Kotikompostoituva biomuovikalvo kehitteillä

JULKAISTU: 2020-09-22
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Yhdysvaltalainen biohajoavia materiaaleja valmistava Danimer Scientific sekä tiivistekalvovalmistaja Plastic Suppliers (PSI) ryhtyvät yhteistyöhön biopohjaisten ja kotikompostoitavien kalvojen kehittämiseksi. Kalvot sisältävät Danimer Scientificin kehittämää patentoitua biopolymeeriä, Nodax-polyhydroksi-alkanoaattia (PHA). PHA:ta on testattu muun muassa Georgian yliopistossa ja sen on todettu olevan biohajoava vaihtoehto muoveille, jotka on valmistettu esimerkiksi rapsiöljyn kaltaisista materiaaleista.

– Olemme kehittäneet yhteistyötämme PSI:n kanssa vuosikymmenen ajan ja luoneet yhdessä biopohjaisia pakkausmateriaaleja. Olemme innoissamme päästessämme esittelemään yhden alan lupaavimmista materiaaleista. PHA on jo osoittautunut ympäristöystävälliseksi kuluttajapakkausmateriaaliksi. Käytön laajentaminen joustopakkauksiin auttaa vähentämään muovijätteiden ympäristövaikutuksia edelleen, kertoo Danimer Scientificin toimitusjohtaja Stephen Croskrey.

Uudet kalvot on suunniteltu toimimaan niin elintarvike-, päivittäistavarakaupan kuin teollisuudenkin käytössä. Kaikki Danimer Scientificin biopolymeerit ovat Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkevirasto FDA:n hyväksymiä, ja ne soveltuvat myös elintarvikekontaktiin.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Atria ostaa ruotsalaisen Gooh-valmisruokayhtiön

Atria Sweden AB ostaa ruotsalaisen valmisruokayhtiön Goohin koko osakekannan.
gooh

Syklo suunnittelee muovinkierrätyslaitoksen rakentamista Hyvinkäälle

Kapasiteetiltaan 50 000 tonnin muovinkierrätyslaitos kasvattaa valmistuttuaan Suomen muovinkierrätyskapasiteettia jopa 50 prosenttia.
Suomen

GRAI yksilöi uudelleenkäytettävät pakkaukset

GS1:n GRAI-tunnistetta ​​käytetään yksilöimään uudelleenkäytettäviä kuormankantajia ja palautusjärjestelmien pakkauksia.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (89)

ScanStar -ja ScanStar Student kilpailujen ilmoittautuminen on käynnissä

Yhteispohjoismaisen ScanStar-pakkaussuunnittelukilpailun ilmoittautuminen on käynnissä. Kilpailun ohessa järjestetään myös opiskelijakilpailu ScanStar Student.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (86)