Lumene kevensi ihovoidepurkkiaan

Teksti:Aino Laine
JULKAISTU: 2022-01-04
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Lumene vähentää määrätietoisesti pakkausmuovin käyttöä, parantaa pakkaustensa kierrätettävyyttä ja etsii uusia vastuullisia materiaaleja. Kaikissa ihonhoidon voiteissa vuoden 2021 aikana käyttöön otetut uudet voidepurkit ovat jopa 45 prosenttia aiempaa kevyempiä. Siksi niihin kuluu 40 tonnia vähemmän muovia suhteessa tuotantomäärään.

– 50 ml:n voidepurkki on Lumenen yleisin pakkausmalli, joten pakkauksen vaihtamisella on iso vaikutus. Se vähentää muovien käyttöä noin miljoonan pakkauksen verran, sanoo Lumenen pakkauskehityksestä vastaava Essi Arola.

Uusi ihovoidepurkki on täysin kierrätettävä. Pakkaukset voivat siten jatkaa elämäänsä kestomuovisina tuotteina, kuten esimerkiksi penkkeinä, laitureina, aidanseipäinä tai siivousharjoina.

Arolan mukaan kosmetiikka-alalla on peiliin katsomisen paikka pakkauksissa. Perinteisesti ne ovat koostuneet monesta eri muovilaadusta tai kokonaan eri materiaaleista, mikä on tehnyt pakkauksista kierrätyskelvottomia.

– Pakkauksen purkaminen kierrätettäviin osiin ei saa olla yhtä hankalaa kuin huonekalujen kokoaminen. Olemme tehneet metalli- tai lasiosista helpommin irrotettavia tai poistaneet niitä kokonaan. Toki meilläkin on vielä tekemistä etenkin meikkipakkausten osalta, Arola arvioi.

Lumene tavoittelee strategisimpien ihonhoitosarjojen pakkausten sataprosenttista kierrätettävyyttä vuoteen 2025 mennessä sekä muovin kokonaiskulutuksen alentamista 20 prosentilla vuoden 2018 tasosta. Lisäksi tavoitteena on, että tuolloin 80 prosenttia pakkausmateriaaleista on valmistettu kierrätetystä muovista tai uusiutuvista lähteistä saatavalla materiaalilla.

– Olemme sitoutuneet etsimään uudenlaisia, luonnonvaroja ja ilmastoa säästäviä pakkausmateriaaleja. Kierrätys- ja biopohjaisten muovien käyttöä vaikeuttaa se, että kosmetiikkapakkauksia koskevat yhtä kovat ja osin jopa kovemmat vaatimukset kuin elintarvikepakkauksia. Lähitulevaisuudessa meillä on uutta kerrottavaa myös tältä puolelta, Arola lupaa.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Drupa alkoi - tässä on 18 vinkkiä messuille

Ensimmäistä kertaa vuoden 2016 jälkeen Drupa järjestetään Düsseldorfissa. Jättimessuilla on monen vuoden jälkeen paljon uutta esiteltävää, erityisesti pakkausalasta kiinnostuneille. Eikä niitä kutsuta syyttä yhä useammin Drupack-messuiksi. Tästä löydät vinkkejä, joita kävijät voivat nähdä messuilla. Packnews on luonnollisesti paikalla.
DRUPA24_01x

Diageo testaa PulPacin paperisia Baileys-pulloja Barcelonan festivaaleilla

Diageo testaa kuivamuotoiltua kuitupulloa, joka koostuu 90-prosenttisesti paperista, jossa on ohut muovivuoraus ja foliotiiviste. Koe toteutetaan yhteistyössä PA Consultingin kanssa, joka on osa Bottle Collectivea yhdessä PA:n ja Pulpacin kanssa.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottlesx

Burger King testaa uudelleenkäytettäviä biomukeja

Restel Oy kokeilee neljässä toimipisteessään uudelleenkäytettäviä juomamukeja, jotka on valmistettu biopohjaisesta ja kierrätettävästä Sulapac-materiaalista.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

"Olemme ylpeitä kuin kukot” – Orapac toivoo voittavansa Packnorth Award 2024:n

Suomalainen Oy Orapac AB on yksi yrityksistä, joka haluaa voittaa Packnorth Award 2024 -palkinnon. Kilpailutyö, jota he kutsuvat Greenboxiksi, on periaatteessa yksinkertainen: laatikko kannella. Se on kuitenkin valmistettu täysin kierrätetyistä kuiduista ja eristää lämpöä ja kylmää paremmin kuin EPS-pakkaus edellyttää. Otimme yhteyttä Orapacin toimitusjohtaja Fredric Tidströmiin ja varatoimitusjohtaja Torbjörn Nyholmiin saadaksemme lisätietoja.
Greenbox