Meira on uudistanut ketsuppien ja sinappien tuotevalikoimaansa. Uutuustuotteissa korostetaan terveysvaikutuksia ja tuotteiden suomalaisuutta.
Meiran mukaan sokerin ja suolan vähentäminen ruokavaliossa on terveysteko, mutta harva haluaa kuitenkaan tinkiä ateriansa mausta. Tänä keväänä yritys tuo ruokakauppojen hyllyille vähemmän sokeria ja suolaa sisältävät uutuustuotteet Meira Bataatti-inkivääriketsuppi sekä Meira sinappi vähemmän sokeria ja suolaa. Tuotteissa on keskimäärin 30 % vähemmän suolaa ja sokeria kuin näissä tuotteissa yleensä.
Molemmilla uutuustuotteilla on Sydänmerkki, joka kertoo paremmasta valinnasta omassa tuoteryhmässään. Tuotteissa näkyy myös Avainlippu kotimaisuuden merkkinä. Meira uudistaa maustekastikkeiden pakkausilmeen kevään aikana.
Meiran maustamistuotteet valmistetaan Helsingin Vallilassa.
”Ruokiin liittyvien valintojen takana on useita tiedostettuja ja tiedostamattomia motiiveja, kuten kotimaisuus tai terveellisyys. Käytännössä monille ratkaisevin valintakriteeri on kuitenkin maku – ihmiset haluavat syödä hyvänmakuista ruokaa. Meille on tärkeää, että tuotteidemme avulla suomalaiset voivat syödä terveellisemmin, hyvästä mausta kuitenkaan tinkimättä”, kertoo maustamistuotteiden tuotekehityspäällikkö Irina Kallio Meiralta.