Messujen kiinnostavin uutuus palkitaan

JULKAISTU: 2022-01-27
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Pakkaus-, elintarvike- ja muovialojen ammattilaiset yhteen kokoava tapahtumakokonaisuus PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic etsii alojen kiinnostavimpia innovaatioita, tuotteita, palveluita tai menetelmiä. Kilpailut ovat käynnistyneet, ja tapahtumien näytteilleasettajat voivat nyt osallistua niihin. Voittajat julkistetaan tapahtumassa Helsingin Messukeskuksessa 18.-19.5.2022.

Pakkaus- ja elintarvikealan ammattilaisten tapahtumat PacTec & FoodTec sekä muovialan ammattilaisten tapahtuma PlastExpo Nordic kokoavat alan ammattilaiset keskustelemaan alojen ajankohtaisista teemoista ja tutustumaan uutuuksiin. Alojen uutuudet ovat keskiössä tänä vuonna myös tapahtumien kilpailuissa, sillä PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic etsivät kilpailuissaan toimialojen kiinnostavia tai lupaavia uutuuksia: ratkaisuja, palveluita, menetelmiä tai tuotteita.

PacTec & FoodTec -messujen mielenkiintoisin uutuus ja PlastExpo Nordic -messujen mielenkiintoisin uutuus valitaan ja palkitaan tapahtumassa 18.5.2022. Kummankin kilpailun voittaja saa Suomen Messusäätiön myöntämän 2500 € arvoisen palkinnon.

Kilpailuun voivat osallistua tapahtumien näytteilleasettajat 1.5.2022 asti. Kilpailun osallistujat nostetaan esille tapahtumien verkkosivuilla, ja osallistujat pääsevät esittelemään uutuutensa pitch-esityksessä tapahtumalavoilla keskiviikkona 18.5.2022.

Kilpailujen raadit valitsevat voittajat uutuuksien ja pitch-esitysten perusteella. Voittajat julkistetaan tapahtuman iltatilaisuudessa keskiviikkona 18.5.2022.

PacTec & FoodTec -messujen mielenkiintoisin uutuus -kilpailun raatiin kuuluvat Antro Säilä (toimitusjohtaja, Suomen Pakkausyhdistys ry & päätoimittaja, Pakkaus-lehti), Marleena Tanhuanpää (johtaja, Elintarviketeollisuusliitto ry), Laura Hyvärinen (toiminnanjohtaja-päätoimittaja, Elintarviketieteiden seura & Kehittyvä Elintarvike -lehti) ja Juha Ala-Hiiro (johtava asiantuntija, Teknisen Kaupan Liitto).

PlastExpo Nordic -messujen mielenkiintoisin uutuus -kilpailun raatiin kuuluvat Vesa Taitto (toimitusjohtaja, Muoviyhdistys), Vesa Kärhä (toimitusjohtaja, Muoviteollisuus ry) ja Niko Rantala (kehitysinsinööri, LAB-ammattikorkeakoulu).

Pakkaus-, elintarvike- ja muovialan ammattilaisten tapahtumakokonaisuus PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic kutsuvat verkostoitumaan ja keskustelemaan alojen ajankohtaisista aiheista. PacTec & FoodTec -tapahtumien teemat käsittävät vuonna 2022 verkkokaupan ja digitaalisuuden, kehittyvät raaka-aineet, vastuullisuuden ja kiertotalouden, lainsäädännön sekä pakkauksen viestinviejänä PlastExpo Nordicin ohjelmassa näkyvät teemat ovat tänä vuonna kiertotalous, uudet materiaalit, muovien mahdollisuudet sekä osaaminen ja työvoima.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset kilpailuun

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Atria ostaa ruotsalaisen Gooh-valmisruokayhtiön

Atria Sweden AB ostaa ruotsalaisen valmisruokayhtiön Goohin koko osakekannan.
gooh

Syklo suunnittelee muovinkierrätyslaitoksen rakentamista Hyvinkäälle

Kapasiteetiltaan 50 000 tonnin muovinkierrätyslaitos kasvattaa valmistuttuaan Suomen muovinkierrätyskapasiteettia jopa 50 prosenttia.
Suomen

GRAI yksilöi uudelleenkäytettävät pakkaukset

GS1:n GRAI-tunnistetta ​​käytetään yksilöimään uudelleenkäytettäviä kuormankantajia ja palautusjärjestelmien pakkauksia.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (89)

ScanStar -ja ScanStar Student kilpailujen ilmoittautuminen on käynnissä

Yhteispohjoismaisen ScanStar-pakkaussuunnittelukilpailun ilmoittautuminen on käynnissä. Kilpailun ohessa järjestetään myös opiskelijakilpailu ScanStar Student.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (86)