Lämpömuovauspakkaus joka sopii kierrätykseen

JULKAISTU: 2018-10-01
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Schur Flexibles on kehittänyt yhdestä materiaalista tehdyn muovipakkauksen, joka sopii lämpömuovaukseen. Palkittu pakkaus on täysin kierrätettävä.

Schurin uusi FlexiClose(re) -innovaatio sai kultaa arvostetussa German Packaging Award 2018 -kilpailussa. Palkintolautakunta näkee pakkauksen olevan tärkeä askel kestävän kehityksen mukaisessa kierrätyksessä samalla kun pakkaus suojaa erinomaisesti tuotetta ja on kuluttajaystävällinen.

Lämpömuovatuissa joustopakkauksissa käytetään usein kierrätykseen soveltumattomia monikalvomateriaaleja. FlexiClose(re) on sen sijaan valmistettu polyolefiinipohjaisesta yhden materiaalin kalvosta, joka soveltuu hyvin kierrätykseen. Pakkauksessa ei ole tingitty tärkeistä ominaisuuksista kuten läpinäkyvyydestä, vahvuudesta, suojauksesta ja sulkemisen vahvuudesta. Erityisen tuotantoprosessin ansiosta myös kannen repeytyvyys on saatu minimoitua.

Pakkauskilpailussa jaettiin kaikkiaan 40 palkintoa. Toinen kultaa saanut erityisen innovatiivinen pakkaus oli Hordijk verpakkingen-yrityksen Seepje-pesuainepakkaus. Pakkaus muistuttaa muodoltaan saippuapalaa ja sen etiketti ja pullo ovat helposti erotettavissa toisistaan kierrätystä varten. Pullon materiaalista 97 % on kierrätettyä HDPE-muovia.

 

 

 

Jatka lukemista

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Uusi merkintäväri steriloituihin pakkauksiin

Merkintäjärjestelmiä valmistava Linx Printing Technologies on kehittänyt uuden mustesuihkuvärin, jolla voidaan merkitä ruokapakkauksia ennen niin sterilointia. Väri kestää hyvin kuumuutta ja kosteutta.
linx-ink-utvald

Luovia vaihtoehtoja muovipakkauksille

Better with Less – Design Challenge -pakkaussuunnittelukilpailun kymmenen finalistityötä esittelevät luovia vaihtoehtoja muovipakkauksille. Tarve löytää vaihtoehtoja on ilmeinen, sanoo kilpailun tuomariston puheenjohtaja Ilkka Harju. Työt ovat nyt nähtävillä ja suosikkiaan voi äänestää verkossa.
better-kilpailu-liituaski

Uusimmat uutiset

Atria ostaa ruotsalaisen Gooh-valmisruokayhtiön

Atria Sweden AB ostaa ruotsalaisen valmisruokayhtiön Goohin koko osakekannan.
gooh

Syklo suunnittelee muovinkierrätyslaitoksen rakentamista Hyvinkäälle

Kapasiteetiltaan 50 000 tonnin muovinkierrätyslaitos kasvattaa valmistuttuaan Suomen muovinkierrätyskapasiteettia jopa 50 prosenttia.
Suomen

GRAI yksilöi uudelleenkäytettävät pakkaukset

GS1:n GRAI-tunnistetta ​​käytetään yksilöimään uudelleenkäytettäviä kuormankantajia ja palautusjärjestelmien pakkauksia.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (89)

ScanStar -ja ScanStar Student kilpailujen ilmoittautuminen on käynnissä

Yhteispohjoismaisen ScanStar-pakkaussuunnittelukilpailun ilmoittautuminen on käynnissä. Kilpailun ohessa järjestetään myös opiskelijakilpailu ScanStar Student.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (86)