Lahjoita panttipullo, L & T istuttaa rahalla puita

Teksti:Johanna Nikunen
JULKAISTU: 2020-06-08
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Suomalaiset ovat ahkeria juomapakkausten kierrättäjiä. Kaiken kaikkiaan suomalaiset palauttavat vuodessa 1,9 miljardia juomapakkausta ja kierrätysaste on peräti 93 %. Silti palautusketjun ulkopuolelle jää pakkauksia, kun esimerkiksi toimistokiinteistöistä puuttuu usein pantillisten pakkauksien erilliskeräys ja siksi niitä menee muuhun sekajätteeseen.

Lassila & Tikanoja Oyj aloittaa yhdessä Suomen luonnonsuojeluliiton kanssa Pantit puiksi -hankkeen, jonka avulla mahdollistetaan pantillisten juomapakkausten kierrättäminen kaupoissa, toimistoissa ja muissa kiinteistöissä, joissa syntyy paljon tyhjiä juomapakkauksia. L&T:n tavoitteena on istuttaa seuraavan kolmen vuoden aikana miljoona puuta, jotka sitovat elinaikanaan jopa miljoona tonnia hiilidioksidia ilmakehästä.

Esimerkiksi pääkonttoreissa, kauppakeskuksissa, matkustusterminaaleissa, oppilaitoksissa ja urheiluhalleissa kerääntyy paljon kierrätettävää juomapakkausjätettä.
Hankkeen kautta L & T tuo lahjoituspisteen asiakkailleen. Sinne tuotujen pullojen pantit lahjoitetaan lyhentämättöminä metsityshankkeisiin Suomen luonnonsuojeluliiton kautta. Tällä hetkellä metsityshankkeet toteutetaan Madagaskarilla.

Hankkeen kautta sekä kuluttaja että organisaatio voi luoda omaa hiilikädenjälkeä. Nyt käytettävä metsityshanke mahdollistaa mallin 1 EUR = 1 puu, joka sitoo 1000 kg C02 ilmakehästä elinaikanaan. Eli jokaisella Pantit puiksi -palvelun kautta lahjoitetulla panttieurolla istutetaan yksi puu, joka poistaa elinaikanaan ilmakehästä noin 1000 kiloa hiilidioksidia. Rahaa ohjataan lisäksi metsiensuojelu-hankkeeseen, jotta istutetut puut säilyvät metsänä tulevaisuudessakin.

Ilmastotalkoisiin osallistava palvelu voidaan ottaa käyttöön kaupoissa muutamassa päivässä. Pantit puiksi lahjoitusnappi edellyttää soveltuvaa kosketusnäytöllistä pullonpalautusautomaattia.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Scanpack 2024 -messuohjelma on julkaistu!

Skandinavian suurimman pakkausalan messun, Scanpackin pääohjelma on julkaistu. Scanpack järjestetään Svenska Mässanissa Göteborgissa 22.–25. lokakuuta. Näyttelyssä on 400 näytteilleasettajaa ja lisäksi vierailijoille on tarjolla laaja, lähes sadan numeron ohjelma.
Talare-pa-Scanpack-SVx

Nyt voi pantata God Morgonin mehupurkkeja

God Morgon aloitti yhteistyön Bowerin kanssa ja tarjoaa nyt panttia mehupurkeilleen. Tavoitteena on lisätä pakkausten kierrätystä tarjoamalla erilaisia etuja, kun pantti on rekisteröity.
God Morgon on yksi Ruotsin suurimmista mehuvalmistajista ja myy yli 15 miljoonaa mehupurkkia vuodessa Ruotsissa. Kuva: Lehdistökuva

Uusi ammatillinen etäkoulutus tarjoaa elinkaariarviointia pakkausalalle

Elokuun lopulla 2023 käynnistyi uusi pakkausteollisuuden arvoketjuun keskittyvä ammatillinen koulutus Haganäsin koulussa Älmhultissa. Nyt koulutuspäällikkö Finn Toompuu on saanut luvan järjestää lyhyen etäkoulutuksen aiheesta elinkaariarviointi (LCA, Life cycle assessment) pakkausteollisuudelle. Kysyimme Finniltä muutamia kysymyksiä tästä koulutuksesta.
LCA utbilding

Nordvalls investoi toiseen HP Indigo V12 -painokoneeseen Drupa-messuilla

Muutama kuukausi sitten painotalo Nordvalls Etikett hankki HP Indigo V12 -painokoneen. Düsseldorfin Drupa-messuilla varmistui, että yritys ostaa toisen saman mallin koneen.
Nordvalls-1536x1024x