Maidot ja jogurtit viihtyvät kartongissa

JULKAISTU: 12. lokakuun 2021
PÄIVITETTY: 18. tammikuun


Yhä useampi Valion tuote on pakattu uusiutuvista materiaaleista valmistettuun pakkaukseen kuten kartonkiin. Tällä hetkellä Valion kaikista kotimaassa käytetyistä pakkausmateriaaleista 72 prosenttia on uusiutuvia. Tavoitteena on siirtyä kartonkisiin pakkauksiin vähitellen mahdollisimman laajasti.

Ympäristöviisas pakkaus minimoi ilmastovaikutukset, on valmistettu uusiutuvista tai kierrätetyistä materiaaleista ja on täysin kierrätettävä. Tällaisia tuotepakkauksia on tulevaisuudessa vuosi vuodelta yhä enemmän. Valion Suomessa käyttämistä, kertakäyttöisistä pakkausmateriaaleista jo 72 prosenttia on uusiutuvista materiaaleista valmistettuja. Esimerkiksi harjakattoiset maito-, jogurtti-, piimä- ja kermatölkit ovat korkkia myöden kasvipohjaisia. Näitä Valio pakkaa vuosittain yli 250 miljoonaa kappaletta.

– Valion pakkaukset muuttuvat askel kerrallaan uusiutuvista materiaaleista valmistetuiksi ja paremmin kierrätettäviksi − ja yhä enemmän myös kierrätysmateriaaleista valmistetuiksi. Korvaamme fossiilisia muoveja uusiutuvilla, kasvipohjaisilla ratkaisuilla sekä kierrätysmateriaaleilla kuten kierrätysmuovilla ja -kartongilla. Tavoitteemme on, että tulevaisuudessa kaikki tuotepakkauksemme on valmistettu kasvipohjaisesta tai kierrätetystä materiaalista ja ne ovat sataprosenttisesti kierrätettäviä, kertoo Valion pakkauskehityksestä vastaava Juhana Pilkama.

Uudet kartonkiset jogurttipikarit ovat hyvä esimerkki ympäristöviisaista pakkauksista. Vaihtamalla jogurttipurkit kartonkisiksi Valio vähentää muovia 67 prosenttia vastaavaan muoviseen pikariin verrattuna. Uudet jogurttipikarit voi kierrättää kartonkikierrätyksessä.

Kierrätettynä pakkaukset saavat uuden elämän

Muovia tarvitaan edelleen elintarvikkeiden pakkaamisessa, eikä sitä voi täysin korvata. Kaikissa kartonkipakkauksissa on ohut muovikalvo varmistamassa, että nestemäinen tuote pysyy varmasti pakkauksen sisäpuolella, eikä mene pilalle.

– Oikein kierrätettynä myös muovipakkaus on hyvis. Kun muovipakkauksen laittaa muovinkeräykseen, se saa uuden elämän vaikkapa kierrätysmuovista valmistettuna siivousvälineenä tai terassilankkuna. Esimerkiksi Valion juustoviipalepakkauksissa on jo yli puolet kierrätysmuovia.

Moni heittää arvokkaita, kierrätettäviä materiaaleja sekajätteeseen, vaikka niillä voisi olla vielä käyttöä monen monta kertaa.

– Esimerkiksi hyvin pieneltä asialta tuntuvat jogurttipurkkien alumiinikannet kannattaa kierrättää, sillä alumiini on kysytty raaka-aine ja helppo kierrättää metallinkeräyksessä, Pilkama vinkkaa.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Pakkauksen nestemäärä selville ilman kontaktia

Toppan on kehittänyt NFC-tunnisteen, jonka avulla pakkauksen sisällä oleva nestemäärä voidaan tunnistaa ilman kontaktia.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (21)

Kahvia juodaan entistä tarkemmalla mitalla

Sunnuntaina 1.10.2023 vietetään kansainvälistä kahvipäivää.
Fredman_suodatinpussi keittimessä_vaaka

Juhlavuoden jakkara uuteen laatikkoon

Alvar Aallon suunnittelema klassikko, kolmijalkainen Jakkara 60 juhlii tänä vuonna 90-vuotiasta taivaltaan. Juhlavuoden kunniaksi myös jakkaran pakkaus uudistettiin.
Artek_tuolipakkaus_sislt

Ei legoja PET-pulloista

LEGO on keskeyttänyt aikeensa valmistaa legopalikoita kierrätetyistä PET-pulloista.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (18)