Kuluttajien suhtautumista noutoruokapakkauksiin selvitetään

Teksti:Aino Laine
JULKAISTU: 2021-09-30
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Haluatko vaikuttaa tulevaisuuden take-away-pakkauksiin? Vastaa kuluttajakyselyyn Minä take away -ruokapakkausten kuluttajana.

Tampereen korkeakouluyhteisön RUOKO-hankkeessa tavoitteena on muun muassa auttaa kuluttajaa lajittelemaan ja kierrättämään tyhjä take away -pakkaus oikein ja siten lisätä kotitalouksien kierrätysastetta. Muita painotuksia kuluttajan kannalta on pakkausten käyttäjälähtöisyyden, toiminnallisuuden, älyominaisuuksien ja materiaalien kehittäminen.

Mukana hankkeessa on pirkanmaalaisia pk-yrityksiä elintarvike-, pakkaus- ja logistiikka-alalta. Tavoitteena on yhdessä kehittää yhteistyötoimintaa Pirkanmaan alueella ja luoda RUOKO-ekosysteemi, joka edesauttaa hiilineutraaliuden saavuttamisessa. Pakkausratkaisuja kehitetään kokonaisuutena ekologisuuden ja ekonomisuuden näkökulmat huomioiden.

Kyselyyn vastaamiseen menee aikaa noin 8 minuuttia, ja se on avoinna lokakuun loppuun asti. Linkki kyselyyn: 

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Aiothan osallistua Packnorth Award 2024 -kilpailuun?

Ilmoituksia Packnews Award -kilpailuun saapuu nyt tiheään tahtiin Packnewsille. Mittelö järjestetään neljättä kertaa, ja tänä vuonna palkintojenjakotilaisuus pidetään Scanpackissa. Luvassa on mielenkiintoisia uutuuksia.
kilpailu

Löysikö Lessebo Paper vuoden kesähitin?

Kysymykseen miltä paperi kuulostaa, on vihdoin saatu vastaus. Lessebo Paper otti rohkean askeleen perinteisen visuaalisen muotoilun ulkopuolelle ja tutki tätä hieman outoa kysymystä. Tuloksena on Lessebo Paper Player -soitin, joka muuntaa paperin elegantin hiljaisuuden kiehtovaksi äänikokemukseksi.
01_Hero_Lessebo-Texture_Close-up-paper-texture-Morocco_Photo-by-Carl-Anderx

Duni lanseeraa LipLidsin älykannen

Duni Group ja ruotsalainen start-up-yritys LipLid ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka myötä Duni Group lanseeraa LipLidsin kannet take-away-mukeihinsa.
dunix

Ruotsin muovipakkausten keräys on kriisissä, toteaa Svensk Plaståtervinning

Ruotsissa on vakava, kansallinen muovipakkausten keräyskriisi, Svensk Plaståtervinningin (Ruotsin muovikeräyksen) toimitusjohtaja Mattias Philipsson sanoo lehdistötiedotteessa.
Foto: Peter Holgersson AB