Lidl vähentänyt muovia useista tuotteista

Teksti:Aino Laine
JULKAISTU: 2021-08-09
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Lidl vähentää muovia tuotteistaan jatkuvasti osana REset Plastic -muovistrategiaansa. Muovia on vähennetty omien merkkien tuotteista suunnittelemalla pakkauksia uudelleen, ja lisäksi uusia, kierrätetystä muovista tehtyjä tuotteita on tullut myyntiin. 

Tällä hetkellä Lidl tekee paljon työtä muovin vähentämiseksi ja tavoitteena on vähentää muovia omien merkkien tuotepakkauksissa viidenneksellä vuoden 2025 loppuun mennessä. Tähän mennessä Lidl on esimerkiksi poistanut muovikorkit maitotölkeistä, pienentänyt pähkinäpusseja ja pesuainepulloja sisällön määrään koskematta, ohentanut vaippapakkausten muovia ja vaihtanut jauhelihapakkausten rasioita vakuumi- ja flowpack-pakkauksiin. Kierrätysmuovia käytetään jo Lidlin mehu- ja vesipulloissa ja käsisaippuapulloissa.

Keväällä 2021 tulppaanien kääreet sekä yrtti- ja salaattiruukut vaihdettiin paperisiin yhdessä kotimaisten tuottajien kanssa. Näiden tuotteiden muovin määrä väheni peräti 34 tonnilla vuodessa.

Lidl on tuonut myyntiin myös käyttötavaroita, jotka on tehty kierrätetystä muovista. Keväällä 2021 myyntiin tuli uusi, lähes kokonaan kierrätysmuovista tehty kodintuotesarja. Uusien tuotteiden valmistuksessa on käytetty lähes puolitoistatuhatta tonnia vanhaa, Saksan ja Itävallan kotitalouksista kerättyä muovia. Sekä muovin kierrätys että uusien muovituotteiden tuotanto on tehty Euroopassa Lidlin yritysverkoston kautta. Kesällä 2020 myyntiin tulivat ensimmäiset Crivit Ocean Bound Plastic -lenkkarit, joiden pintamateriaali oli kierrätysmuovista.

Edellä mainitut toimenpiteet ovat osa Schwarz-konsernin kansainvälistä REset Plastic -muovistrategiaa, jossa Lidl Suomikin on mukana.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Aiothan osallistua Packnorth Award 2024 -kilpailuun?

Ilmoituksia Packnews Award -kilpailuun saapuu nyt tiheään tahtiin Packnewsille. Mittelö järjestetään neljättä kertaa, ja tänä vuonna palkintojenjakotilaisuus pidetään Scanpackissa. Luvassa on mielenkiintoisia uutuuksia.
kilpailu

Löysikö Lessebo Paper vuoden kesähitin?

Kysymykseen miltä paperi kuulostaa, on vihdoin saatu vastaus. Lessebo Paper otti rohkean askeleen perinteisen visuaalisen muotoilun ulkopuolelle ja tutki tätä hieman outoa kysymystä. Tuloksena on Lessebo Paper Player -soitin, joka muuntaa paperin elegantin hiljaisuuden kiehtovaksi äänikokemukseksi.
01_Hero_Lessebo-Texture_Close-up-paper-texture-Morocco_Photo-by-Carl-Anderx

Duni lanseeraa LipLidsin älykannen

Duni Group ja ruotsalainen start-up-yritys LipLid ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka myötä Duni Group lanseeraa LipLidsin kannet take-away-mukeihinsa.
dunix

Ruotsin muovipakkausten keräys on kriisissä, toteaa Svensk Plaståtervinning

Ruotsissa on vakava, kansallinen muovipakkausten keräyskriisi, Svensk Plaståtervinningin (Ruotsin muovikeräyksen) toimitusjohtaja Mattias Philipsson sanoo lehdistötiedotteessa.
Foto: Peter Holgersson AB