Metallipakkaukset kiertävät hyvin

JULKAISTU: 2021-12-15
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Mepakin vuoden 2020 kierrätysprosentti on 79. Metallipakkausten kierrätystaso jäi siis hivenen alle tavoitellun 80 prosentin, joka on jätelaissa määritetty tavoitetaso vuosille 2020–2025. Kierrätysaste nousi kuitenkin hieman vuoden 2019 tasosta, joka oli 78 prosenttia.

Koronapandemian vaikutus näkyy selvästi yrityspakkausten vastaanottomäärissä, kun hotelli-, ravintola- ja catering-ala on hiljentynyt. Metallipakkausten vastaanottomäärä laski 15 prosenttia edellisestä vuodesta.

– Toisaalta kuluttajat ovat lajitelleet pakkauksia innokkaasti, sillä kuluttajilta vastaanotetun metallijätteen määrä on noussut edelliseen vuoteen verrattuna huimasti 39 prosenttia, Mepakin toimitusjohtaja Satu Estakari.

– Etätyöskentely on lisännyt ruoanlaittoa kotona, ja pakkauksia on näin entistä enemmän. Hienoa, että kuluttajat ovat lajitelleet pakkaukset oikein, Estakari toteaa.

Metallipakkausten kierrätystavoitteet tiukentuvat tulevaisuudessa. Vuoden 2025 alusta metallipakkaukset erotellaan tilastoinnissa ja tällöin rautametallipakkausjätteen osalta kierrätystason on oltava vähintään 70 painoprosenttia ja alumiinimetallipakkausjätteen osalta vähintään 70 painoprosenttia.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Atria ostaa ruotsalaisen Gooh-valmisruokayhtiön

Atria Sweden AB ostaa ruotsalaisen valmisruokayhtiön Goohin koko osakekannan.
gooh

Syklo suunnittelee muovinkierrätyslaitoksen rakentamista Hyvinkäälle

Kapasiteetiltaan 50 000 tonnin muovinkierrätyslaitos kasvattaa valmistuttuaan Suomen muovinkierrätyskapasiteettia jopa 50 prosenttia.
Suomen

GRAI yksilöi uudelleenkäytettävät pakkaukset

GS1:n GRAI-tunnistetta ​​käytetään yksilöimään uudelleenkäytettäviä kuormankantajia ja palautusjärjestelmien pakkauksia.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (89)

ScanStar -ja ScanStar Student kilpailujen ilmoittautuminen on käynnissä

Yhteispohjoismaisen ScanStar-pakkaussuunnittelukilpailun ilmoittautuminen on käynnissä. Kilpailun ohessa järjestetään myös opiskelijakilpailu ScanStar Student.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (86)