Kiertotalouden keinoin kohti jätteetöntä kahvintuotantoa

Teksti:Aino Laine
JULKAISTU: 2020-09-28
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Ruotsalainen kahviyhtiö Löfbergs on nimittänyt innovaatio- ja kiertotalousjohtajakseen Lars Aaen Thørgesenin, joka liittyy myös yhtiön johtoryhmään. Thørgesenin on määrä edistää yhtiön käynnistämää Circular Coffee Community -hanketta, jonka tarkoituksena on eliminoida kaikki kahviin liittyvä jäte. Yhtiö aikoo päästä eroon kaikesta kahvin viljelyyn, jalostukseen ja kulutukseen liittyvästä jätteestä vuoteen 2030 mennessä.

– Lars Aaen Thøgersenin ensisijaisena tehtävänä on johtaa kiertotalouteen siirtymistä YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden mukaisesti. Löfbergsissä kiertotalous ja kestävän kehityksen tavoitteet on otettu liiketoimintastrategian keskiöön. Nyt meidän täytyy varmistaa, että strateginen muutos kantaa hedelmää sekä kaupallisesti, sosiaalisesti että ympäristön kannalta, Löfbergsin toimitusjohtaja Lars Appelqvist

Löfbergsin tavoitteena on saada mahdollisimman monta alan sisäistä ja ulkopuolista sidosryhmää mukaan pyrkimään kohti lopullista tavoitetta eli jätteiden nollatasoa vuoteen 2030 mennessä.

– Ilmastonmuutos ja luonnonvarojen tuhlaus eivät uhkaa pelkästään liiketoimintaamme vaan koko maailmanlaajuista kahvin arvoketjua viljelijöistä kuluttajiin. Meidän on muutettava kokonaan suhtautumisemme kahviin ja alettava hyödyntää kahvipensaan kaikkia ravintopitoisia ja hyödyllisiä ainesosia, Lars Aaen Thørgesen muistuttaa.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Aiothan osallistua Packnorth Award 2024 -kilpailuun?

Ilmoituksia Packnews Award -kilpailuun saapuu nyt tiheään tahtiin Packnewsille. Mittelö järjestetään neljättä kertaa, ja tänä vuonna palkintojenjakotilaisuus pidetään Scanpackissa. Luvassa on mielenkiintoisia uutuuksia.
kilpailu

Löysikö Lessebo Paper vuoden kesähitin?

Kysymykseen miltä paperi kuulostaa, on vihdoin saatu vastaus. Lessebo Paper otti rohkean askeleen perinteisen visuaalisen muotoilun ulkopuolelle ja tutki tätä hieman outoa kysymystä. Tuloksena on Lessebo Paper Player -soitin, joka muuntaa paperin elegantin hiljaisuuden kiehtovaksi äänikokemukseksi.
01_Hero_Lessebo-Texture_Close-up-paper-texture-Morocco_Photo-by-Carl-Anderx

Duni lanseeraa LipLidsin älykannen

Duni Group ja ruotsalainen start-up-yritys LipLid ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka myötä Duni Group lanseeraa LipLidsin kannet take-away-mukeihinsa.
dunix

Ruotsin muovipakkausten keräys on kriisissä, toteaa Svensk Plaståtervinning

Ruotsissa on vakava, kansallinen muovipakkausten keräyskriisi, Svensk Plaståtervinningin (Ruotsin muovikeräyksen) toimitusjohtaja Mattias Philipsson sanoo lehdistötiedotteessa.
Foto: Peter Holgersson AB