Kiertotalouden keinoin kohti jätteetöntä kahvintuotantoa

JULKAISTU: 28. syyskuun 2020
PÄIVITETTY: 18. tammikuun


Ruotsalainen kahviyhtiö Löfbergs on nimittänyt innovaatio- ja kiertotalousjohtajakseen Lars Aaen Thørgesenin, joka liittyy myös yhtiön johtoryhmään. Thørgesenin on määrä edistää yhtiön käynnistämää Circular Coffee Community -hanketta, jonka tarkoituksena on eliminoida kaikki kahviin liittyvä jäte. Yhtiö aikoo päästä eroon kaikesta kahvin viljelyyn, jalostukseen ja kulutukseen liittyvästä jätteestä vuoteen 2030 mennessä.

– Lars Aaen Thøgersenin ensisijaisena tehtävänä on johtaa kiertotalouteen siirtymistä YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden mukaisesti. Löfbergsissä kiertotalous ja kestävän kehityksen tavoitteet on otettu liiketoimintastrategian keskiöön. Nyt meidän täytyy varmistaa, että strateginen muutos kantaa hedelmää sekä kaupallisesti, sosiaalisesti että ympäristön kannalta, Löfbergsin toimitusjohtaja Lars Appelqvist

Löfbergsin tavoitteena on saada mahdollisimman monta alan sisäistä ja ulkopuolista sidosryhmää mukaan pyrkimään kohti lopullista tavoitetta eli jätteiden nollatasoa vuoteen 2030 mennessä.

– Ilmastonmuutos ja luonnonvarojen tuhlaus eivät uhkaa pelkästään liiketoimintaamme vaan koko maailmanlaajuista kahvin arvoketjua viljelijöistä kuluttajiin. Meidän on muutettava kokonaan suhtautumisemme kahviin ja alettava hyödyntää kahvipensaan kaikkia ravintopitoisia ja hyödyllisiä ainesosia, Lars Aaen Thørgesen muistuttaa.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Vaahtoautot uuteen pussiin

Ahlgrens bilar -vaahtokarkit täyttävät 70 vuotta ja saavat syntymäpäivän kunniaksi uuden pakkauksen ensimmäistä kertaa 15 vuoteen.  
Bilar

Uusia työkaluja pakkausten ympäristövaikutusten luokitteluun

Antalis on kehittänyt Green Card ja Green Star SystemTM -työkalut, joiden tarkoitus on helpottaa asiakasta pakkausten ympäristövaikutusten vertailussa.
GREEN STAR SYSTEM_rgb_3

PackSummit Tampereella marraskuussa

PackSummit kerää pakkausalan toimijat saman katon alle 14.11.2023 Tampere-talossa. Tänä vuonna kokoonnutaan teemalla "Onko pakkauksesi vastuullinen vai viherpesty?"
PackSummit verkkosivujen materiaali

Metsä Groupin Kemin kartonki- ja biotuotetehtaat käyntiin

Suomen metsäteollisuushistorian suurin investointi – Kemin uusi biotuotetehdas ja kartonkitehtaan laajennus – on otettu käyttöön osastoittain suunnitelman mukaisesti keskiviikkona 20.9. Uuden biotuotetehtaan sellutoimitukset asiakkaille alkavat vuoden 2023 lokakuun aikana.
metsä_kemi