Lumene kevensi ihovoidepurkkiaan

JULKAISTU: 4. tammikuun 2022
PÄIVITETTY: 18. tammikuun


Lumene vähentää määrätietoisesti pakkausmuovin käyttöä, parantaa pakkaustensa kierrätettävyyttä ja etsii uusia vastuullisia materiaaleja. Kaikissa ihonhoidon voiteissa vuoden 2021 aikana käyttöön otetut uudet voidepurkit ovat jopa 45 prosenttia aiempaa kevyempiä. Siksi niihin kuluu 40 tonnia vähemmän muovia suhteessa tuotantomäärään.

– 50 ml:n voidepurkki on Lumenen yleisin pakkausmalli, joten pakkauksen vaihtamisella on iso vaikutus. Se vähentää muovien käyttöä noin miljoonan pakkauksen verran, sanoo Lumenen pakkauskehityksestä vastaava Essi Arola.

Uusi ihovoidepurkki on täysin kierrätettävä. Pakkaukset voivat siten jatkaa elämäänsä kestomuovisina tuotteina, kuten esimerkiksi penkkeinä, laitureina, aidanseipäinä tai siivousharjoina.

Arolan mukaan kosmetiikka-alalla on peiliin katsomisen paikka pakkauksissa. Perinteisesti ne ovat koostuneet monesta eri muovilaadusta tai kokonaan eri materiaaleista, mikä on tehnyt pakkauksista kierrätyskelvottomia.

– Pakkauksen purkaminen kierrätettäviin osiin ei saa olla yhtä hankalaa kuin huonekalujen kokoaminen. Olemme tehneet metalli- tai lasiosista helpommin irrotettavia tai poistaneet niitä kokonaan. Toki meilläkin on vielä tekemistä etenkin meikkipakkausten osalta, Arola arvioi.

Lumene tavoittelee strategisimpien ihonhoitosarjojen pakkausten sataprosenttista kierrätettävyyttä vuoteen 2025 mennessä sekä muovin kokonaiskulutuksen alentamista 20 prosentilla vuoden 2018 tasosta. Lisäksi tavoitteena on, että tuolloin 80 prosenttia pakkausmateriaaleista on valmistettu kierrätetystä muovista tai uusiutuvista lähteistä saatavalla materiaalilla.

– Olemme sitoutuneet etsimään uudenlaisia, luonnonvaroja ja ilmastoa säästäviä pakkausmateriaaleja. Kierrätys- ja biopohjaisten muovien käyttöä vaikeuttaa se, että kosmetiikkapakkauksia koskevat yhtä kovat ja osin jopa kovemmat vaatimukset kuin elintarvikepakkauksia. Lähitulevaisuudessa meillä on uutta kerrottavaa myös tältä puolelta, Arola lupaa.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Pakkauksen nestemäärä selville ilman kontaktia

Toppan on kehittänyt NFC-tunnisteen, jonka avulla pakkauksen sisällä oleva nestemäärä voidaan tunnistaa ilman kontaktia.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (21)

Kahvia juodaan entistä tarkemmalla mitalla

Sunnuntaina 1.10.2023 vietetään kansainvälistä kahvipäivää.
Fredman_suodatinpussi keittimessä_vaaka

Juhlavuoden jakkara uuteen laatikkoon

Alvar Aallon suunnittelema klassikko, kolmijalkainen Jakkara 60 juhlii tänä vuonna 90-vuotiasta taivaltaan. Juhlavuoden kunniaksi myös jakkaran pakkaus uudistettiin.
Artek_tuolipakkaus_sislt

Ei legoja PET-pulloista

LEGO on keskeyttänyt aikeensa valmistaa legopalikoita kierrätetyistä PET-pulloista.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (18)