Lidlin paistopistepussi uudistui

JULKAISTU: 3. tammikuun 2022
PÄIVITETTY: 18. tammikuun


Lidlin paistopisteen pussit uudistuivat vuoden alussa. Pussien koot pysyvät ennallaan, mutta jatkossa ne valmistetaan entistä ohuemmasta paperista. Näin saadaan aikaan merkittävä säästö, sillä paperia säästyy vuositasolla tonnin verran.

Lidlin paistopistepusseissa on ikkuna, koska tuotteet lasketaan kassalla. Aiemmin neitseellisestä muovista valmistettu ikkuna on uusissa pusseissa korvattu kierrätetystä muovista valmistetulla ikkunalla. Myös ikkunan kokoa on pienennetty ja muovia ohennettu. Yhteensä näillä toimilla säästetään muovia vuositasolla neljä tonnia.

Käytön jälkeen Lidlin paistopistepussit voi kierrättää kartonkien mukana.

– Olemme saaneet asiakkailta kysymyksiä paistopistepussin kierrätyksestä. Useimmiten kysytään, täytyykö muovi poistaa. Sitä ei tarvitse poistaa, Lidlin vastuullisuusasiantuntija Jenni Hakkarainen neuvoo.

Lidl on jo usean vuoden ajan tehnyt määrätietoista työtä pakkausmuovin vähentämiseksi ja korvaamiseksi muilla materiaaleilla. Vastuullisuusohjelman mukaisesti myös mustasta muovista pyritään eroon, koska sen kierrättämiseen liittyy haasteita. Jo keväällä 2020 noin 90 tuorelihatuotteen mustat muovirasiat katosivat Lidlin hyllyiltä, kun omien tuotemerkkien Grillimaisterin, Kanamestarin ja Reilun mustat muovirasiat vaihdettiin kirkkaisiin.

– Teemme jatkuvasti erilaisia toimenpiteitä muovin vähentämiseksi. REset Plastic on Schwarz-konsernin muovistrategia, jonka tavoitteena on muovin käytön vähentäminen ja suljettu kierto. Paistopistepussien uudistus on osa tätä muovistrategiaa. Yhtenä linjauksena on käyttää 25 prosenttia kierrätettyä materiaalia omissa pakkauksissa vuoden 2025 loppuun mennessä, kertoo Hakkarainen.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Vaahtoautot uuteen pussiin

Ahlgrens bilar -vaahtokarkit täyttävät 70 vuotta ja saavat syntymäpäivän kunniaksi uuden pakkauksen ensimmäistä kertaa 15 vuoteen.  
Bilar

Uusia työkaluja pakkausten ympäristövaikutusten luokitteluun

Antalis on kehittänyt Green Card ja Green Star SystemTM -työkalut, joiden tarkoitus on helpottaa asiakasta pakkausten ympäristövaikutusten vertailussa.
GREEN STAR SYSTEM_rgb_3

PackSummit Tampereella marraskuussa

PackSummit kerää pakkausalan toimijat saman katon alle 14.11.2023 Tampere-talossa. Tänä vuonna kokoonnutaan teemalla "Onko pakkauksesi vastuullinen vai viherpesty?"
PackSummit verkkosivujen materiaali

Metsä Groupin Kemin kartonki- ja biotuotetehtaat käyntiin

Suomen metsäteollisuushistorian suurin investointi – Kemin uusi biotuotetehdas ja kartonkitehtaan laajennus – on otettu käyttöön osastoittain suunnitelman mukaisesti keskiviikkona 20.9. Uuden biotuotetehtaan sellutoimitukset asiakkaille alkavat vuoden 2023 lokakuun aikana.
metsä_kemi