Kummikouluohjelma ja lisätty todellisuus kierrätysintoa tukemaan

Teksti:Aino Laine
JULKAISTU: 2020-05-22
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Koululaisille ja lapsiperheille on tarjolla erilaisia sovelluksia, joilla voidaan tukea kierrätysosaamista ja levittää tietoa kiertotaloudesta ja ympäristötyöstä. Tänä keväänä maitopurkin kyljestä pääsee hyppäämään keskelle kiertotalouspeliä, ja koulut voivat lähteä mukaan lisäämään rantojen viihtyisyyttä.

Arla Suomi ja UPM tuovat yhdessä kiertotalousajattelun kuluttajien arkeen pelillistämisen kautta. Kierrätyskamut-kiertotalouspeli hyödyntää uutta lisätyn todellisuuden teknologiaa ja tarjoaa päivittäin kierrätykseen liittyviä tehtäviä. Peli on jatkoa Arlan ja UPM:n pakkausuudistuksesta alkaneelle yhteistyölle, jonka myötä kaikki Arlan harjakattopakkaukset vaihdettiin täysin uusiutuvista materiaaleista valmistettuihin pakkauksiin.

Pakkaukset ovat näkyvässä roolissa myös tällä kertaa, sillä Kierrätyskamut-peliä pääsee pelaamaan kaikista Arlan maito- ja Luonto+-jogurttipukeista. Pelaajan tulee ladata älypuhelimeensa peliä varten sovellus, jolla purkin kylki skannataan, jolloin pelihahmot ilmestyvät pelaajan keittiöön. Hahmot antavat pelaajalle päivittäin yhden tehtävän, jonka suorittamisesta palkitaan pelin sisäisillä palkinnoilla. Tähän mennessä päivätehtäviä on ratkottu jo yli 10 000.

Kierrätyskamut-pelin animaatiohahmojen joukossa häärii myös reaalimaailmasta tutumpi kasvo, sillä pelin suunnittelussa on ollut mukana tubettaja Roni Back. Backin voi tavata myös pelimaailmassa yhtenä hahmoista.

Siisti Biitsi kannustaa ympäristötyöhön

Pidä Saaristo Siistinä ry:n Siisti Biitsi on vuonna 2014 käynnistynyt kansalaisille suunnattu rantojen siivoustalkoo-ohjelma. Ohjelman tarkoituksena on paitsi siivota rantoja, myös herättää ihmisiä huomaamaan roskaisuusongelma sekä kerätä tietoa rantojen roskaisuustilanteesta seurantatutkimusta varten.

Nyt Pidä Saaristo Siistinä ry on käynnistämässä peruskouluille suunnatun Siisti Biitsi -kummikouluohjelman. Ohjelmaan osallistuva koulu käy keväällä ja syksyllä siivoamassa valitsemaansa rantaa. Kerättyjen roskien määrä ja tyyppi raportoidaan Pidä Saaristo Siistinä ry:lle, joka saa arvokasta tietoa rantojen roskaisuuteen liittyen. Tämän lisäksi koulu saa käyttöönsä kattavat tehtävämateriaalit, jotka tarjoavat teoreettista pohjaa ympäristötyön tekemiselle.

Kummikouluohjelma pilotoitiin viime vuonna neljässä koulussa Turun alueella, ja tänä vuonna tavoitteena on saada mukaan 25 uutta koulua. Ohjelma tarjoaa kouluille mahdollisuuden tehdä konkreettista ympäristötyötä Itämeren ja vesistöjen hyväksi sekä rakentaa kestävään kehitykseen perustuvaa käyttäytymiskulttuuria.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Drupa alkaa pian – tässä on kuusi trendiä, joita kannattaa pitää silmällä

Kahdeksan vuoden tauon jälkeen pääsemme jälleen Drupa-messuille ja näemme, mitä toimittajat uskovat meidän tarvitsevan. Tästä löydät kuusi trendiä, joita kannattaa seurata messuhalleissa.
drupa24_12x

Pakkausautomaatio säästää monella tavalla verkkokaupassa

Suomalainen logistiikkayhtiö Inex Partners Oy on tehnyt yhteistyötä SEE:n (aiemmin Sealed Air) kanssa kehittääkseen pakkausautomaatiota.
SEE-I-Pack

Metsä Boardin taivekartonkikone on nyt Euroopan suurin

Metsä Groupiin kuuluva Metsä Board vihki 11. huhtikuuta käyttöön uudistetun taivekartonkikoneen Ruotsin Husumissa.
Ribbon-has-been-cutx

Kp lanseerasi ensimmäisen sataprosenttisesti kierrätetyn muovisen elintarvikerasian

Klöckner Pentaplast (kp) ilmoittaa saavuttaneensa tärkeän virstanpylvään elintarvikepakkausteollisuudessa. Se esitteli ensimmäiset elintarvikerasiat, jotka on tehty pelkästään kierrätetystä PET:stä (rPET), joka on valmistettu pakkauksista.
KP-trayx