Lämpöetiketti kertoo juoman kylmyydestä

Teksti:Redaktionen
JULKAISTU: 2016-06-09
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Coca-Cola lanseeraa kesällä uudet lämpöetiketit kaikissa Länsi-Euroopassa. Etiketti vaihtaa väriä juoman kylmyysasteen mukaan.

Muutaman viikon päästä Suomessa kauppoihin tulevien puolen litran Coca-Cola- ja Coca Cola Zero -pullojen sekä pikkutölkkien etiketeissä käytetty muste reagoi ympäristön lämpötilamuutoksiin. Juoman logo muuttuu perinteisestä valkoisesta vaaleansiniseksi ja -punaiseksi, kun juoma viilenee noin kahdeksan asteen lämpöiseksi. Tummimmillaan värit ovat silloin kun juoma on kolmeasteista.

Isommissa 1,5 litran pulloissa väriä vaihtaa logon takana oleva kesäkuva, kuten varvastossut.

Suomalaisesta innovaatiosta ei ole kyse, vaan mallia on otettu brändin Australiassa kehittämästä teknologiasta. Etiketit lanseerataan nyt kaikkiin Länsi-Euroopan maihin.

Coca-Cola Suomen viestintäpäällikkö Théa Natrin mukaan idean taustalla on ennen kaikkea se, että Coca-Colan tarjoileminen viileänä on olennainen osa sen makua. Jatkossa värin on siis määrä kertoa heti, kannattaako juomaa vielä korkata. Toisaalta Coca-Colalle epätyypilliset pastellivärit herättävät huomiota kylmäkaapissa. Natri kertoo Markkinointi&Mainonta-lehdelle, että brändi on tähän asti ollut melko tiukka siitä, että Coca-Colan logo on pakkauksissa valkoinen tai punainen.

Lämpöetikettien ympärille on suunniteltu myös verkkokampanja, joka käynnistyy heinäkuussa. Jos tarpeeksi kylmää, väriään vaihtanutta etikettiä näyttää kampanjasivustolla puhelimen tai tietokoneen kameralle, sovelluksen tavoin toimiva sivusto tunnistaa sen ja kertoo, oletko voittanut Finnkinon elokuvalippuja tai elokuvaeväitä. Jos pullo on liian lämmin, sivusto pyytää laittamaan pullon vielä kylmään ja palaamaan asiaan myöhemmin.
 

 

 

Jatka lukemista

Raisiolle uusi toimitusjohtaja kesäkuussa

Raisio Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Pasi Flinkmanin. Hän aloittaa Raisio Oyj:n toimitusjohtajana 15.6.2024. Flinkman siirtyy Raisioon Orkla Suomen toimitusjohtajan tehtävästä.
Finland

Pakkaus- ja printtimessuilla vilkasta

Pakkausalan ja graafisen teollisuuden ammattitapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä Helsingin Messukeskukseen 13.-14.3.2023. PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuman kävijämäärä nousi edellisestä kerrasta 36 % ja oli 4 387.
stora

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Uusimmat uutiset

Nuoret aikuiset ovat kiinnostuneempia ympäristöystävällisistä pakkauksista

Muovipakkausjättiläisen ALPLA:n "2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey” -tutkimuksen mukaan nuoremmat (18-34-vuotiaat) priorisoivat ympäristöystävällisiä pakkausratkaisuja. He ovat valmiita käyttämään niiden ostamiseen enemmän rahaa, kulkemaan pidemmän matkan niitä hankkiessaan ja näkemään muutenkin ylimääräistä vaivaa varmistaakseen, että heidän ostoksensa sisältävät ympäristöystävällisiä pakkausratkaisuja.
alplax

Tekniikkaa ja nörtteilyä Gallin kanssa Scanpackin lavalla

Hän on nörtti. Hän on asiantuntija, jolla on valtavasti energiaa ja jolla nauru on aina lähellä.
Evelina Galli

Läpinäkyvä eristepakkaus on ympäristöystävällisempi kuin värikäs

Rockwool vaihtoi punavalkoiset eristepakkauksensa läpinäkyviin. Se säästi väriaineita ja lisäsi kierrätettävyyttä.
Rockwool ennen ja jälkeen

Landa Printingiltä jättiyllätys Drupan tiedotustilaisuudessa

Yllättävien myyntilukujen ja kahden uuden painokoneen esittelyn myötä Landa nousi yhdeksi suurimmista yllättäjistä Pre-Drupan tiedotustilaisuudessa Düsseldorfissa maaliskuun lopussa. Packnews oli paikalla.
Landa_01x