Kriisissä suositaan suomalaista

JULKAISTU: 25. toukokuun 2020
PÄIVITETTY: 18. tammikuun


YouGov on julkaissut vuotuisen Food & Health -raporttinsa, jossa tarkastellaan pohjoismaisten kuluttajien suhdetta ruokaan, ympäristöön ja terveyteen yli 10 vuoden ajanjaksolla. Lisäksi YouGov on erillisessä tutkimuksessaan todennut, että koronakriisi on muuttanut erityisesti suomalaisten asenteita ruoan alkuperää kohtaan.

Suomen osalta Food & Health -raportti perustuu 500 haastatteluun, jotka tehtiin helmi–maaliskuun vaihteessa. Erillinen, ostotottumuksia ja asenteita mittaava tutkimus toteutettiin koronakriisin puhkeamisen jälkeen huhti–toukokuussa, ja tässä tutkimuksessa vastaajia oli Suomessa 1008.

40 prosenttia koronakyselyyn vastanneista katsoi aiempaa tärkeämmäksi suosia ostoksissaan Suomessa tuotettua ruokaa. Kolmasosalle puolestaan lähialueen ruoantuotannon tukeminen oli muuttunut entistä merkityksellisemmäksi. Koronatilanteen aiheuttama taloudellinen ja terveydellinen epävarmuus ovat saaneet kuluttajat kiinnittämään enemmän huomiota hinnaltaan edullisempiin tuotteisiin (23 %) ja terveellisempiin vaihtoehtoihin (26 %).

Koronakriisi on aiheuttanut piikin suomalaisten ja lähituotettujen tuotteiden suosiossa, mutta Food & Health -tutkimus osoittaa, että joka neljäs suomalainen (28 %) oli lisännyt lähiruoan ostamista jo ennen pandemiakriisin puhkeamista. Koronan jälkeinen aika näyttää, onko uusi ostoskäyttäytyminen tullut jäädäkseen.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Pakkauksen nestemäärä selville ilman kontaktia

Toppan on kehittänyt NFC-tunnisteen, jonka avulla pakkauksen sisällä oleva nestemäärä voidaan tunnistaa ilman kontaktia.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (21)

Kahvia juodaan entistä tarkemmalla mitalla

Sunnuntaina 1.10.2023 vietetään kansainvälistä kahvipäivää.
Fredman_suodatinpussi keittimessä_vaaka

Juhlavuoden jakkara uuteen laatikkoon

Alvar Aallon suunnittelema klassikko, kolmijalkainen Jakkara 60 juhlii tänä vuonna 90-vuotiasta taivaltaan. Juhlavuoden kunniaksi myös jakkaran pakkaus uudistettiin.
Artek_tuolipakkaus_sislt

Ei legoja PET-pulloista

LEGO on keskeyttänyt aikeensa valmistaa legopalikoita kierrätetyistä PET-pulloista.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (18)