Konica Minolta sai jalansijaa pakkauspainamisessa

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2016-06-19
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Konica Minolta sai Drupa-messuilla jalansijaa pakkauspainamisen markkinoista useilla päänavauksilla. Yhtiö teki ensimmäiset kaupat nopeasta inkjet-painokoneestaan sekä etikettien tuotantojärjestelmistä.

Yhtiö kutsuu pakkauspainamista teolliseksi painamiseksi erotuksena kaupallisesta painamisesta. Konica Minolta on asettanut strategiseksi tavoitteeksi etenemisen teollisessa painamisessa. Yksi askel tähän suuntaan on ollut erikoispainokoneita valmistavan MGI Digital Technologyn osakkeiden hankinta.

Yhtiö lanseerasi messuilla B2-koon AccurioJet KM1 -inkjetpainokoneen. Ensimmäiset ostajat koneelle olivat amerikkalaiset yhtiöt PostcardMania ja Cohber Press. Yhtiö sai myös useita tilauksia bizhub C71cf -etikettipainokoneestaan.  Messuosastolla sitä esiteltiin kokoonpanossa, jossa etiketit viimeisteltiin GM DC330 -viimeistelijällä ja MGI:n JETvarnish-kohdelakkausjärjestelmällä.

Yhtiö esitteli myös teknisenä demona AccurioJet KM-C -pakkauspainokoneen, jonka arkkikoko on B1.

Prinergy käyttöön KM1-koneissa
Asemaa pakkauspainamisessa vahvistaa myös se, että Konica Minolta teki yhteistyösopimuksen Kodakin kanssa Prinergy-työnkulkujärjestelmän integroinnista KM1-koneen kanssa. Prinergy on jo vuosia ollut yhdistettynä Konica Minoltan tuotantotulostuksen laitteisiin.

Yhtiö kertoo myös olevansa tyytyväinen perinteisen tuotevalikoimansa tilauksista Drupassa. Konica Minolta tunnetaan erityisesti keskikoon tuotantotulostuksen järjestelmien toimittajana.

MGI:n JETvarnish-tekniikkaa esiteltiin messuilla yhdistettynä useisiin Konica Minoltan koneisiin. MGI oli hyvin tyytyväinen messujen myyntituloksiin, ja sanoi messujen olleen yhtiölle kaikkien aikojen paras. Kaikki myytävänä olevat laitteet menivät kaupaksi.
 

 

 

Jatka lukemista

Raisiolle uusi toimitusjohtaja kesäkuussa

Raisio Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Pasi Flinkmanin. Hän aloittaa Raisio Oyj:n toimitusjohtajana 15.6.2024. Flinkman siirtyy Raisioon Orkla Suomen toimitusjohtajan tehtävästä.
Finland

Pakkaus- ja printtimessuilla vilkasta

Pakkausalan ja graafisen teollisuuden ammattitapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä Helsingin Messukeskukseen 13.-14.3.2023. PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuman kävijämäärä nousi edellisestä kerrasta 36 % ja oli 4 387.
stora

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Uusimmat uutiset

Drupa alkoi - tässä on 18 vinkkiä messuille

Ensimmäistä kertaa vuoden 2016 jälkeen Drupa järjestetään Düsseldorfissa. Jättimessuilla on monen vuoden jälkeen paljon uutta esiteltävää, erityisesti pakkausalasta kiinnostuneille. Eikä niitä kutsuta syyttä yhä useammin Drupack-messuiksi. Tästä löydät vinkkejä, joita kävijät voivat nähdä messuilla. Packnews on luonnollisesti paikalla.
DRUPA24_01x

Diageo testaa PulPacin paperisia Baileys-pulloja Barcelonan festivaaleilla

Diageo testaa kuivamuotoiltua kuitupulloa, joka koostuu 90-prosenttisesti paperista, jossa on ohut muovivuoraus ja foliotiiviste. Koe toteutetaan yhteistyössä PA Consultingin kanssa, joka on osa Bottle Collectivea yhdessä PA:n ja Pulpacin kanssa.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottlesx

Burger King testaa uudelleenkäytettäviä biomukeja

Restel Oy kokeilee neljässä toimipisteessään uudelleenkäytettäviä juomamukeja, jotka on valmistettu biopohjaisesta ja kierrätettävästä Sulapac-materiaalista.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

"Olemme ylpeitä kuin kukot” – Orapac toivoo voittavansa Packnorth Award 2024:n

Suomalainen Oy Orapac AB on yksi yrityksistä, joka haluaa voittaa Packnorth Award 2024 -palkinnon. Kilpailutyö, jota he kutsuvat Greenboxiksi, on periaatteessa yksinkertainen: laatikko kannella. Se on kuitenkin valmistettu täysin kierrätetyistä kuiduista ja eristää lämpöä ja kylmää paremmin kuin EPS-pakkaus edellyttää. Otimme yhteyttä Orapacin toimitusjohtaja Fredric Tidströmiin ja varatoimitusjohtaja Torbjörn Nyholmiin saadaksemme lisätietoja.
Greenbox