Läpimurto valkoisen painovärin peittävyydessä

JULKAISTU: 22. huhtikuun 2020
PÄIVITETTY: 18. tammikuun


Marvaco, SOMA, Flint Group ja INOMETA ovat tehneet kauan kaivatun läpimurron valkoisen painovärin peittävyydessä ja painovärin säästöissä, mikä lisää pakkauspainatuksen ekotehokkuutta. Valkoisen painovärin kulutus on tyypillisesti puolet värien kokonaiskulutuksesta.

– Testimme ovat tuottaneet uuden kestävän kehityksen mukaisen saavutuksen, jossa yli 60 % valkoisen painovärin opasiteetti saavutettiin vähemmällä painovärinkulutuksella. Näin korkea opasiteetti on jotain, jota brändinomistajat ovat aina halunneet, mutta mikä on ollut hankala toteuttaa perinteisesti. Tämä tuo painetut värit elämään paremmin pakkauskalvoissa, kertoo Kai Lankinen Marvaco Groupista.

Marvacon ja SOMAn yhtessä ohjaama kehitys johti yli 60 %:n valkoisen opasiteettiin taustapainetulla BOPP:llä. Kehityksessä hyödynnettiin kumppaneiden uusimpia tekniikoita, ja ne mahdollistivat opasiteetin kohottamisen samalla kun valkoisen painovärin määrää pystyttiin vähentämään.

SOMA Globe -teknologiakeskuksen päällikkö Moreno Melegatti kertoo, että korkeat opasiteetit vaativat tyypillisesti suuria värin siirtomääriä ja jopa peittovalkoisen painamista kahdella värillä. OPTIMA-fleksopainokoneen uusi kuivausjärjestelmä minimoi painovärin blokkaamisen näin korkean opasiteetin saavuttamisessa.

Kai Lankisen tavoitteena on ollut saavuttaa näin korkea opasiteetti jo pitkään, mutta nyt tekniikka on mahdollistanut sen saavuttamisen. – Yhteistyö vähensi painovärin kulutusta mittavasti ja säilytti valkoisen peittävyyden verrattuna perinteiseen tekniikkaan.

Flint Groupin kehityspäällikkö Joelle Bédat ja kaupallinen johtaja Thomas Strohe ovat tyytyväisiä ratkaisussa saavutetuista tuloksista, jossa myös Flint Groupin painovärit ja -laatat täydentävät toisiaan.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Vaahtoautot uuteen pussiin

Ahlgrens bilar -vaahtokarkit täyttävät 70 vuotta ja saavat syntymäpäivän kunniaksi uuden pakkauksen ensimmäistä kertaa 15 vuoteen.  
Bilar

Uusia työkaluja pakkausten ympäristövaikutusten luokitteluun

Antalis on kehittänyt Green Card ja Green Star SystemTM -työkalut, joiden tarkoitus on helpottaa asiakasta pakkausten ympäristövaikutusten vertailussa.
GREEN STAR SYSTEM_rgb_3

PackSummit Tampereella marraskuussa

PackSummit kerää pakkausalan toimijat saman katon alle 14.11.2023 Tampere-talossa. Tänä vuonna kokoonnutaan teemalla "Onko pakkauksesi vastuullinen vai viherpesty?"
PackSummit verkkosivujen materiaali

Metsä Groupin Kemin kartonki- ja biotuotetehtaat käyntiin

Suomen metsäteollisuushistorian suurin investointi – Kemin uusi biotuotetehdas ja kartonkitehtaan laajennus – on otettu käyttöön osastoittain suunnitelman mukaisesti keskiviikkona 20.9. Uuden biotuotetehtaan sellutoimitukset asiakkaille alkavat vuoden 2023 lokakuun aikana.
metsä_kemi