Kuitupohjainen joustopakkausmateriaali palkittiin

JULKAISTU: 2022-10-19
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Jujo Thermalin kierrätettävä ja kuitupohjainen elintarvikkeiden joustopakkausmateriaali SHIELDPLUS on voittanut vuoden 2022 Tuottava Idea-kilpailun yrityssarjan. Voittoisa materiaali koostuu puupohjaisista kuiduista, jotka on päällystetty vesipohjaisella suojapäällysteellä. Erinomaiset tiiveysominaisuudet omaavan kuitupohjaisen materiaalin avulla pakkausteollisuus voi vähentää muovisten tai alumiinisten suojakalvojen käyttöä elintarvikepakkauksissa.


Tuottava Idea -kilpailu on Suomen Nuorkauppakamareiden vuosittain järjestämä kaikille avoin kilpailu tuote- tai palveluideoille. Kilpailun tavoitteena on nostaa esiin uusia liikeideoita sekä korostaa niiden merkitystä yhteiskunnallisen kehityksen avaintekijöinä. Voittajayritykset saavat logonsa näkyviin New Yorkin Times Squaren Nasdaq valotaululle.

Tuomaristo perusteli voittoa  materiaalin yhteiskunnallisella arvolla sekä rajattomalla markkinapotentiaalilla ja hyödyntämismahdollisuuksilla.

– Kilpailun voitto on hieno tunnustus meille kaikille jujolaisille monen vuoden kehitystyöstä. Joustopakkausmateriaali on konkreettinen esimerkki siitä, miten toteutamme missiotamme olla vastuullinen toimija osana yhteiskuntaa. SHIELDPLUS parantaa pakkausteollisuuden ja brändinomistajien mahdollisuuksia luoda kierrätettäviä ja jopa biohajoavia elintarvikepakkauksia, myyntijohtaja Jens Remmer Jujo Thermalilta kertoo.

Shieldplus tarjoaa vastuullisen, tiiviin ja elintarviketurvallisen pohjamateriaalin pakkausteollisuuden jatkojalostustarpeisiin. Tämä on kuitenkin vasta ensimmäinen askel pitkällä matkalla. Materiaali yksin ei tee pakkauksesta vastuullista, vaan jokaisen jatkojalostusportaan tulee tahollaan varmistaa, että esimerkiksi pakkauksen kierrätettävyys säilyy. Ympäristöhyötyjen lisäksi  joustopakkausmateriaali mahdollistaa myös kustannushyödyt pakkausteollisuudelle. Sen avulla jatkojalostusprosessia voidaan yksinkertaistaa, kun elintarvikepakkaukseen tarvittavien kerrosten määrä vähenee, todetaan Jujo Thermalin tiedotteessa.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Pakkausinnovaatiot puhuttivat Slushissa

Huhtamäki toi yhdessä teollisuusteknologia-alan pääomasijoitusyhtiö Emerald Venturesin kanssa yhteen pakkausalan, kasvuyritykset, alan asiantuntijat sekä sijoittajat järjestämällä yhteisen työpajan Slushissa.
IMG_6711

Kreppipaperikiriste lavan ympärille

Antalis on lanseerannut paperikiristeen. Paperikuidusta valmistettu Master’in- tuote on monomateriaalia, joten se on lajiteltavissa kartonkikeräykseen.
antalis

EU-parlamentti päätti omasta kannastaan pakkaus- ja pakkausjäteasetukseen

EU-parlamentti päätti omasta kannastaan, mutta vasta kevättalvella selviää, minkälainen pakkaus- ja pakkausjäteasetus Euroopan Unioniin saatiin.
Pääkirjoitus

Saarioinen Oy:n toimitusjohtaja vaihtuu

Saarioinen Oy:n nykyisen toimitusjohtajan Matti Karppisen jäädessä eläkkeelle uudeksi toimitusjohtajaksi on valittu Ilkka Brander.
1800x900matti-ja-ilkka