Lidlin pakkauskisan finalistit valittu

Teksti:Hanna Kiventöyry
JULKAISTU: 2021-05-20
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Lidl Suomi on järjestänyt kevään aikana pakkausalan toimijoille avoimen kilpailun, jossa etsitään oivaltavia pakkausratkaisuja sekä innovaatioita pakkausmuovin vähentämiseen ja muovipakkausten kierrätettävyyden parantamiseen. Pakkaustarinoita 2021 -kilpailun 15 finalistia on nyt valittu lähes 80 ehdotuksen joukosta. 

Turhan pakkausmuovin vähentämiseen, muovipakkausten kierrätettävyyden parantamiseen ja uusiin pakkausinnovaatioihin keskittyvä Pakkaustarinoita 2021 -kilpailu on edennyt finaalivaiheeseen. Kilpailuun saapui lähes 80 työtä, joiden takana on yrityksiä, yhdistyksiä ja korkeakoulujen opiskelijoita. Lidlin esiraati valitsi näistä 15 finaaliin, jossa kestävän kehityksen innovaatioita ja muoviteollisuutta edustava asiantuntijaraati arvioi voittajat. Kilpailun voittaja ratkeaa kesäkuussa. 

Finalistien joukossa on muun muassa erilaisia kartonkivuokia, merimuovista valmistettu pullo, digitaalinen panttisysteemi, elintarvikepakkausten ympäristöpisteytysjärjestelmä sekä kompostoituva kääre lehtikaalille. 

– Kilpailun taso on korkea. Valitsimme esiraadin kanssa finaalityöt niiden relevanssin, toteutuksen, käytettävyyden ja kekseliäisyyden mukaan. Finalistiehdotuksissa tiivistyvät monet niistä keinoista, joilla voimme tehdä pakkauksista ympäristöystävällisempiä. Lisäksi meille on tärkeää, että ehdotukset ovat realistisesti toteutettavissa, sopivat Lidlin hyllyyn ja asiakkaiden arkeen sekä tuovat uutta pakkaussuunnitteluun, kertoo Lidl Suomen vastuullisuusasiantuntija Laura Kvissberg. 

Voittajatyöt valitsevaan raatiin kuuluvat kestävyysratkaisujen johtava asiantuntija Anu Mänty Sitrasta, luonnonvara- ja ympäristöratkaisut -liiketoiminta-alueen johtaja Jussi Manninen VTT:stä, toimitusjohtaja Vesa Kärhä Muoviteollisuus ry:stä ja toimitusjohtaja Antro Säilä Suomen Pakkausyhdistys ry:stä. 

Muistathan myös, että pohjoismaiden pakkauskilpailu ScanStar 2021 on käynnissä! Lue lisää täältä.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Brittiläisten päivittäistavarakauppojen pakkauspomot haluavat luopua muovista, mutta se ei ole helppoa

Aquapak-pakkausyrityksen uuteen tutkimukseen otti osaa sata brittiläisen päivittäistavarakaupan pakkausvastaavaa. Heistä enemmistö (92 prosenttia) suunnittelee luopuvansa kokonaan muovin käytöstä kuluttajapakkauksissaan.
Aquapak

Muuttaako uusi nestekartonkipakkaus markkinat?

Pakkausalan lehdistöä kokoontui 15. toukokuuta Amsterdamiin ottamaan osaa täysin uuden pakkausratkaisun lanseeraukseen. Tilaisuuden järjesti Zotefoams, joka väittää olevansa ”gamechanger”. Pitäisikö suurten nestekartonkipakkausten valmistajien tuntea olonsa uhatuksi?
rezorce

Uusi päällystämätön kartonki Holmen Iggesundilta

Invercote Touch on uusi päällystämätön kartonki Holmen Board & Paperilta. Se on suunniteltu vastaamaan kasvavaan kysyntään kestäviä ja visuaalisesti houkuttelevia pakkausmateriaaleja kohtaan, joiden tulee silti säilyttää hyvät paino-ominaisuutensa.
Igge-touchx

Biomuovilla on oleellisesti pienemmät CO2-päästöt verrattuna perinteiseen muoviin

Iso-Britanniassa, Kiinassa ja Sveitsissä olevat tutkijat ovat osoittaneet, että kun fossiilinen muovi korvataan biohajoavalla biomuovilla, syntyy merkittävästi vähemmän hiilidioksidipäästöjä. Näin kirjoittaa Nordisk Bioplast-yhdistys omilla verkkosivuillaan.
Global warming concept