Säilytyslaatikot kierrätysmuovista

Teksti:Johanna Nikunen
JULKAISTU: 2021-04-01
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Lidlin tarjontaan tulee kierrätysmuovista tuotettuja kodin tuotteita. Tuotteet tulevat osaksi Lidlin erätuotevalikoimaa. Lidlin tavoitteena on vähentää muovin ympäristövaikutuksia, ja luoda vanhalle muoville uusi elämä.

Lidlin tavoitteena on lisätä kierrätetyn muovin käyttöä, ja tällä tavalla luoda hyödyllisiä uusia tarvikkeita vanhasta muovista.

– Lidlin tavoitteena on vähentää muovin käyttöä, mutta myös hyödyntää käytettyä muovia. Eli Lidl haluaa kierrättää vanhaa muovia. Näin pyrimme suljettuun muovin kiertoon, kun tuotteista valmistetaan uusia tuotteita. Muovi saa tällöin uuden elämän, kertoo Lidlin vastuullisuusasiantuntija Laura Kvissberg.

Nyt myyntiin tulevien tuotteiden muovi on kerätty yksityisistä kotitalouksista Saksasta ja Itävallasta. Keräyksen toteuttaa Lidlin emoyhtiöön Schwarz Groupin kuuluva ja kierrätykseen keskittyvä yhtiö PreZero. Sekä muovin kierrätys että muovituotteiden tuotanto on tehty Euroopassa Lidlin yritysverkoston kautta.

Tuotteet vähintään 95 prosenttia kierrätetystä muovista

Uusien tuotteiden valmistukseen on käytetty lähes puolitoistatuhatta tonnia vanhaa, kotitalouksista kerättyä muovia. PreZero kerää kotitalouksien muovijätteet, puhdistaa ja käsittelee ne uudelleen muovina. Tästä niin sanotusta regranulaatiosta luodaan uudet, korkealaatuiset ja samalla ympäristöystävällisemmät Lidl-tuotteet. Lopulliset tuotteet valmistetaan Puolassa.

Tuotteiden valmistuksessa vähintään 95 prosenttia on peräisin kierrätetystä muovista. Loput noin 5 prosenttia on värigranuloita.

Tuotesarjassa on vaateripustimia, ämpäreitä, roska-astioita ja erilaisia säilytyslaatikoita. Ensimmäiset tuotteet tulevat myyntiin 5.4.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Aiothan osallistua Packnorth Award 2024 -kilpailuun?

Ilmoituksia Packnews Award -kilpailuun saapuu nyt tiheään tahtiin Packnewsille. Mittelö järjestetään neljättä kertaa, ja tänä vuonna palkintojenjakotilaisuus pidetään Scanpackissa. Luvassa on mielenkiintoisia uutuuksia.
kilpailu

Löysikö Lessebo Paper vuoden kesähitin?

Kysymykseen miltä paperi kuulostaa, on vihdoin saatu vastaus. Lessebo Paper otti rohkean askeleen perinteisen visuaalisen muotoilun ulkopuolelle ja tutki tätä hieman outoa kysymystä. Tuloksena on Lessebo Paper Player -soitin, joka muuntaa paperin elegantin hiljaisuuden kiehtovaksi äänikokemukseksi.
01_Hero_Lessebo-Texture_Close-up-paper-texture-Morocco_Photo-by-Carl-Anderx

Duni lanseeraa LipLidsin älykannen

Duni Group ja ruotsalainen start-up-yritys LipLid ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka myötä Duni Group lanseeraa LipLidsin kannet take-away-mukeihinsa.
dunix

Ruotsin muovipakkausten keräys on kriisissä, toteaa Svensk Plaståtervinning

Ruotsissa on vakava, kansallinen muovipakkausten keräyskriisi, Svensk Plaståtervinningin (Ruotsin muovikeräyksen) toimitusjohtaja Mattias Philipsson sanoo lehdistötiedotteessa.
Foto: Peter Holgersson AB