Metallipakkaukset kiertävät hyvin

JULKAISTU: 15. joulukuun 2021
PÄIVITETTY: 18. tammikuun


Mepakin vuoden 2020 kierrätysprosentti on 79. Metallipakkausten kierrätystaso jäi siis hivenen alle tavoitellun 80 prosentin, joka on jätelaissa määritetty tavoitetaso vuosille 2020–2025. Kierrätysaste nousi kuitenkin hieman vuoden 2019 tasosta, joka oli 78 prosenttia.

Koronapandemian vaikutus näkyy selvästi yrityspakkausten vastaanottomäärissä, kun hotelli-, ravintola- ja catering-ala on hiljentynyt. Metallipakkausten vastaanottomäärä laski 15 prosenttia edellisestä vuodesta.

– Toisaalta kuluttajat ovat lajitelleet pakkauksia innokkaasti, sillä kuluttajilta vastaanotetun metallijätteen määrä on noussut edelliseen vuoteen verrattuna huimasti 39 prosenttia, Mepakin toimitusjohtaja Satu Estakari.

– Etätyöskentely on lisännyt ruoanlaittoa kotona, ja pakkauksia on näin entistä enemmän. Hienoa, että kuluttajat ovat lajitelleet pakkaukset oikein, Estakari toteaa.

Metallipakkausten kierrätystavoitteet tiukentuvat tulevaisuudessa. Vuoden 2025 alusta metallipakkaukset erotellaan tilastoinnissa ja tällöin rautametallipakkausjätteen osalta kierrätystason on oltava vähintään 70 painoprosenttia ja alumiinimetallipakkausjätteen osalta vähintään 70 painoprosenttia.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Vaahtoautot uuteen pussiin

Ahlgrens bilar -vaahtokarkit täyttävät 70 vuotta ja saavat syntymäpäivän kunniaksi uuden pakkauksen ensimmäistä kertaa 15 vuoteen.  
Bilar

Uusia työkaluja pakkausten ympäristövaikutusten luokitteluun

Antalis on kehittänyt Green Card ja Green Star SystemTM -työkalut, joiden tarkoitus on helpottaa asiakasta pakkausten ympäristövaikutusten vertailussa.
GREEN STAR SYSTEM_rgb_3

PackSummit Tampereella marraskuussa

PackSummit kerää pakkausalan toimijat saman katon alle 14.11.2023 Tampere-talossa. Tänä vuonna kokoonnutaan teemalla "Onko pakkauksesi vastuullinen vai viherpesty?"
PackSummit verkkosivujen materiaali

Metsä Groupin Kemin kartonki- ja biotuotetehtaat käyntiin

Suomen metsäteollisuushistorian suurin investointi – Kemin uusi biotuotetehdas ja kartonkitehtaan laajennus – on otettu käyttöön osastoittain suunnitelman mukaisesti keskiviikkona 20.9. Uuden biotuotetehtaan sellutoimitukset asiakkaille alkavat vuoden 2023 lokakuun aikana.
metsä_kemi