Mehut turvaan hävikiltä

Teksti:Aino Laine
JULKAISTU: 2020-10-22
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Hävikkiruoan verkkokauppa Matsmart ja Eckes-Granini Finland ovat aloittaneet yhteistyön, jolla pelastetaan yli 100 000 Marli-mehupakkausta hävikiltä. Pakkausuudistuksen yhteydessä myymättä jäänet Marli Natur -appelsiinimehut sekä pienempään tölkkiin muuttaneet Marli Vital -mehut ovat saatavissa annospakkauksissa Matsmartin verkkokaupasta.

– Jaamme Matsmartin tavoitteen vähentää hävikkiä maailmassa ja olemmekin iloisia, että heillä oli tarjota ratkaisu, jolla saamme laadukkaat mehut hyödynnettyä näin hienolla tavalla, kertoo Eckes-Granin Finlandin myyntipäällikkö Jaana Tikkanen.

Eckes-Granini Finland on ensimmäinen suomalainen elintarvikeyritys, jolla on EMAS-ympäristösertifikaatti. Yritys keskittyy ympäristöasioissa koko elintarvikeketjuun eli muun muassa tuotepakkauksiin, hankintaan ja logistiikkaan sekä itse tuotantoon.

Verkkokauppa Matsmart on myynyt vuodesta 2017 lähtien Suomessa esimerkiksi tavarantoimittajien jäännöseriä, jotka muutoin saattaisivat päätyä hävikkiin. Pelastamalla tätä ruokaa netistä suomalaiset voivat vähentää ruokahävikkiä.

– Onneksi valmistajat kuten Eckes-Granini Finland tuntevat vastuuta ympäristöstämme hakemalla ratkaisuja hävikin vähentämiseksi. Yhteistyön ansiosta Matsmartin asiakkaat koko Suomessa voivat ostaa Marli-mehuja hyvään hintaan, kertoo Matsmartin Suomen-maajohtaja Michaela Böckelman.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Mikroaallot vaihtoehtona muovinkierrätyksessä

Muovipakkausten kierrätyksessä vaihtoehtoina ovat mekaaninen tai kemiallinen kierrätys. Drupa-messuilla esiteltiin kolmas vaihtoehto kemiallisen kierrätyksen rinnalle. Siinä mikroaallot tekevät työn.
Florian-Turkx

EFI ajattelee laatikon ulkopuolelta – lanseerasi ainutlaatuisen painosysteemin aaltopahvipakkauksille

Drupa-messuilla EFI esitteli yhdessä Packsizen kanssa personoidun täysväripainatukseen aaltopahvipakkauksille.
EFI

Scanpack 2024 -messuohjelma on julkaistu!

Skandinavian suurimman pakkausalan messun, Scanpackin pääohjelma on julkaistu. Scanpack järjestetään Svenska Mässanissa Göteborgissa 22.–25. lokakuuta. Näyttelyssä on 400 näytteilleasettajaa ja lisäksi vierailijoille on tarjolla laaja, lähes sadan numeron ohjelma.
Talare-pa-Scanpack-SVx

Nyt voi pantata God Morgonin mehupurkkeja

God Morgon aloitti yhteistyön Bowerin kanssa ja tarjoaa nyt panttia mehupurkeilleen. Tavoitteena on lisätä pakkausten kierrätystä tarjoamalla erilaisia etuja, kun pantti on rekisteröity.
God Morgon on yksi Ruotsin suurimmista mehuvalmistajista ja myy yli 15 miljoonaa mehupurkkia vuodessa Ruotsissa. Kuva: Lehdistökuva