Korona kasvatti Postin Kotipaketin suosiota

JULKAISTU: 1. lokakuun 2020
PÄIVITETTY: 18. tammikuun


Koronan myötä verkkokaupan suosio kasvoi viime keväänä kohinalla. Suomalaiset ovat olleet ahkeria noutamaan tilaamansa paketit automaateista tai noutopisteistä, mutta poikkeusaika käänsi kotiintoimitukset hurjaan kasvuun. Postin Kotipaketin tarjoaminen veloituksetta vauhditti kasvua entisestään.

Kuluttajat arvostavat verkkokaupassa nopeutta ja helppoutta, mikä selittää myös Kotipaketin kasvua poikkeustilanteessa. Turvallinen ja joustava toimitusvaihtoehto tuli poikkeusoloissa tarpeeseen, Postin Business Manager Juha T. Wallin kuvailee.

– Samalla muokkasimme kotiintoimitukset poikkeustilanteeseen sopiviksi. Kuljettajamme eivät enää ottaneet kuittauksia, painoivat vain ovikelloa ja siirtyivät takavasemmalle, Wallin lisää.

Kotipaketin toimitusväli on aamukahdeksasta iltayhdeksään, ja sillä tilaa mitä vain 35 kiloon asti. Juuri ennen koronapandemiaa otettiin käyttöön uusi varauskalenteri, josta asiakas voi valita toimitukselle kahden tunnin aikaikkunan.

Kotipaketin kasvu oli kaikkiaan satoja prosentteja, ja kotiinkuljetukset veloituksetta tarjonneiden yritysten lähetysmäärät kasvoivat jopa tuhansia prosentteja. Ilmaisilla kotiintoimituksilla kauppiaat pystyivät Postin Business Manager Mikko Veistelehdon mukaan pidentämään Kotipaketin huippusesonkia. Ilmaiseen toimitukseen yhdistettynä volyymin kasvu oli yli kymmenkertainen, hetkellisesti jopa 5000 prosenttia.

– Kivijalasta kadonnutta kauppaa pystyttiin ilmaisilla toimituksilla kääntämään verkkokaupan voitoksi. Niiden lisäksi on tietysti oltava oikeat tuotteet ja riittävän houkuttelevat kampanjat, jotka selittävät suosion nousupiikkejä, Veistelehto muistuttaa.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Pakkauksen nestemäärä selville ilman kontaktia

Toppan on kehittänyt NFC-tunnisteen, jonka avulla pakkauksen sisällä oleva nestemäärä voidaan tunnistaa ilman kontaktia.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (21)

Kahvia juodaan entistä tarkemmalla mitalla

Sunnuntaina 1.10.2023 vietetään kansainvälistä kahvipäivää.
Fredman_suodatinpussi keittimessä_vaaka

Juhlavuoden jakkara uuteen laatikkoon

Alvar Aallon suunnittelema klassikko, kolmijalkainen Jakkara 60 juhlii tänä vuonna 90-vuotiasta taivaltaan. Juhlavuoden kunniaksi myös jakkaran pakkaus uudistettiin.
Artek_tuolipakkaus_sislt

Ei legoja PET-pulloista

LEGO on keskeyttänyt aikeensa valmistaa legopalikoita kierrätetyistä PET-pulloista.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (18)