Lapsiturvallisia pakkauksia uudella kartongilla

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2017-04-20
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Stora Enson uudella kartongilla on hyvä repäisylujuus.  Kartonki voi korvata muovin esimerkiksi lapsiturvallisissa lääkepakkauksissa.

Ensocard ResilienceTM by Stora Enso on uusi materiaalivaihtoehto pakkauksiin, joilta edellytetään hyvää repäisylujuutta. Tuotteen pohjakartonki on päällystetty molemmin puolin PET-päällysteellä, joka antaa tuotteelle repäisylujuutta. Kartonki on räätälöity lääkkeille, luontaistuotteille, sähkösavukkeille ja muille tuotteille, joihin lapset eivät saa päästä käsiksi. Se esitellään toukokuussa järjestettävillä Interpack 2017-pakkausmessuilla.

”Stora Ensolla on pitkä kokemus repäisylujan kartongin valmistuksesta sertifioituihin lapsiturvallisiin lääkepakkauksiin, joten kartongin toimivuus tässä erittäin vaativassa käyttötarkoituksessa on todennettu. Uuden Ensocard Resiliencen repäisylujuus on jopa aikaisempia tuotteitamme parempi. Yhdessä sopivan pakkausmuotoilun kanssa kartonki mahdollistaa lapsiturvallisten pakkausten tehokkaan, teollisen valmistamisen ilman, että pakkauksessa tarvitaan muoviosia”, toteaa tuotepäällikkö Jaana Keskitalo.

Materiaalina kartonki tarjoaa tiedotteen mukaan erinomaisen painopinnan brändi- ja tuoteinformaatiolle. Ensocard Resiliencen pääraaka-aine on uusiutuva, neitseellinen puukuitu, joten se on ympäristöystävällinen materiaali, jolla on pieni hiilijalanjälki. Se voi korvata uusiutumattomia materiaaleja käyttökohteissa, joissa on perinteisesti käytetty muovia.
 

 

 

Jatka lukemista

Raisiolle uusi toimitusjohtaja kesäkuussa

Raisio Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Pasi Flinkmanin. Hän aloittaa Raisio Oyj:n toimitusjohtajana 15.6.2024. Flinkman siirtyy Raisioon Orkla Suomen toimitusjohtajan tehtävästä.
Finland

Pakkaus- ja printtimessuilla vilkasta

Pakkausalan ja graafisen teollisuuden ammattitapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä Helsingin Messukeskukseen 13.-14.3.2023. PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuman kävijämäärä nousi edellisestä kerrasta 36 % ja oli 4 387.
stora

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

Uusi merkintäväri steriloituihin pakkauksiin

Merkintäjärjestelmiä valmistava Linx Printing Technologies on kehittänyt uuden mustesuihkuvärin, jolla voidaan merkitä ruokapakkauksia ennen niin sterilointia. Väri kestää hyvin kuumuutta ja kosteutta.
linx-ink-utvald

Uusimmat uutiset

Brittiläisten päivittäistavarakauppojen pakkauspomot haluavat luopua muovista, mutta se ei ole helppoa

Aquapak-pakkausyrityksen uuteen tutkimukseen otti osaa sata brittiläisen päivittäistavarakaupan pakkausvastaavaa. Heistä enemmistö (92 prosenttia) suunnittelee luopuvansa kokonaan muovin käytöstä kuluttajapakkauksissaan.
Aquapak

Muuttaako uusi nestekartonkipakkaus markkinat?

Pakkausalan lehdistöä kokoontui 15. toukokuuta Amsterdamiin ottamaan osaa täysin uuden pakkausratkaisun lanseeraukseen. Tilaisuuden järjesti Zotefoams, joka väittää olevansa ”gamechanger”. Pitäisikö suurten nestekartonkipakkausten valmistajien tuntea olonsa uhatuksi?
rezorce

Uusi päällystämätön kartonki Holmen Iggesundilta

Invercote Touch on uusi päällystämätön kartonki Holmen Board & Paperilta. Se on suunniteltu vastaamaan kasvavaan kysyntään kestäviä ja visuaalisesti houkuttelevia pakkausmateriaaleja kohtaan, joiden tulee silti säilyttää hyvät paino-ominaisuutensa.
Igge-touchx

Biomuovilla on oleellisesti pienemmät CO2-päästöt verrattuna perinteiseen muoviin

Iso-Britanniassa, Kiinassa ja Sveitsissä olevat tutkijat ovat osoittaneet, että kun fossiilinen muovi korvataan biohajoavalla biomuovilla, syntyy merkittävästi vähemmän hiilidioksidipäästöjä. Näin kirjoittaa Nordisk Bioplast-yhdistys omilla verkkosivuillaan.
Global warming concept