Luomulastenruuan kysyntä kasvaa Suomessa. Nestlén Turun lastenruokatehdas tuo markkinoille ensimmäiset Suomessa valmistetut luomulastenruuat lasipurkissa.
Kesäkuussa kauppoihin saapuu 6 erilaista Nestlé Bona-luomutuotetta: 3 ateriaa ja 3 välipalaa.
”Kuluttajat ovat toivoneet meiltä jo pitkään luomulastenruokia ja haluamme aina vastata kuluttajien toiveisiin. Suunnittelussa aikaa on kulunut siihen, että löysimme vaatimustemme mukaiset, luomulaatuisen raaka-aineen toimittajat. Luomun tuotanto Suomessa ja maailmalla on paikoin vielä aika pientä, ja lastenruoan raaka-aineessa vaatimukset ovat todella tiukkoja”, sanoo Turun lastenruokatehtaan johtaja Sari Miettinen-Rantala.
Suomen Nestlén lastenruokatehdas Turussa on Suomen ainoa, lastenruokaa lasipurkeissa tekevä tehdas. Suomessa lastenruokatehtaan tuotteita markkinoidaan Piltti- ja Nestlé Bona -brändien alla. Tänä vuonna tehdas juhlistaa jo 65-vuotista taivaltaan. Tehtaan tuotannosta 60 prosenttiin menee Suomen markkinoille ja 40 prosenttia vientiin, esimerkiksi Pohjoismaihin ja Venäjälle. Tehtaalla uskotaan viennin selvään kasvuun, koska mm. uusi vientikohde on ensi vuoden alusta Sveitsi.
Tehdas työllistää noin 150 ihmistä. Tuotteiden valmistuksessa käytetään kotimaisia raaka-aineita aina kun mahdollista. Lastenruokien raaka-aineet ovat huippulaadukkaita ja puhtaita. Ennen kuin raaka-aineet pääsevät tuotantoon, ne on tutkittu moneen kertaan.
Nestléllä on Suomessa noin 10 sopimusviljelijää. Heidän peltojensa viljelyolosuhteiden ja -menetelmien pitää täyttää lastenruokien tiukat viljelyvaatimukset. Esimerkiksi maaperän nitraattiriskin ja pellon raskasmetallipitoisuuksien tulee olla alhaiset.