Laatuetiketille Xeikonin etikettipainokone

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2018-08-14
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Ylöjärvellä Tampereen talousalueella toimiva Pirkanmaan Laatuetiketti Oy on hankkinut Flint-ryhmään kuuluvalta Xeikonilta tehokkaan 3030Plus-digipainokoneen etikettituotantoonsa.

Vuodesta 2007 toiminut Laatuetiketti tuottaa asiakkailleen rullaetikettejä kahdella fleksopainokoneella sekä nyt heinäkuusta lähtien uudella Xeikon 3030Plus -digipainokoneella. Yrityksellä on ollut käytössä aiemmin pienempi digipainokone, jonka kapasiteetti ja ominaisuudet eivät tiedotteen mukaan enää riittäneet kysynnän voimakkaan kasvun johdosta.

Laatuetiketin asiakaskunnan muodostavat monenlainen pakkaava teollisuus kokoon katsomatta. Investoinnin jälkeen voidaan lyhyemmät etikettisarjat ajaa kustannustehokkaasti ja nopeasti digitaalisella painolinjalla ja vastaavasti fleksopainossa päästään keskittymään pidempien sarjojen tuottamiseen.

Toimitettuun kokonaisuuteen kuuluvat Xeikonin 5-värinen painokone 330 mm radanleveydellä sekä GM DCoater jälkikäsittelylinja, jossa painetut etiketit lakataan, stanssataan ja leikataan sekä rullataan. CMYK -värien lisäksi viidennessä väriyksikössä voidaan tarpeen mukaan käyttää peittävää valkoista väriä, oranssia, vihreää, lisä sinistä tai punaista. Lisäväriyksikön ansiosta saavutetaan erittäin hyvä värivastaavuus flekson PMS värien kanssa, joka olikin yksi tärkeä lisäarvo koneen valinnassa.

Xeikonin värit ovat FDA-sertifioituja käytettäväksi elintarvikepakkauksissa ja etiketeissä, eivätkä sisällä haitallisia aineita kuten mm. mineraaliöljyjä.

Laitteisto on asennettu ja otettu tuotantoon heinäkuun aikana.

 

 

 

Jatka lukemista

Raisiolle uusi toimitusjohtaja kesäkuussa

Raisio Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Pasi Flinkmanin. Hän aloittaa Raisio Oyj:n toimitusjohtajana 15.6.2024. Flinkman siirtyy Raisioon Orkla Suomen toimitusjohtajan tehtävästä.
Finland

Pakkaus- ja printtimessuilla vilkasta

Pakkausalan ja graafisen teollisuuden ammattitapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä Helsingin Messukeskukseen 13.-14.3.2023. PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuman kävijämäärä nousi edellisestä kerrasta 36 % ja oli 4 387.
stora

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Uusimmat uutiset

Aiothan osallistua Packnorth Award 2024 -kilpailuun?

Ilmoituksia Packnews Award -kilpailuun saapuu nyt tiheään tahtiin Packnewsille. Mittelö järjestetään neljättä kertaa, ja tänä vuonna palkintojenjakotilaisuus pidetään Scanpackissa. Luvassa on mielenkiintoisia uutuuksia.
kilpailu

Löysikö Lessebo Paper vuoden kesähitin?

Kysymykseen miltä paperi kuulostaa, on vihdoin saatu vastaus. Lessebo Paper otti rohkean askeleen perinteisen visuaalisen muotoilun ulkopuolelle ja tutki tätä hieman outoa kysymystä. Tuloksena on Lessebo Paper Player -soitin, joka muuntaa paperin elegantin hiljaisuuden kiehtovaksi äänikokemukseksi.
01_Hero_Lessebo-Texture_Close-up-paper-texture-Morocco_Photo-by-Carl-Anderx

Duni lanseeraa LipLidsin älykannen

Duni Group ja ruotsalainen start-up-yritys LipLid ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka myötä Duni Group lanseeraa LipLidsin kannet take-away-mukeihinsa.
dunix

Ruotsin muovipakkausten keräys on kriisissä, toteaa Svensk Plaståtervinning

Ruotsissa on vakava, kansallinen muovipakkausten keräyskriisi, Svensk Plaståtervinningin (Ruotsin muovikeräyksen) toimitusjohtaja Mattias Philipsson sanoo lehdistötiedotteessa.
Foto: Peter Holgersson AB