Menestystä kartonkipakkauskisassa

Teksti:Aino Laine
JULKAISTU: 2020-10-09
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Stora Enson ja Metsä Boardin kartongeista valmistetut pakkaukset kahmivat useita palkintoja Pro Cartonin järjestämässä European Carton Excellence Award -kilpailussa. Yhteensä palkintoja jaettiin 21, ja palkituista pakkauksista jopa kymmenessä käytettiin Stora Enson tai Metsä Boardin kartonkia. Kisan voittajat julkistettiin 7.10. ajan henkeen sopivasti verkossa järjestetyssä tapahtumassa.

Vuoden 2020 kartonkipakkaukseksi valittiin Stora Enson kartongista valmistettu Roku Gin -pakkaus, jota tuomaristo kuvaili viimeistellyksi kokonaisuudeksi. Materiaali, painatukset ja tuotteen tarina tulevat pakkauksessa esiin ja korostavat tuotteen premium-laatua. Pakkaukselle myönnettiin arvostettu Carton of the Year 2020 -titteli.

Kilpailun Save the Planet -kategorian voitti niin ikään Stora Enson kartongista muotoiltu juomamukin kansi, jolla voidaan korvata pikaruokaravintolan juoma-astioiden muovikansia. Ympäristönäkökulman huomioimisen lisäksi tuomaristo kiitti innovaatiota muun muassa kannen painatusmahdollisuudesta. Myös Stora Enson kartongista valmistettu kosmetiikkapakkaus voitti neitsytkuitupakkausten General packaging -sarjan.

Metsä Boardin kartongista muotoiltu lahjapakkaus puolestaan voitti neitsytkuidusta valmistettujen ruoka- ja juomapakkausten sarjan. Kartonkikotelo on suunniteltu kotimaisen Korpikuusen hunajan -tuotteille, ja tuomaristo totesi sen olevan lahjapakkaus, jollainen kenen tahansa olisi mukava vastaanottaa. Pakkauksen minimalististen painatusten ja erikoistehosteilla toteutettujen viimeistelyjen todettiin korostavan eleganssia.

Myös Platinum- ja Gold Award -sarjoissa pärjäsivät Stora Enson ja Metsä Boardin kartongeista valmistetut pakkaukset: platinapalkinnot myönnettiin Metsä Boardin kartongista muotoilluille kirsikkatomaatti- ja injektiopullopakkauksille. Toinen Metsä Boardin kartongista valmistettu injektiopullopakkaus palkittiin kilpailussa kultaisella palkinnolla, samoin kuin Stora Enson kartongista muotoillut kasvovisiiri ja injektioruiskupakkaus. Lisäksi molempien yhtiöiden materiaalia käytettiin kultaisella palkinnolla huomioidun Hennessy Classivm -konjakkipullon kartonkipakkauksessa.

European Carton Excellence Award -kilpailu juhlii ensi vuonna 25-vuotista taivaltaan, ja tarkemmat tiedot juhlavuoden kilpailusta julkistetaan alkuvuodesta.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Drupa alkaa pian – tässä on kuusi trendiä, joita kannattaa pitää silmällä

Kahdeksan vuoden tauon jälkeen pääsemme jälleen Drupa-messuille ja näemme, mitä toimittajat uskovat meidän tarvitsevan. Tästä löydät kuusi trendiä, joita kannattaa seurata messuhalleissa.
drupa24_12x

Pakkausautomaatio säästää monella tavalla verkkokaupassa

Suomalainen logistiikkayhtiö Inex Partners Oy on tehnyt yhteistyötä SEE:n (aiemmin Sealed Air) kanssa kehittääkseen pakkausautomaatiota.
SEE-I-Pack

Metsä Boardin taivekartonkikone on nyt Euroopan suurin

Metsä Groupiin kuuluva Metsä Board vihki 11. huhtikuuta käyttöön uudistetun taivekartonkikoneen Ruotsin Husumissa.
Ribbon-has-been-cutx

Kp lanseerasi ensimmäisen sataprosenttisesti kierrätetyn muovisen elintarvikerasian

Klöckner Pentaplast (kp) ilmoittaa saavuttaneensa tärkeän virstanpylvään elintarvikepakkausteollisuudessa. Se esitteli ensimmäiset elintarvikerasiat, jotka on tehty pelkästään kierrätetystä PET:stä (rPET), joka on valmistettu pakkauksista.
KP-trayx