Kuluttajien suhtautumista noutoruokapakkauksiin selvitetään

Teksti:Aino Laine
JULKAISTU: 2021-09-30
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Haluatko vaikuttaa tulevaisuuden take-away-pakkauksiin? Vastaa kuluttajakyselyyn Minä take away -ruokapakkausten kuluttajana.

Tampereen korkeakouluyhteisön RUOKO-hankkeessa tavoitteena on muun muassa auttaa kuluttajaa lajittelemaan ja kierrättämään tyhjä take away -pakkaus oikein ja siten lisätä kotitalouksien kierrätysastetta. Muita painotuksia kuluttajan kannalta on pakkausten käyttäjälähtöisyyden, toiminnallisuuden, älyominaisuuksien ja materiaalien kehittäminen.

Mukana hankkeessa on pirkanmaalaisia pk-yrityksiä elintarvike-, pakkaus- ja logistiikka-alalta. Tavoitteena on yhdessä kehittää yhteistyötoimintaa Pirkanmaan alueella ja luoda RUOKO-ekosysteemi, joka edesauttaa hiilineutraaliuden saavuttamisessa. Pakkausratkaisuja kehitetään kokonaisuutena ekologisuuden ja ekonomisuuden näkökulmat huomioiden.

Kyselyyn vastaamiseen menee aikaa noin 8 minuuttia, ja se on avoinna lokakuun loppuun asti. Linkki kyselyyn: https://bit.ly/3nXbLd0 

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Metsä Boardin taivekartonkikone on nyt Euroopan suurin

Metsä Groupiin kuuluva Metsä Board vihki 11. huhtikuuta käyttöön uudistetun taivekartonkikoneen Ruotsin Husumissa.
Ribbon-has-been-cutx

Kp lanseerasi ensimmäisen sataprosenttisesti kierrätetyn muovisen elintarvikerasian

Klöckner Pentaplast (kp) ilmoittaa saavuttaneensa tärkeän virstanpylvään elintarvikepakkausteollisuudessa. Se esitteli ensimmäiset elintarvikerasiat, jotka on tehty pelkästään kierrätetystä PET:stä (rPET), joka on valmistettu pakkauksista.
KP-trayx

Nuoret aikuiset ovat kiinnostuneempia ympäristöystävällisistä pakkauksista

Muovipakkausjättiläisen ALPLA:n "2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey” -tutkimuksen mukaan nuoremmat (18-34-vuotiaat) priorisoivat ympäristöystävällisiä pakkausratkaisuja.
alplax

Tekniikkaa ja nörtteilyä Gallin kanssa Scanpackin lavalla

Hän on nörtti. Hän on asiantuntija, jolla on valtavasti energiaa ja jolla nauru on aina lähellä.
Evelina Galli