Meira panostaa terveellisyyteen ja kotimaisuuteen

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2019-04-02
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Meira on uudistanut ketsuppien ja sinappien tuotevalikoimaansa. Uutuustuotteissa korostetaan terveysvaikutuksia ja tuotteiden suomalaisuutta.

Meiran mukaan sokerin ja suolan vähentäminen ruokavaliossa on terveysteko, mutta harva haluaa kuitenkaan tinkiä ateriansa mausta. Tänä keväänä yritys tuo ruokakauppojen hyllyille vähemmän sokeria ja suolaa sisältävät uutuustuotteet Meira Bataatti-inkivääriketsuppi sekä Meira sinappi vähemmän sokeria ja suolaa. Tuotteissa on keskimäärin 30 % vähemmän suolaa ja sokeria kuin näissä tuotteissa yleensä.

Molemmilla uutuustuotteilla on Sydänmerkki, joka kertoo paremmasta valinnasta omassa tuoteryhmässään. Tuotteissa näkyy myös Avainlippu kotimaisuuden merkkinä. Meira uudistaa maustekastikkeiden pakkausilmeen kevään aikana.

Meiran maustamistuotteet valmistetaan Helsingin Vallilassa.

”Ruokiin liittyvien valintojen takana on useita tiedostettuja ja tiedostamattomia motiiveja, kuten kotimaisuus tai terveellisyys. Käytännössä monille ratkaisevin valintakriteeri on kuitenkin maku – ihmiset haluavat syödä hyvänmakuista ruokaa. Meille on tärkeää, että tuotteidemme avulla suomalaiset voivat syödä terveellisemmin, hyvästä mausta kuitenkaan tinkimättä”, kertoo maustamistuotteiden tuotekehityspäällikkö Irina Kallio Meiralta.

Jatka lukemista

Dayton osti Thomekon elintarviketoiminnot

Päivittäistavara-, horeca- ja elintarvikealan laitteita ja huoltopalveluita toimittava Dayton Oy on ostanut Thomekon elintarviketeollisuuskone- ja -laitetoiminnot Suomessa. Dayton nousee kaupalla elintarviketeollisuuden kokonaisratkaisujen johtavaksi tarjoajaksi toimitusjohtaja Pekka Tiaisen mukaan.
dayton-tiainen-elintarviketeollisuus

Huhtamäki lahjoittaa kerta-astioita kriisiavuksi

Huhtamäki lahjoittaa tuotteittaan terveydenhuollon toimijoille, esimerkiksi yli kuusi miljoonaa kerta-astiaa sairaaloille ja hoitokodeille ympäri Eurooppaa ruokahygienian ja -turvallisuuden varmistamiseksi poikkeustilanteessa. Yhtiö tuottaa myös visiirejä ja avustaa Punaista Ristiä.
huhtamäki-ruokapakkaukset-food-service

Muovikasseja korvataan muilla materiaaleilla

Yhä useampi suomalainen pakkaa ruokaostoksensa muuhun kuin muovikassiin. S-ryhmän ruokakaupoissa muovikassien myynti laski neljä prosenttia vuodesta 2018 vuoteen 2019. Vain joka neljäs asiakas ostaa muovikassin kauppakäynnillään. Yhä useampi asiakas käyttää biohajoavaa kassia, paperikassia tai kestokassia.
s-ryhmä-muovikassit-kangaskassit

Raflatacilta PP-etikettikalvoa kierrätysmuovista

UPM Raflatac tuo markkinoille ensimmäisenä PP-etikettimateriaalin, joka on tehty kierrätysmuovista. Materiaalissa käytetään kemian teollisuuden SABIC-yrityksen kierrätysratkaisua PP-tuotteille.
Jar of peanut butter and peanuts

Uusimmat uutiset

Muuttaako uusi nestekartonkipakkaus markkinat?

Pakkausalan lehdistöä kokoontui 15. toukokuuta Amsterdamiin ottamaan osaa täysin uuden pakkausratkaisun lanseeraukseen. Tilaisuuden järjesti Zotefoams, joka väittää olevansa ”gamechanger”. Pitäisikö suurten nestekartonkipakkausten valmistajien tuntea olonsa uhatuksi?
rezorce

Uusi päällystämätön kartonki Holmen Iggesundilta

Invercote Touch on uusi päällystämätön kartonki Holmen Board & Paperilta. Se on suunniteltu vastaamaan kasvavaan kysyntään kestäviä ja visuaalisesti houkuttelevia pakkausmateriaaleja kohtaan, joiden tulee silti säilyttää hyvät paino-ominaisuutensa.
Igge-touchx

Biomuovilla on oleellisesti pienemmät CO2-päästöt verrattuna perinteiseen muoviin

Iso-Britanniassa, Kiinassa ja Sveitsissä olevat tutkijat ovat osoittaneet, että kun fossiilinen muovi korvataan biohajoavalla biomuovilla, syntyy merkittävästi vähemmän hiilidioksidipäästöjä. Näin kirjoittaa Nordisk Bioplast-yhdistys omilla verkkosivuillaan.
Global warming concept

Packnews-lehti täyttää 90 vuotta – paluu vuoteen 1977

Packnews-lehti (aiemmin nimeltään nord emballage) täyttää tänä vuonna 90 vuotta. Se saattaa olla maailman vanhin pakkausalan lehti. Toimitus on viime vuosina selaillut vanhoja lehtiä ja julkaissut niistä parhaita paloja, joista yksi on tässä artikkelissa.
Letpak