Liity mukaan Green Deal-sitoumukseen!

Teksti:Johanna Nikunen
JULKAISTU: 2023-01-30
PÄIVITETTY: 2023-03-01

SUP-direktiivin artikla 4:n vaatimus kovasta muovista valmistettujen, yhden hengen kerralla suoraan pakkauksesta syötävien annosten pakkausten kulu­tuksen vähentäminen vuoteen 2026 mennessä on Suomessa päätetty to­teuttaa ministeriön ja elinkeinoelämän liittojen välisellä ns. Green Deal -sopi­muksella. Sopimuksen mukaan Elintarviketeollisuusliiton, Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRan, Päivittäistavarakauppa ry:n ja Suomen Pakkausyhdistyksen jäsenet ovat lupautuneet tutkimaan ja selvittämään keinoja kyseisten pakkausten käytön vähentämiseksi ja tekemään vähentämiseen tähtääviä toi­menpiteitä.

Vuoden 2023 loppuun mennessä toi­votaan riittävän monen yrityksen sitou­tuvan edellä mainittuun tavoitteeseen. Ellei yrityksistä löydy halua tai kykyä vapaaehtoiseen vähentämiseen, on ym­päristöministeriö ilmoittanut valmiste­levansa pakottavaa lainsäädäntöä, jolla direktiivi pannaan täytäntöön. Suomen Pakkausyhdistys tulee tiedottamaan ja järjestämään koulutusta aiheesta yrityk­sille alkuvuoden 2023 aikana.

Lisätietoa: Muoviset annospakkaukset – Sitoumus2050

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Diageo testaa PulPacin paperisia Baileys-pulloja Barcelonan festivaaleilla

Diageo testaa kuivamuotoiltua kuitupulloa, joka koostuu 90-prosenttisesti paperista, jossa on ohut muovivuoraus ja foliotiiviste. Koe toteutetaan yhteistyössä PA Consultingin kanssa, joka on osa Bottle Collectivea yhdessä PA:n ja Pulpacin kanssa.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottlesx

Burger King testaa uudelleenkäytettäviä biomukeja

Restel Oy kokeilee neljässä toimipisteessään uudelleenkäytettäviä juomamukeja, jotka on valmistettu biopohjaisesta ja kierrätettävästä Sulapac-materiaalista.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

"Olemme ylpeitä kuin kukot” – Orapac toivoo voittavansa Packnorth Award 2024:n

Suomalainen Oy Orapac AB on yksi yrityksistä, joka haluaa voittaa Packnorth Award 2024 -palkinnon. Kilpailutyö, jota he kutsuvat Greenboxiksi, on periaatteessa yksinkertainen: laatikko kannella. Se on kuitenkin valmistettu täysin kierrätetyistä kuiduista ja eristää lämpöä ja kylmää paremmin kuin EPS-pakkaus edellyttää. Otimme yhteyttä Orapacin toimitusjohtaja Fredric Tidströmiin ja varatoimitusjohtaja Torbjörn Nyholmiin saadaksemme lisätietoja.
Greenbox

Brittiläisten päivittäistavarakauppojen pakkauspomot haluavat luopua muovista, mutta se ei ole helppoa

Aquapak-pakkausyrityksen uuteen tutkimukseen otti osaa sata brittiläisen päivittäistavarakaupan pakkausvastaavaa. Heistä enemmistö (92 prosenttia) suunnittelee luopuvansa kokonaan muovin käytöstä kuluttajapakkauksissaan.
Aquapak