Kiertotalouden keinoin kohti jätteetöntä kahvintuotantoa

Teksti:Aino Laine
JULKAISTU: 2020-09-28
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Ruotsalainen kahviyhtiö Löfbergs on nimittänyt innovaatio- ja kiertotalousjohtajakseen Lars Aaen Thørgesenin, joka liittyy myös yhtiön johtoryhmään. Thørgesenin on määrä edistää yhtiön käynnistämää Circular Coffee Community -hanketta, jonka tarkoituksena on eliminoida kaikki kahviin liittyvä jäte. Yhtiö aikoo päästä eroon kaikesta kahvin viljelyyn, jalostukseen ja kulutukseen liittyvästä jätteestä vuoteen 2030 mennessä.

– Lars Aaen Thøgersenin ensisijaisena tehtävänä on johtaa kiertotalouteen siirtymistä YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden mukaisesti. Löfbergsissä kiertotalous ja kestävän kehityksen tavoitteet on otettu liiketoimintastrategian keskiöön. Nyt meidän täytyy varmistaa, että strateginen muutos kantaa hedelmää sekä kaupallisesti, sosiaalisesti että ympäristön kannalta, Löfbergsin toimitusjohtaja Lars Appelqvist

Löfbergsin tavoitteena on saada mahdollisimman monta alan sisäistä ja ulkopuolista sidosryhmää mukaan pyrkimään kohti lopullista tavoitetta eli jätteiden nollatasoa vuoteen 2030 mennessä.

– Ilmastonmuutos ja luonnonvarojen tuhlaus eivät uhkaa pelkästään liiketoimintaamme vaan koko maailmanlaajuista kahvin arvoketjua viljelijöistä kuluttajiin. Meidän on muutettava kokonaan suhtautumisemme kahviin ja alettava hyödyntää kahvipensaan kaikkia ravintopitoisia ja hyödyllisiä ainesosia, Lars Aaen Thørgesen muistuttaa.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Metsä Boardin taivekartonkikone on nyt Euroopan suurin

Metsä Groupiin kuuluva Metsä Board vihki 11. huhtikuuta käyttöön uudistetun taivekartonkikoneen Ruotsin Husumissa.
Ribbon-has-been-cutx

Kp lanseerasi ensimmäisen sataprosenttisesti kierrätetyn muovisen elintarvikerasian

Klöckner Pentaplast (kp) ilmoittaa saavuttaneensa tärkeän virstanpylvään elintarvikepakkausteollisuudessa. Se esitteli ensimmäiset elintarvikerasiat, jotka on tehty pelkästään kierrätetystä PET:stä (rPET), joka on valmistettu pakkauksista.
KP-trayx

Nuoret aikuiset ovat kiinnostuneempia ympäristöystävällisistä pakkauksista

Muovipakkausjättiläisen ALPLA:n "2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey” -tutkimuksen mukaan nuoremmat (18-34-vuotiaat) priorisoivat ympäristöystävällisiä pakkausratkaisuja.
alplax

Tekniikkaa ja nörtteilyä Gallin kanssa Scanpackin lavalla

Hän on nörtti. Hän on asiantuntija, jolla on valtavasti energiaa ja jolla nauru on aina lähellä.
Evelina Galli