Korona kasvatti Postin Kotipaketin suosiota

Teksti:Aino Laine
JULKAISTU: 2020-10-01
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Koronan myötä verkkokaupan suosio kasvoi viime keväänä kohinalla. Suomalaiset ovat olleet ahkeria noutamaan tilaamansa paketit automaateista tai noutopisteistä, mutta poikkeusaika käänsi kotiintoimitukset hurjaan kasvuun. Postin Kotipaketin tarjoaminen veloituksetta vauhditti kasvua entisestään.

Kuluttajat arvostavat verkkokaupassa nopeutta ja helppoutta, mikä selittää myös Kotipaketin kasvua poikkeustilanteessa. Turvallinen ja joustava toimitusvaihtoehto tuli poikkeusoloissa tarpeeseen, Postin Business Manager Juha T. Wallin kuvailee.

– Samalla muokkasimme kotiintoimitukset poikkeustilanteeseen sopiviksi. Kuljettajamme eivät enää ottaneet kuittauksia, painoivat vain ovikelloa ja siirtyivät takavasemmalle, Wallin lisää.

Kotipaketin toimitusväli on aamukahdeksasta iltayhdeksään, ja sillä tilaa mitä vain 35 kiloon asti. Juuri ennen koronapandemiaa otettiin käyttöön uusi varauskalenteri, josta asiakas voi valita toimitukselle kahden tunnin aikaikkunan.

Kotipaketin kasvu oli kaikkiaan satoja prosentteja, ja kotiinkuljetukset veloituksetta tarjonneiden yritysten lähetysmäärät kasvoivat jopa tuhansia prosentteja. Ilmaisilla kotiintoimituksilla kauppiaat pystyivät Postin Business Manager Mikko Veistelehdon mukaan pidentämään Kotipaketin huippusesonkia. Ilmaiseen toimitukseen yhdistettynä volyymin kasvu oli yli kymmenkertainen, hetkellisesti jopa 5000 prosenttia.

– Kivijalasta kadonnutta kauppaa pystyttiin ilmaisilla toimituksilla kääntämään verkkokaupan voitoksi. Niiden lisäksi on tietysti oltava oikeat tuotteet ja riittävän houkuttelevat kampanjat, jotka selittävät suosion nousupiikkejä, Veistelehto muistuttaa.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Scanpack 2024 -messuohjelma on julkaistu!

Skandinavian suurimman pakkausalan messun, Scanpackin pääohjelma on julkaistu. Scanpack järjestetään Svenska Mässanissa Göteborgissa 22.–25. lokakuuta. Näyttelyssä on 400 näytteilleasettajaa ja lisäksi vierailijoille on tarjolla laaja, lähes sadan numeron ohjelma.
Talare-pa-Scanpack-SVx

Nyt voi pantata God Morgonin mehupurkkeja

God Morgon aloitti yhteistyön Bowerin kanssa ja tarjoaa nyt panttia mehupurkeilleen. Tavoitteena on lisätä pakkausten kierrätystä tarjoamalla erilaisia etuja, kun pantti on rekisteröity.
God Morgon on yksi Ruotsin suurimmista mehuvalmistajista ja myy yli 15 miljoonaa mehupurkkia vuodessa Ruotsissa. Kuva: Lehdistökuva

Uusi ammatillinen etäkoulutus tarjoaa elinkaariarviointia pakkausalalle

Elokuun lopulla 2023 käynnistyi uusi pakkausteollisuuden arvoketjuun keskittyvä ammatillinen koulutus Haganäsin koulussa Älmhultissa. Nyt koulutuspäällikkö Finn Toompuu on saanut luvan järjestää lyhyen etäkoulutuksen aiheesta elinkaariarviointi (LCA, Life cycle assessment) pakkausteollisuudelle. Kysyimme Finniltä muutamia kysymyksiä tästä koulutuksesta.
LCA utbilding

Nordvalls investoi toiseen HP Indigo V12 -painokoneeseen Drupa-messuilla

Muutama kuukausi sitten painotalo Nordvalls Etikett hankki HP Indigo V12 -painokoneen. Düsseldorfin Drupa-messuilla varmistui, että yritys ostaa toisen saman mallin koneen.
Nordvalls-1536x1024x