Kiristekäärintään tilaa säästävä ratkaisu

JULKAISTU: 8. toukokuun 2016
PÄIVITETTY: 18. tammikuun


Octomeca on kehittänyt kiristekäärintään koneen, joka mahdollistaa normaalia matalammat kuljetinkorkeudet ovaalin käärintäradan avulla. Verrattuna perinteiseen pyöreään kehään tilasäästö on merkittävä.

OMC-VO-koneen käärintärata mukailee suojattavan tuotteen ulkomittoja. Malli soveltuu erityisesti korkeiden ja kapeiden tai leveiden ja matalien tuotteiden käärintään. Näissä korostuvat edut pyöreään käärintärataan verrattuna. Ovaali rata voi olla pystysuuntainen tai vaakasuuntainen.

Koneen on kehittänyt Octomeca Oy, joka on perustettu Naantalissa vuonna 1989. Yritys suunnittelee ja valmistaa vaativia kiristekäärintäpakkauslinjoja asiakkaiden yksilöllisten tarpeiden mukaan. Toiminta on kansainvälistä, ja linjatoimituksia tehdään vuositasolla noin 40.

Octomeca on erikoistunut pitkien, suurien ja epämääräisen muotoisten tuotteiden kiristekäärintään. Käärinnän avulla suojataan tuote kuljetuksen ja varastoinnin ajaksi.

Lähes 30 vuotisen historiansa aikana yritykselle on kertynyt merkittävä arkisto erilaisia innovaatioita perinteisen kiristekäärinnän ympärille. Yrityksen perustanut Haloilan perhe kuuluukin alan pioneereihin.

–       Vuosi 2016 tulee olemaan yritykselle uusiutumisen aikaa. Tekemisen laatu, innovaatiot ja asiakkaidemme ymmärtäminen ovat kuitenkin edelleen toimintamme keskiössä. Haemme kannattavaa kasvua, yrityksen ydintä unohtamatta, toteaa yrityksen uutena toimitusjohtajana helmikuussa aloittanut diplomi-insinööri Janne Koskela.

Koskelalla on yli 15 vuoden kokemus alalta. Toimitusjohtajuutensa lisäksi hän aloittaa yhtiössä yrittäjänä sekä osakkaana Haloilan veljesten Arnon ja Henrin kanssa.
 

 

 

Jatka lukemista

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

Uusi merkintäväri steriloituihin pakkauksiin

Merkintäjärjestelmiä valmistava Linx Printing Technologies on kehittänyt uuden mustesuihkuvärin, jolla voidaan merkitä ruokapakkauksia ennen niin sterilointia. Väri kestää hyvin kuumuutta ja kosteutta.
linx-ink-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Luovia vaihtoehtoja muovipakkauksille

Better with Less – Design Challenge -pakkaussuunnittelukilpailun kymmenen finalistityötä esittelevät luovia vaihtoehtoja muovipakkauksille. Tarve löytää vaihtoehtoja on ilmeinen, sanoo kilpailun tuomariston puheenjohtaja Ilkka Harju. Työt ovat nyt nähtävillä ja suosikkiaan voi äänestää verkossa.
better-kilpailu-liituaski

Uusimmat uutiset

Vaahtoautot uuteen pussiin

Ahlgrens bilar -vaahtokarkit täyttävät 70 vuotta ja saavat syntymäpäivän kunniaksi uuden pakkauksen ensimmäistä kertaa 15 vuoteen.  
Bilar

Uusia työkaluja pakkausten ympäristövaikutusten luokitteluun

Antalis on kehittänyt Green Card ja Green Star SystemTM -työkalut, joiden tarkoitus on helpottaa asiakasta pakkausten ympäristövaikutusten vertailussa.
GREEN STAR SYSTEM_rgb_3

PackSummit Tampereella marraskuussa

PackSummit kerää pakkausalan toimijat saman katon alle 14.11.2023 Tampere-talossa. Tänä vuonna kokoonnutaan teemalla "Onko pakkauksesi vastuullinen vai viherpesty?"
PackSummit verkkosivujen materiaali

Metsä Groupin Kemin kartonki- ja biotuotetehtaat käyntiin

Suomen metsäteollisuushistorian suurin investointi – Kemin uusi biotuotetehdas ja kartonkitehtaan laajennus – on otettu käyttöön osastoittain suunnitelman mukaisesti keskiviikkona 20.9. Uuden biotuotetehtaan sellutoimitukset asiakkaille alkavat vuoden 2023 lokakuun aikana.
metsä_kemi