Mehut pullotetaan kierrätysmuoviin

JULKAISTU: 21. huhtikuun 2021
PÄIVITETTY: 18. tammikuun


Fun Light-, Ekströms- ja Tropicana-muovipulloihin on lisätty vihreä merkki, joka kertoo pullojen materiaalin olevan 100 % kierrätysmuovia. Kiertotaloutta edistetään Orklalla myös pullojen pantillisuudella.

Pohjoismaiden suurimpana päivittäistavarakaupan tuotemerkkien toimittajana Orkla haluaa toimia esimerkkinä kierrätysmateriaalien käytössä ja lajiteltaviin pakkauksiin siirtymisessä.

Orklan tavoitteena on, että vuoteen 2025 mennessä 75 % kaikista pakkauksista ja 50 % muovipakkauksista sisältää kierrätysmateriaalia. Kaikkien pakkausten on lisäksi oltava lajiteltavissa.

– Muovi on tarpeellinen materiaali monessa elintarvikepakkauksessa, mutta sen ei tarvitse olla kertakäyttöistä. Myös muovin alkuperällä on suuri vaikutus sen hiilijalanjälkeen. Siirtymällä 100 % rPET-kierrätysmuoviin Fun Light-, Ekströms- ja Tropicana-muovipullojen materiaalina pienennämme niiden valmistuksesta syntyvää ilmastojälkeä 75 %, kertoo Orkla Suomen innovaatio- ja vastuullisuusjohtaja Katja Salminen.

Orklan juomatiivisteitä ja mehuja myydään Suomessa yli 8 miljoonaa pulloa vuodessa, joten ympäristön kannalta asialla on merkitystä.

– Kehitämme jatkuvasti myös muita pakkauksiamme entistä ympäristöystävällisemmiksi lisäämällä kierrätysmateriaalien käyttöä ja vähentämällä muovin määrää. Esimerkiksi Pandan suklaalevyjen kääreissä on nyt 14 % vähemmän muovia kuin vuosi sitten, Salminen kertoo.

Suomalaiset maailman parhaita muovipullojen kierrättäjiä

Fun Light-, Ekströms- ja Tropicana-pullot muutettiin jo vuonna 2019 pantillisiksi, heti kun mahdollisuus avautui Suomen Palautuspakkaus Oy:n kierrätysjärjestelmän laajennuksen myötä. Palpan panttijärjestelmään kuuluminen on edelleen valmistajille täysin vapaaehtoista.

Suomi on pullonpalautuksen mallimaa, ja pantillisten juomapakkausten palautusaste on meillä huippuluokkaa – Palpan tilastojen mukaan yli 90 % pantillisista muovipulloista palautuu kiertoon.

Suomalaisesta pullonpalautusjärjestelmästä voit lukea lisää Pakkaus-lehden 1/2021 artikkelista.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Vaahtoautot uuteen pussiin

Ahlgrens bilar -vaahtokarkit täyttävät 70 vuotta ja saavat syntymäpäivän kunniaksi uuden pakkauksen ensimmäistä kertaa 15 vuoteen.  
Bilar

Uusia työkaluja pakkausten ympäristövaikutusten luokitteluun

Antalis on kehittänyt Green Card ja Green Star SystemTM -työkalut, joiden tarkoitus on helpottaa asiakasta pakkausten ympäristövaikutusten vertailussa.
GREEN STAR SYSTEM_rgb_3

PackSummit Tampereella marraskuussa

PackSummit kerää pakkausalan toimijat saman katon alle 14.11.2023 Tampere-talossa. Tänä vuonna kokoonnutaan teemalla "Onko pakkauksesi vastuullinen vai viherpesty?"
PackSummit verkkosivujen materiaali

Metsä Groupin Kemin kartonki- ja biotuotetehtaat käyntiin

Suomen metsäteollisuushistorian suurin investointi – Kemin uusi biotuotetehdas ja kartonkitehtaan laajennus – on otettu käyttöön osastoittain suunnitelman mukaisesti keskiviikkona 20.9. Uuden biotuotetehtaan sellutoimitukset asiakkaille alkavat vuoden 2023 lokakuun aikana.
metsä_kemi