L&T ja Palpa laajentavat yhteistyötään

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2019-01-16
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Lassila & Tikanoja Oyj ja Suomen Palautuspakkaus Oy (Palpa) ovat solmineet monivuotisen, entistä laajemman jatkosopimuksen liittyen pantillisten juomapakkausten kierrätykseen.

Sopimuksen myötä L&T on Palpan materiaalien suurin käsittelijä, kerääjä ja kuljettaja.

L&T ja Palpa ovat tiedotteen mukaan tehneet menestyksekästä yhteistyötä pantillisten juomapakkausten kierrätyksessä jo yli kymmenen vuoden ajan. Uuden sopimuksen kautta L&T:n rooli pakkausten käsittelijänä laajenee uusille maantieteellisille alueille. Jatkossa L&T vastaanottaa ja käsittelee Palpan pakkauksia kierrätyslaitoksillaan Keravalla, Lahdessa, Turussa, Jyväskylässä ja Oulussa.

Laskennan ja paalauksen jälkeen tölkit ja pullot jatkavat matkaansa teollisuuden raaka-aineeksi. Kiertotalouden logiikan mukaisesti suuri osa materiaalista päätyy takaisin juomateollisuuden käyttöön uusina juomapakkauksina.

Laitoskäsittelyn lisäksi sopimus kattaa pantillisten lasipullojen keräysastioiden varastoinnin ja hallinnan valtakunnallisesti sekä tyhjennyspalvelun lähes koko Etelä-Suomessa, yhteensä noin 900 vähittäiskaupasta tai ravintolasta. Uusimpana on käynnistetty keräyspilotti Lapin hiihtokeskuksista. 

”L&T kehittää yhteistyötämme aktiivisesti ja tuo uusia ideoita ja palvelumalleja mm. perinteiseen laitostoimintaan ja kuljetukseen, mutta myös näiden ulkopuolella esim. viestintään. L&T edistää työturvallisuutta sekä sisäisesti että asiakasrajapinnoissa, mikä muun prosessikehityksen kautta edistää Palpalle tärkeitä asioita kuten palvelun laatu, häiriöttömyys ja kustannustehokkuus”, kertoo Palpan toimitusjohtaja Pasi Nurminen.

Suomessa pantillisten juomapakkausten kierrätysaste on maailman huippuluokkaa, pakkaustyypistä riippuen 87–94 prosenttia. Hyvien tulosten taustalla on Palpan erinomaisesti toimiva pantillinen palautusjärjestelmä ja monipuolinen yhteistyöverkosto.

 

 

 

Jatka lukemista

Raisiolle uusi toimitusjohtaja kesäkuussa

Raisio Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Pasi Flinkmanin. Hän aloittaa Raisio Oyj:n toimitusjohtajana 15.6.2024. Flinkman siirtyy Raisioon Orkla Suomen toimitusjohtajan tehtävästä.
Finland

Pakkaus- ja printtimessuilla vilkasta

Pakkausalan ja graafisen teollisuuden ammattitapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä Helsingin Messukeskukseen 13.-14.3.2023. PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuman kävijämäärä nousi edellisestä kerrasta 36 % ja oli 4 387.
stora

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Uusimmat uutiset

Diageo testaa PulPacin paperisia Baileys-pulloja Barcelonan festivaaleilla

Diageo testaa kuivamuotoiltua kuitupulloa, joka koostuu 90-prosenttisesti paperista, jossa on ohut muovivuoraus ja foliotiiviste. Koe toteutetaan yhteistyössä PA Consultingin kanssa, joka on osa Bottle Collectivea yhdessä PA:n ja Pulpacin kanssa.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottlesx

Burger King testaa uudelleenkäytettäviä biomukeja

Restel Oy kokeilee neljässä toimipisteessään uudelleenkäytettäviä juomamukeja, jotka on valmistettu biopohjaisesta ja kierrätettävästä Sulapac-materiaalista.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

"Olemme ylpeitä kuin kukot” – Orapac toivoo voittavansa Packnorth Award 2024:n

Suomalainen Oy Orapac AB on yksi yrityksistä, joka haluaa voittaa Packnorth Award 2024 -palkinnon. Kilpailutyö, jota he kutsuvat Greenboxiksi, on periaatteessa yksinkertainen: laatikko kannella. Se on kuitenkin valmistettu täysin kierrätetyistä kuiduista ja eristää lämpöä ja kylmää paremmin kuin EPS-pakkaus edellyttää. Otimme yhteyttä Orapacin toimitusjohtaja Fredric Tidströmiin ja varatoimitusjohtaja Torbjörn Nyholmiin saadaksemme lisätietoja.
Greenbox

Brittiläisten päivittäistavarakauppojen pakkauspomot haluavat luopua muovista, mutta se ei ole helppoa

Aquapak-pakkausyrityksen uuteen tutkimukseen otti osaa sata brittiläisen päivittäistavarakaupan pakkausvastaavaa. Heistä enemmistö (92 prosenttia) suunnittelee luopuvansa kokonaan muovin käytöstä kuluttajapakkauksissaan.
Aquapak