Maailman ensimmäinen kompostoituva ja ruostetta estävä kalvo

Teksti:Johanna Nikunen
JULKAISTU: 2021-04-06
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Cortec Corporation, yhdysvaltalainen korroosionesto- ja korroosionestomateriaalien asiantuntija, on kehittänyt tiedotteensa mukaan maailman ensimmäisen joustavan kalvomateriaalin, joka on myös biohajoava

Uusi polyeteenipohjainen joustava EcoStretch -kalvolla on korroosionesto- ja korroosiosuojaominaisuudet, jotka perustuvat nanopohjaiseen VpCI-tekniikkaan (Vapor phase Corrosion Inhibitor Technology). Materiaali on kehitetty suojaamaan metalleja kuten alumiinia, kuparia, messinkiä, valurautaa ja useita erilaisia ​​teräslaatuja.

Cortec Corporation kirjoittaa tiedotteessaan, että EcoStretch täyttää teollisen kompostoinnin vaatimukset. Testien mukaan kalvo hajoaa  kuudessa viikossa kontrolloidussa kompostointiympäristössä.

EcoStretch soveltuu suojaamaan metallituotteita ja -komponentteja, jotka on pidettävä ruostumattomina samalla kun minimoidaan perinteisten muovipakkausten ympäristövaikutuksia, sanotaan tiedotteessa.

Uutta korroosionestokalvoa voidaan käyttää olemassa olevissa laitteissa. Kalvoa kuvataan erittäin joustavaksi ja sillä on itseliimautuvia ominaisuuksia, jotka tarjoavat erityisen yhtenäisen lujuuden ja suojan käärimisen aikana. Korroosiosuojan lisäksi joustokalvo estää myös pölyn, kosteuden ja lian tunkeutumisen ja pääsyn tuotteisiin.

 

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Drupa alkoi - tässä on 18 vinkkiä messuille

Ensimmäistä kertaa vuoden 2016 jälkeen Drupa järjestetään Düsseldorfissa. Jättimessuilla on monen vuoden jälkeen paljon uutta esiteltävää, erityisesti pakkausalasta kiinnostuneille. Eikä niitä kutsuta syyttä yhä useammin Drupack-messuiksi. Tästä löydät vinkkejä, joita kävijät voivat nähdä messuilla. Packnews on luonnollisesti paikalla.
DRUPA24_01x

Diageo testaa PulPacin paperisia Baileys-pulloja Barcelonan festivaaleilla

Diageo testaa kuivamuotoiltua kuitupulloa, joka koostuu 90-prosenttisesti paperista, jossa on ohut muovivuoraus ja foliotiiviste. Koe toteutetaan yhteistyössä PA Consultingin kanssa, joka on osa Bottle Collectivea yhdessä PA:n ja Pulpacin kanssa.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottlesx

Burger King testaa uudelleenkäytettäviä biomukeja

Restel Oy kokeilee neljässä toimipisteessään uudelleenkäytettäviä juomamukeja, jotka on valmistettu biopohjaisesta ja kierrätettävästä Sulapac-materiaalista.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

"Olemme ylpeitä kuin kukot” – Orapac toivoo voittavansa Packnorth Award 2024:n

Suomalainen Oy Orapac AB on yksi yrityksistä, joka haluaa voittaa Packnorth Award 2024 -palkinnon. Kilpailutyö, jota he kutsuvat Greenboxiksi, on periaatteessa yksinkertainen: laatikko kannella. Se on kuitenkin valmistettu täysin kierrätetyistä kuiduista ja eristää lämpöä ja kylmää paremmin kuin EPS-pakkaus edellyttää. Otimme yhteyttä Orapacin toimitusjohtaja Fredric Tidströmiin ja varatoimitusjohtaja Torbjörn Nyholmiin saadaksemme lisätietoja.
Greenbox