Liukulava yleistyy kuljetusalustana

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2018-06-05
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Eltete on kehittänyt materiaalikustannuksia säästävän liukulavaratkaisun, joka toimii erityisen hyvin vientiin suuntautuvassa lento-, rekka- ja konttikuljetuksessa.

Yhdysvalloissa käytetään paljon liukulavatekniikkaa, mutta Euroopassa sen käyttö on harvinaisempaa. Ne ovat kuitenkin yleistymässä. Elteten viime vuonna Loviisassa valmistamien liukulavojen myynti kasvoi 50 %.

Liukulava (slip sheet) on kuitupohjainen alusta, jonka päällä voi kuljettaa tavaraa puu- tai muovilavan sijaan. Liukulava on Elteten mukaan tehokas, sillä sitä käyttämällä voi säästää jopa 80 % materiaali- ja 15 % kuljetuskustannuksista. Elteten liukulavat on valmistettu laminoidusta voimakartongista. Rakenteen paksuus määrittyy kuljetettavan tavaran mukaan.

Suuri osa tavaroista soveltuu kuljetettavaksi liukulavoilla ja niitä käyttävät monet eri teollisuuden alat. Se soveltuu erinomaisesti vientiin, koska se ei vaadi käsittelyä kuten puu ja korvaa perinteiset kuormalavat.

Liukulavoissa tarvitaan lähettämiseen ja vastaanottamiseen lisälaite (Push-Pull, Rollerforks), jonka voi kiinnittää mihin tahansa standarditrukkiin. Käyttö on Elteten mukaan helppoa ja investointi maksaa itsensä nopeasti takaisin materiaalisäästöjen kautta.

 

 

 

Jatka lukemista

Raisiolle uusi toimitusjohtaja kesäkuussa

Raisio Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Pasi Flinkmanin. Hän aloittaa Raisio Oyj:n toimitusjohtajana 15.6.2024. Flinkman siirtyy Raisioon Orkla Suomen toimitusjohtajan tehtävästä.
Finland

Pakkaus- ja printtimessuilla vilkasta

Pakkausalan ja graafisen teollisuuden ammattitapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä Helsingin Messukeskukseen 13.-14.3.2023. PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuman kävijämäärä nousi edellisestä kerrasta 36 % ja oli 4 387.
stora

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

Uusi merkintäväri steriloituihin pakkauksiin

Merkintäjärjestelmiä valmistava Linx Printing Technologies on kehittänyt uuden mustesuihkuvärin, jolla voidaan merkitä ruokapakkauksia ennen niin sterilointia. Väri kestää hyvin kuumuutta ja kosteutta.
linx-ink-utvald

Uusimmat uutiset

Diageo testaa PulPacin paperisia Baileys-pulloja Barcelonan festivaaleilla

Diageo testaa kuivamuotoiltua kuitupulloa, joka koostuu 90-prosenttisesti paperista, jossa on ohut muovivuoraus ja foliotiiviste. Koe toteutetaan yhteistyössä PA Consultingin kanssa, joka on osa Bottle Collectivea yhdessä PA:n ja Pulpacin kanssa.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottlesx

Burger King testaa uudelleenkäytettäviä biomukeja

Restel Oy kokeilee neljässä toimipisteessään uudelleenkäytettäviä juomamukeja, jotka on valmistettu biopohjaisesta ja kierrätettävästä Sulapac-materiaalista.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

"Olemme ylpeitä kuin kukot” – Orapac toivoo voittavansa Packnorth Award 2024:n

Suomalainen Oy Orapac AB on yksi yrityksistä, joka haluaa voittaa Packnorth Award 2024 -palkinnon. Kilpailutyö, jota he kutsuvat Greenboxiksi, on periaatteessa yksinkertainen: laatikko kannella. Se on kuitenkin valmistettu täysin kierrätetyistä kuiduista ja eristää lämpöä ja kylmää paremmin kuin EPS-pakkaus edellyttää. Otimme yhteyttä Orapacin toimitusjohtaja Fredric Tidströmiin ja varatoimitusjohtaja Torbjörn Nyholmiin saadaksemme lisätietoja.
Greenbox

Brittiläisten päivittäistavarakauppojen pakkauspomot haluavat luopua muovista, mutta se ei ole helppoa

Aquapak-pakkausyrityksen uuteen tutkimukseen otti osaa sata brittiläisen päivittäistavarakaupan pakkausvastaavaa. Heistä enemmistö (92 prosenttia) suunnittelee luopuvansa kokonaan muovin käytöstä kuluttajapakkauksissaan.
Aquapak