Leikkisät etiketit myyvät oluttakin

JULKAISTU: 18. syyskuun 2017
PÄIVITETTY: 16. helmikuun


Ruotsalainen artesaaniolut Brewski erottuu leikkisästi toteutetuilla etiketeillä. Viikko-oluen etiketit on painettu digipainossa.

Brewski ilmoittaa haluavansa olla perinteisen olutpanimon vastakohta ja etsiä oluen valmistamisen rajoja. Vanhat merkit haastetaan uusilla mauilla sekä hauskoilla ja värikkäillä etiketeillä. Uusi olut ‘Pineapple unplugged’ on hyvä esimerkki tästä. Jokaiselle viikonpäivälle on omalla etiketillä varustettu olut.

Seitsemän eri etikettiä mahdollistaa digipainaminen, josta huolehtii Flextrus-yhtiöön kuuluva ruotsalainen Mediaköket. Yhteistyö alkoi jo vuonna 2013 ja se on mahdollistanut joustavan sekä innovatiivisen toiminnan.

Mediaköket-yhtiöllä on pitkä kokemus digitaalisesta painamisesta. Yhtiö on hankkinut HP Indigo 20000 -painokoneen, jolla voi tehdä digitaalisesti pieniäkin etikettisarjoja. Se on yhdistetty viimeistely-yksikköön, jossa voidaan tehdä lakkausta, laminointia ja leikkausta. Kuivauksessa käytetään elektronisuihkua (EB), joka on turvallinen valinta ympäristön ja elintarviketurvallisuuden kannalta.

Flextrus osti Mediaköket-yhtiön vuonna 2016 ja aikoo laajentaa uuden yksikön avulla digitaalista etikettien ja joustopakkausten tuotantoaan.
 

 

 

Jatka lukemista

Päätyykö pakkaus hylkyyn vai kiertoon?

Lajittelu ja muovipakkauksen päätyminen oikeaan paikkaan kierrätyslaitoksella määrittävät kierrätyksen onnistumisen.
ia_ahl_etiketit

Valion maitotölkit pukeutuvat kevätkuoseihin

Viljele hyvää -maitotölkit ilmestyvät kauppoihin tästä viikosta alkaen ja ovat saatavilla heinä-elokuun vaihteeseen asti.
Valio 22032022

Suomalaisväriä Pro Carton Young Designers -kilpailussa

Lapin yliopiston teollisen muotoilun opiskelija Senni Virransola pääsi ainoana suomalaisena jatkoon kansainvälisessä suunnittelukilpailussa.
Pro Carton 12082021

360 Services auttaa optimoimaan pakkausta

Metsä Boardin uusi palvelukokonaisuus tarjoaa asiakkaille entistä paremmat mahdollisuudet kehittää pakkauksiaan.
MetsäBoard 26052021

Uusimmat uutiset

Vaahtoautot uuteen pussiin

Ahlgrens bilar -vaahtokarkit täyttävät 70 vuotta ja saavat syntymäpäivän kunniaksi uuden pakkauksen ensimmäistä kertaa 15 vuoteen.  
Bilar

Uusia työkaluja pakkausten ympäristövaikutusten luokitteluun

Antalis on kehittänyt Green Card ja Green Star SystemTM -työkalut, joiden tarkoitus on helpottaa asiakasta pakkausten ympäristövaikutusten vertailussa.
GREEN STAR SYSTEM_rgb_3

PackSummit Tampereella marraskuussa

PackSummit kerää pakkausalan toimijat saman katon alle 14.11.2023 Tampere-talossa. Tänä vuonna kokoonnutaan teemalla "Onko pakkauksesi vastuullinen vai viherpesty?"
PackSummit verkkosivujen materiaali

Metsä Groupin Kemin kartonki- ja biotuotetehtaat käyntiin

Suomen metsäteollisuushistorian suurin investointi – Kemin uusi biotuotetehdas ja kartonkitehtaan laajennus – on otettu käyttöön osastoittain suunnitelman mukaisesti keskiviikkona 20.9. Uuden biotuotetehtaan sellutoimitukset asiakkaille alkavat vuoden 2023 lokakuun aikana.
metsä_kemi