Kierrätysmuovitehdas Pramia Plasticille yrittäjäpalkinto

JULKAISTU: 2022-11-30
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Keski-Pohjanmaan Yrittäjät palkitsi tänä vuonna maakunnallisella yrittäjäpalkinnolla Pramia Plastic Oy:n Toholammilta. Yksimielinen palkintoraati totesi, että yritys panostaa jatkuvaan kehitykseen ja yrityksellä on hyvät kasvunäkymät. Pramia Plasticin muovitehdas on kiertotalouden edelläkävijä ja  hyvä työllistäjä alueella. Yritystoiminta on lisäksi kannattavaa ja yrityksen tulevaisuudennäkymät ovat hyvät.

Pramia Plastic Oy käsittelee vuorokaudessa rekallisen eli miljoona Suomesta kerättyä pantillista kierrätyspulloa Pohjoismaiden moderneimmalla linjastolla. Tuotannosta syntyy elintarvikekelpoista muovia, joka pystytään hyödyntämään sataprosenttisesti jatkojalostuksessa eikä siitä jää kaatopaikkajätettä. Osa tuotetusta muovista käytetään Pramia Oy:n viinapullojen valmistukseen, osa taas muun muoviteollisuuden käyttöön.

Yrityksen päätuotteita ovat kirkas elintarvikekontaktikelpoinen kierrätysmuovirae, värillinen pakkausvannenauha ja korkkimurska. Yritys valmistaa kaikki tuotteet sataprosenttisesti kotimaisesta raaka-aineesta ja sataprosenttisesti kotimaisella työllä. Tehdastuotanto pyörii ympäri vuorokauden täysin kotimaisella tuulivoimalla. Yritys onkin onnistunut eri toimin vähentämään energiankulutustaan jopa 60 prosentilla neljän viimeisen vuoden aikana.

Yrittäjä Marko Mäkinen osti Toholammilta vuoden konkurssissa olleen tehtaan laitteet vuonna 2012 ja jatkoi toimintaa samoissa tiloissa.

Nykyään yrityksessä työskentelee 17 henkilöä ja sen liikevaihdon arvioidaan olevan vuoden 2022 lopulla 7 miljoonaa euroa, josta jopa 80 % liikevaihdosta menee vientiin. Pramia Plastic Oy on osa Pramia Oy:tä. Yrityksessä on meneillään viimeistelyä vaille valmis sukupolvenvaihdos.

 

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Pakkausinnovaatiot puhuttivat Slushissa

Huhtamäki toi yhdessä teollisuusteknologia-alan pääomasijoitusyhtiö Emerald Venturesin kanssa yhteen pakkausalan, kasvuyritykset, alan asiantuntijat sekä sijoittajat järjestämällä yhteisen työpajan Slushissa.
IMG_6711

Kreppipaperikiriste lavan ympärille

Antalis on lanseerannut paperikiristeen. Paperikuidusta valmistettu Master’in- tuote on monomateriaalia, joten se on lajiteltavissa kartonkikeräykseen.
antalis

EU-parlamentti päätti omasta kannastaan pakkaus- ja pakkausjäteasetukseen

EU-parlamentti päätti omasta kannastaan, mutta vasta kevättalvella selviää, minkälainen pakkaus- ja pakkausjäteasetus Euroopan Unioniin saatiin.
Pääkirjoitus

Saarioinen Oy:n toimitusjohtaja vaihtuu

Saarioinen Oy:n nykyisen toimitusjohtajan Matti Karppisen jäädessä eläkkeelle uudeksi toimitusjohtajaksi on valittu Ilkka Brander.
1800x900matti-ja-ilkka