Kotimaiset hiusvärit Metsä Boardin kartonkiin

Teksti:Aino Laine
JULKAISTU: 2020-11-25
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Suomalainen kosmetiikkavalmistaja Sim Finland Oy korostaa tuotteissaan puhtautta, laatua ja selkeää designia, ja yritys haluaa noudattaa ympäristöä kunnioittavia toimintatapoja. SensiDO-hiusvärisarjan uudistamisen yhteydessä myös pakkaukset uudistettiin, ja materiaaliksi valikoitui ekologinen ensikuitukartonki Metsä Boardilta.

Sim Finland on sitoutunut energiatehokkuuteen ja hiilijalanjäljen pienentämiseen. Yritys on esimerkiksi asentanut uuden tehtaansa katolle lähes 700 aurinkopaneelia, joiden ansiosta kotimaiset tuotteet valmistuvat aurinkoenergian voimin.

– Vastuullisuus on tärkeä arvo, jonka pyrimme huomioimaan tuotteidemme valmistuksen lisäksi myös muissa tuotantoketjun vaiheissa. Meille on tärkeää pakkausvalinnoissamme pakkausten ympäristöystävällisyyden ja kierrätettävyyden lisäksi myös painojälki, sillä kosmetiikkapakkauksissa esteettisyydellä on suuri merkitys, sanoo Sim Finland Oy:n myynti- ja markkinointipäällikkö Heidi Varjoranta.

– Uudistetussa pakkauksessa on paljon valkoista pintaa, joten kartongin haluttiin olevan puhtaan valkoista. MetsäBoard Pro FBB Bright -kartongin korkean vaaleuden ansiosta Pantone-sävyt toistuvat tarkasti sekä kartongin pinnassa että taustassa. Painatus viimeisteltiin mattalakalla, jota kartongin pinta korostaa, kertoo Grano Oy:n myyntipäällikkö Lauri Raumanni.

Uudistuneissa pakkauksissa käytetyn kartongin puhdas ensikuitu on uusiutuvaa raaka-ainetta, joka on sataprosenttisesti jäljitettävissä kestävästi hoidettuihin pohjoisiin metsiin. Kartonki on saatavilla PEFC- tai FSC-sertifioituna.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Metsä Boardin taivekartonkikone on nyt Euroopan suurin

Metsä Groupiin kuuluva Metsä Board vihki 11. huhtikuuta käyttöön uudistetun taivekartonkikoneen Ruotsin Husumissa.
Ribbon-has-been-cutx

Kp lanseerasi ensimmäisen sataprosenttisesti kierrätetyn muovisen elintarvikerasian

Klöckner Pentaplast (kp) ilmoittaa saavuttaneensa tärkeän virstanpylvään elintarvikepakkausteollisuudessa. Se esitteli ensimmäiset elintarvikerasiat, jotka on tehty pelkästään kierrätetystä PET:stä (rPET), joka on valmistettu pakkauksista.
KP-trayx

Nuoret aikuiset ovat kiinnostuneempia ympäristöystävällisistä pakkauksista

Muovipakkausjättiläisen ALPLA:n "2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey” -tutkimuksen mukaan nuoremmat (18-34-vuotiaat) priorisoivat ympäristöystävällisiä pakkausratkaisuja.
alplax

Tekniikkaa ja nörtteilyä Gallin kanssa Scanpackin lavalla

Hän on nörtti. Hän on asiantuntija, jolla on valtavasti energiaa ja jolla nauru on aina lähellä.
Evelina Galli