Kotikompostoituva biomuovikalvo kehitteillä

Teksti:Aino Laine
JULKAISTU: 2020-09-22
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Yhdysvaltalainen biohajoavia materiaaleja valmistava Danimer Scientific sekä tiivistekalvovalmistaja Plastic Suppliers (PSI) ryhtyvät yhteistyöhön biopohjaisten ja kotikompostoitavien kalvojen kehittämiseksi. Kalvot sisältävät Danimer Scientificin kehittämää patentoitua biopolymeeriä, Nodax-polyhydroksi-alkanoaattia (PHA). PHA:ta on testattu muun muassa Georgian yliopistossa ja sen on todettu olevan biohajoava vaihtoehto muoveille, jotka on valmistettu esimerkiksi rapsiöljyn kaltaisista materiaaleista.

– Olemme kehittäneet yhteistyötämme PSI:n kanssa vuosikymmenen ajan ja luoneet yhdessä biopohjaisia pakkausmateriaaleja. Olemme innoissamme päästessämme esittelemään yhden alan lupaavimmista materiaaleista. PHA on jo osoittautunut ympäristöystävälliseksi kuluttajapakkausmateriaaliksi. Käytön laajentaminen joustopakkauksiin auttaa vähentämään muovijätteiden ympäristövaikutuksia edelleen, kertoo Danimer Scientificin toimitusjohtaja Stephen Croskrey.

Uudet kalvot on suunniteltu toimimaan niin elintarvike-, päivittäistavarakaupan kuin teollisuudenkin käytössä. Kaikki Danimer Scientificin biopolymeerit ovat Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkevirasto FDA:n hyväksymiä, ja ne soveltuvat myös elintarvikekontaktiin.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Mikroaallot vaihtoehtona muovinkierrätyksessä

Muovipakkausten kierrätyksessä vaihtoehtoina ovat mekaaninen tai kemiallinen kierrätys. Drupa-messuilla esiteltiin kolmas vaihtoehto kemiallisen kierrätyksen rinnalle. Siinä mikroaallot tekevät työn.
Florian-Turkx

EFI ajattelee laatikon ulkopuolelta – lanseerasi ainutlaatuisen painosysteemin aaltopahvipakkauksille

Drupa-messuilla EFI esitteli yhdessä Packsizen kanssa personoidun täysväripainatukseen aaltopahvipakkauksille.
EFI

Scanpack 2024 -messuohjelma on julkaistu!

Skandinavian suurimman pakkausalan messun, Scanpackin pääohjelma on julkaistu. Scanpack järjestetään Svenska Mässanissa Göteborgissa 22.–25. lokakuuta. Näyttelyssä on 400 näytteilleasettajaa ja lisäksi vierailijoille on tarjolla laaja, lähes sadan numeron ohjelma.
Talare-pa-Scanpack-SVx

Nyt voi pantata God Morgonin mehupurkkeja

God Morgon aloitti yhteistyön Bowerin kanssa ja tarjoaa nyt panttia mehupurkeilleen. Tavoitteena on lisätä pakkausten kierrätystä tarjoamalla erilaisia etuja, kun pantti on rekisteröity.
God Morgon on yksi Ruotsin suurimmista mehuvalmistajista ja myy yli 15 miljoonaa mehupurkkia vuodessa Ruotsissa. Kuva: Lehdistökuva