Marvaco uusiin tuotantotiloihin Ulvilassa

JULKAISTU: 2021-05-25
PÄIVITETTY: 2023-01-18


 Marvacon Ulvilan prepress-yksikön eli yrityksen laatta- ja pakkausaineistotuotanto on muuttanut uusiin ekotehokkaisiin toimitiloihin. Muutolla oli neljä tavoitetta: kokonaistuottavuuden nosto, hiilijalanjäljen lasku, työturvallisuuden parantaminen ja viihtyisä työympäristö.

Uusissa tiloissa tuotannon pölynhallinta ja hajapäästöjen vähentäminen on otettu entistä paremmin huomioon. Uusi tuotantolaitos sijaitsee Porissa logistisesti hyvällä paikalla, josta on sujuvat yhteydet eri puolille Suomea ja nopeat kuljetukset Eurooppaan.

Muutoksen tärkeänä kriteerinä on ollut ympäristölle kestävien tuotteiden ja palvelujen kehittäminen. Tärkein vaatimus uusille toimitiloille oli tuotannon hiilijalanjäljen merkittävä alentaminen. Tavoite toteutuu energiaa säästävällä rakennustekniikalla ja tuottamalla toimitilan lämmitys ja viilennys geotermisesti. Näiden lisäksi toiminnassa käytetään uusiutuvien energialähteiden sähköä.

Tämän vuoden aikana Marvacossa myös investoidaan uuteen, ekotehokkaaseen fleksolaattojen valmistustekniikkaan ja uusimman sukupolven rasteriteknologiaan, jotka yhdessä mahdollistavat entistä paremmat ja ympäristöystävällisemmät painotulokset.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Pakkausinnovaatiot puhuttivat Slushissa

Huhtamäki toi yhdessä teollisuusteknologia-alan pääomasijoitusyhtiö Emerald Venturesin kanssa yhteen pakkausalan, kasvuyritykset, alan asiantuntijat sekä sijoittajat järjestämällä yhteisen työpajan Slushissa.
IMG_6711

Kreppipaperikiriste lavan ympärille

Antalis on lanseerannut paperikiristeen. Paperikuidusta valmistettu Master’in- tuote on monomateriaalia, joten se on lajiteltavissa kartonkikeräykseen.
antalis

EU-parlamentti päätti omasta kannastaan pakkaus- ja pakkausjäteasetukseen

EU-parlamentti päätti omasta kannastaan, mutta vasta kevättalvella selviää, minkälainen pakkaus- ja pakkausjäteasetus Euroopan Unioniin saatiin.
Pääkirjoitus

Saarioinen Oy:n toimitusjohtaja vaihtuu

Saarioinen Oy:n nykyisen toimitusjohtajan Matti Karppisen jäädessä eläkkeelle uudeksi toimitusjohtajaksi on valittu Ilkka Brander.
1800x900matti-ja-ilkka