Läpipainopakkaus PET-muovista

JULKAISTU: 2022-04-27
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Lääketeollisuus etsii jatkuvasti kestäviä pakkausratkaisuja, jotka on mahdollista kierrättää. Läpipainopakkaukset sisältävät perinteisesti useita materiaaleja, joten niitä on vaikea kierrättää yhdessä kierrätysvirrassa. Huhtamäki on nyt yhdessä Klöckner Pentaplastin kanssa kehittänyt uuden Push Tab -läpipainopakkauksen, joka on monomateriaalinen eikä siinä ole lainkaan alumiinia.

Push Tab on suunniteltu täyttämään lääke- ja terveydenhuoltopakkausten tiukat turvallisuusvaatimukset, ja se tarjoaa kestävämmän vaihtoehdon perinteisille läpipainopakkauksille. Uusi pakkaus toimii olemassa olevilla linjoilla ilman tarvetta muutoksille tai lisäinvestoinneille. Läpipainopakkauksen kansi on valmistettu kokonaan PET:stä, mikä parantaa pakkauksen kierrätettävyyttä.

– Uusi, ainutlaatuinen teknologia tekee PET-kansikalvosta puhkaistavan, joten tabletti on helposti otettavissa pois pakkauksesta, sanoo Huhtamäen terveydenhuollon joustopakkausliiketoimintayksikön johtaja Tobias Fackler.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

PREM ja Merkopaino yhdistyvät

PREM (Suomenselän Laminointi Oy) on ostanut Merkopaino Oy:n osake-enemmistön.
prem_pieni

Pakkausinnovaatiot puhuttivat Slushissa

Huhtamäki toi yhdessä teollisuusteknologia-alan pääomasijoitusyhtiö Emerald Venturesin kanssa yhteen pakkausalan, kasvuyritykset, alan asiantuntijat sekä sijoittajat järjestämällä yhteisen työpajan Slushissa.
IMG_6711

Kreppipaperikiriste lavan ympärille

Antalis on lanseerannut paperikiristeen. Paperikuidusta valmistettu Master’in- tuote on monomateriaalia, joten se on lajiteltavissa kartonkikeräykseen.
antalis

EU-parlamentti päätti omasta kannastaan pakkaus- ja pakkausjäteasetukseen

EU-parlamentti päätti omasta kannastaan, mutta vasta kevättalvella selviää, minkälainen pakkaus- ja pakkausjäteasetus Euroopan Unioniin saatiin.
Pääkirjoitus