Kriisissä suositaan suomalaista

JULKAISTU: 2020-05-25
PÄIVITETTY: 2023-01-18


YouGov on julkaissut vuotuisen Food & Health -raporttinsa, jossa tarkastellaan pohjoismaisten kuluttajien suhdetta ruokaan, ympäristöön ja terveyteen yli 10 vuoden ajanjaksolla. Lisäksi YouGov on erillisessä tutkimuksessaan todennut, että koronakriisi on muuttanut erityisesti suomalaisten asenteita ruoan alkuperää kohtaan.

Suomen osalta Food & Health -raportti perustuu 500 haastatteluun, jotka tehtiin helmi–maaliskuun vaihteessa. Erillinen, ostotottumuksia ja asenteita mittaava tutkimus toteutettiin koronakriisin puhkeamisen jälkeen huhti–toukokuussa, ja tässä tutkimuksessa vastaajia oli Suomessa 1008.

40 prosenttia koronakyselyyn vastanneista katsoi aiempaa tärkeämmäksi suosia ostoksissaan Suomessa tuotettua ruokaa. Kolmasosalle puolestaan lähialueen ruoantuotannon tukeminen oli muuttunut entistä merkityksellisemmäksi. Koronatilanteen aiheuttama taloudellinen ja terveydellinen epävarmuus ovat saaneet kuluttajat kiinnittämään enemmän huomiota hinnaltaan edullisempiin tuotteisiin (23 %) ja terveellisempiin vaihtoehtoihin (26 %).

Koronakriisi on aiheuttanut piikin suomalaisten ja lähituotettujen tuotteiden suosiossa, mutta Food & Health -tutkimus osoittaa, että joka neljäs suomalainen (28 %) oli lisännyt lähiruoan ostamista jo ennen pandemiakriisin puhkeamista. Koronan jälkeinen aika näyttää, onko uusi ostoskäyttäytyminen tullut jäädäkseen.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Atria ostaa ruotsalaisen Gooh-valmisruokayhtiön

Atria Sweden AB ostaa ruotsalaisen valmisruokayhtiön Goohin koko osakekannan.
gooh

Syklo suunnittelee muovinkierrätyslaitoksen rakentamista Hyvinkäälle

Kapasiteetiltaan 50 000 tonnin muovinkierrätyslaitos kasvattaa valmistuttuaan Suomen muovinkierrätyskapasiteettia jopa 50 prosenttia.
Suomen

GRAI yksilöi uudelleenkäytettävät pakkaukset

GS1:n GRAI-tunnistetta ​​käytetään yksilöimään uudelleenkäytettäviä kuormankantajia ja palautusjärjestelmien pakkauksia.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (89)

ScanStar -ja ScanStar Student kilpailujen ilmoittautuminen on käynnissä

Yhteispohjoismaisen ScanStar-pakkaussuunnittelukilpailun ilmoittautuminen on käynnissä. Kilpailun ohessa järjestetään myös opiskelijakilpailu ScanStar Student.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (86)