Kotkamills on vuoden kasvunrakentaja

Teksti:Johanna Nikunen
JULKAISTU: 2021-03-11
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Pääomasijoittajat ry ja yhteistyökumppaninsa PwC järjestävät vuosittain Kasvunrakentaja-kilpailun. Tämänvuotisessa kilpailussa voiton vei Kotkamills mielenkiintoisella kasvutarinallaan innovatiivisesta muovia korvaavasta kartongista. Ilman onnistunutta yhteistyötä MB Rahastot Oy:n kanssa menestyksekäs tarina ei olisi ollut mahdollinen.

Kilpailussa etsitään pääomasijoittajien kohdeyrityksistä kyseisen vuoden mielenkiintoisinta ja innostavinta tarinaa, johon liittyy tärkeänä osana kasvun rakentaminen yhdessä pääomasijoittajan kanssa. Tänä vuonna kilpailun voitosta kisasi kova kolmikko: pohjoismaiseen kiinteistönhuoltoon erikoistunut PHM Group, työkaluja markkinointidatan käsittelyyn tarjoava Supermetrics ja muovisille sekä muovia sisältäville pakkausmateriaaleille ja kertakäyttöastioille vaihtoehtoisia materiaaleja valmistava Kotkamills.

Kannattaa katsoa tarkasti mitä pitää kädessään, koska oikeanlainen kuppi on todellinen ympäristöteko. Muovin käyttöä pitää vähentää ja siitä pitää päästä eroon ratkaisuissa, joissa se voidaan korvata. Pioneerin rooli on raskas, mutta tämä tunnustus tuntuu mukavalta huomionosoitukselta koko meidän porukallemme, iloitsee toimitusjohtaja Markku Hämäläinen yrityksen tiedotteessa.

– Yhteistyömme Kotkamillsin johdon ja henkilökunnan kanssa on ollut toimivaa ja tiivistä. Päätökset on tehty aina yrityksen ehdoilla. Sijoittaminen ei ole vain pääomaa, se on yhteistyötä sekä osaamisen, kokemuksen ja verkostojen jakamista. Kestävän liiketoiminnan rakentamisessa luottamus ja johdonmukaisuus ovat arvoja, joilla rakennetaan kasvua, toteaa MB Rahastot Oy:n partneri ja Kotkamillsin sijoituksesta vastaava Hannu Puhakka.

Kilpailun tuomaristossa olivat mukana kasvun rakentamisen asiantuntijat – F-Securen perustaja ja hallituksen puheenjohtaja Risto Siilasmaa, Talouselämän entinen päätoimittaja ja Elinkeinoelämän valtuuskunnan johtaja Emilia Kullas ja Nasdaq Helsingin toimitusjohtaja Henrik Husman.

Tuomaristo perusteli Kotkamillsin voittoa niin innovatiivisen muovittoman kartongin kekseliäisyydestä kuin tiiviistä ja sitoutuneesta yhteistyöstä pääomasijoittaja MB Rahastot Oy:n ja Kotkamillsin yritysjohdon kesken. Koko yhteistyön ajan kaikki osapuolet ovat sitoutuneesti tehneet tiivistä yhteistyötä yrityksen hyväksi.

 

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Drupa alkoi - tässä on 18 vinkkiä messuille

Ensimmäistä kertaa vuoden 2016 jälkeen Drupa järjestetään Düsseldorfissa. Jättimessuilla on monen vuoden jälkeen paljon uutta esiteltävää, erityisesti pakkausalasta kiinnostuneille. Eikä niitä kutsuta syyttä yhä useammin Drupack-messuiksi. Tästä löydät vinkkejä, joita kävijät voivat nähdä messuilla. Packnews on luonnollisesti paikalla.
DRUPA24_01x

Diageo testaa PulPacin paperisia Baileys-pulloja Barcelonan festivaaleilla

Diageo testaa kuivamuotoiltua kuitupulloa, joka koostuu 90-prosenttisesti paperista, jossa on ohut muovivuoraus ja foliotiiviste. Koe toteutetaan yhteistyössä PA Consultingin kanssa, joka on osa Bottle Collectivea yhdessä PA:n ja Pulpacin kanssa.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottlesx

Burger King testaa uudelleenkäytettäviä biomukeja

Restel Oy kokeilee neljässä toimipisteessään uudelleenkäytettäviä juomamukeja, jotka on valmistettu biopohjaisesta ja kierrätettävästä Sulapac-materiaalista.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

"Olemme ylpeitä kuin kukot” – Orapac toivoo voittavansa Packnorth Award 2024:n

Suomalainen Oy Orapac AB on yksi yrityksistä, joka haluaa voittaa Packnorth Award 2024 -palkinnon. Kilpailutyö, jota he kutsuvat Greenboxiksi, on periaatteessa yksinkertainen: laatikko kannella. Se on kuitenkin valmistettu täysin kierrätetyistä kuiduista ja eristää lämpöä ja kylmää paremmin kuin EPS-pakkaus edellyttää. Otimme yhteyttä Orapacin toimitusjohtaja Fredric Tidströmiin ja varatoimitusjohtaja Torbjörn Nyholmiin saadaksemme lisätietoja.
Greenbox