt kiertotalouden vaatimukset. Uusimpien lukujen mukaan metallipakkausten kierrätysaste on saavuttanut Euroopassa uuden huippulukeman 76 %.

Teräksen magneettiset ominaisuudet tekevät metallin erottamisen muusta jätteestä helpoksi ja taloudelliseksi. Uuden teräksen tuotannossa käytetään aina metalliromua, ja jokainen Euroopan terästehdas on näin myös kiertotaloustehdas. Terästä voidaan kierrättää loputtomasti ilman laadun heikkenemistä.

Järjestön mukaan metallipakkausten monenlaiset koot, vahva suoja ja pitkä hyllyikä auttavat ruokahävikin pienentämisessä.

EU:n kiertotalouspaketti määrittelee järjestön mukaan kunnianhimoisen ja uskottavan pitkäaikaisen suunnan jätteiden käsittelylle ja kierrätykselle. Paketissa asetetaan korkeammat kierrätystavoitteet kaikille pakkausmateriaaleille. Rautametalleille tavoite on 75 % vuonna 2025.

Animaation voi katsoa tästä.
 

 

 

Jatka lukemista

Raisiolle uusi toimitusjohtaja kesäkuussa

Raisio Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Pasi Flinkmanin. Hän aloittaa Raisio Oyj:n toimitusjohtajana 15.6.2024. Flinkman siirtyy Raisioon Orkla Suomen toimitusjohtajan tehtävästä.
Finland

Pakkaus- ja printtimessuilla vilkasta

Pakkausalan ja graafisen teollisuuden ammattitapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä Helsingin Messukeskukseen 13.-14.3.2023. PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuman kävijämäärä nousi edellisestä kerrasta 36 % ja oli 4 387.
stora

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Uusimmat uutiset

Drupa alkaa pian – tässä on kuusi trendiä, joita kannattaa pitää silmällä

Kahdeksan vuoden tauon jälkeen pääsemme jälleen Drupa-messuille ja näemme, mitä toimittajat uskovat meidän tarvitsevan. Tästä löydät kuusi trendiä, joita kannattaa seurata messuhalleissa.
drupa24_12x

Pakkausautomaatio säästää monella tavalla verkkokaupassa

Suomalainen logistiikkayhtiö Inex Partners Oy on tehnyt yhteistyötä SEE:n (aiemmin Sealed Air) kanssa kehittääkseen pakkausautomaatiota.
SEE-I-Pack

Metsä Boardin taivekartonkikone on nyt Euroopan suurin

Metsä Groupiin kuuluva Metsä Board vihki 11. huhtikuuta käyttöön uudistetun taivekartonkikoneen Ruotsin Husumissa.
Ribbon-has-been-cutx

Kp lanseerasi ensimmäisen sataprosenttisesti kierrätetyn muovisen elintarvikerasian

Klöckner Pentaplast (kp) ilmoittaa saavuttaneensa tärkeän virstanpylvään elintarvikepakkausteollisuudessa. Se esitteli ensimmäiset elintarvikerasiat, jotka on tehty pelkästään kierrätetystä PET:stä (rPET), joka on valmistettu pakkauksista.
KP-trayx