Kierrätysmuovitehdas Pramia Plasticille yrittäjäpalkinto

Teksti:Johanna Nikunen
JULKAISTU: 2022-11-30
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Keski-Pohjanmaan Yrittäjät palkitsi tänä vuonna maakunnallisella yrittäjäpalkinnolla Pramia Plastic Oy:n Toholammilta. Yksimielinen palkintoraati totesi, että yritys panostaa jatkuvaan kehitykseen ja yrityksellä on hyvät kasvunäkymät. Pramia Plasticin muovitehdas on kiertotalouden edelläkävijä ja  hyvä työllistäjä alueella. Yritystoiminta on lisäksi kannattavaa ja yrityksen tulevaisuudennäkymät ovat hyvät.

Pramia Plastic Oy käsittelee vuorokaudessa rekallisen eli miljoona Suomesta kerättyä pantillista kierrätyspulloa Pohjoismaiden moderneimmalla linjastolla. Tuotannosta syntyy elintarvikekelpoista muovia, joka pystytään hyödyntämään sataprosenttisesti jatkojalostuksessa eikä siitä jää kaatopaikkajätettä. Osa tuotetusta muovista käytetään Pramia Oy:n viinapullojen valmistukseen, osa taas muun muoviteollisuuden käyttöön.

Yrityksen päätuotteita ovat kirkas elintarvikekontaktikelpoinen kierrätysmuovirae, värillinen pakkausvannenauha ja korkkimurska. Yritys valmistaa kaikki tuotteet sataprosenttisesti kotimaisesta raaka-aineesta ja sataprosenttisesti kotimaisella työllä. Tehdastuotanto pyörii ympäri vuorokauden täysin kotimaisella tuulivoimalla. Yritys onkin onnistunut eri toimin vähentämään energiankulutustaan jopa 60 prosentilla neljän viimeisen vuoden aikana.

Yrittäjä Marko Mäkinen osti Toholammilta vuoden konkurssissa olleen tehtaan laitteet vuonna 2012 ja jatkoi toimintaa samoissa tiloissa.

Nykyään yrityksessä työskentelee 17 henkilöä ja sen liikevaihdon arvioidaan olevan vuoden 2022 lopulla 7 miljoonaa euroa, josta jopa 80 % liikevaihdosta menee vientiin. Pramia Plastic Oy on osa Pramia Oy:tä. Yrityksessä on meneillään viimeistelyä vaille valmis sukupolvenvaihdos.

 

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Mikroaallot vaihtoehtona muovinkierrätyksessä

Muovipakkausten kierrätyksessä vaihtoehtoina ovat mekaaninen tai kemiallinen kierrätys. Drupa-messuilla esiteltiin kolmas vaihtoehto kemiallisen kierrätyksen rinnalle. Siinä mikroaallot tekevät työn.
Florian-Turkx

EFI ajattelee laatikon ulkopuolelta – lanseerasi ainutlaatuisen painosysteemin aaltopahvipakkauksille

Drupa-messuilla EFI esitteli yhdessä Packsizen kanssa personoidun täysväripainatukseen aaltopahvipakkauksille.
EFI

Scanpack 2024 -messuohjelma on julkaistu!

Skandinavian suurimman pakkausalan messun, Scanpackin pääohjelma on julkaistu. Scanpack järjestetään Svenska Mässanissa Göteborgissa 22.–25. lokakuuta. Näyttelyssä on 400 näytteilleasettajaa ja lisäksi vierailijoille on tarjolla laaja, lähes sadan numeron ohjelma.
Talare-pa-Scanpack-SVx

Nyt voi pantata God Morgonin mehupurkkeja

God Morgon aloitti yhteistyön Bowerin kanssa ja tarjoaa nyt panttia mehupurkeilleen. Tavoitteena on lisätä pakkausten kierrätystä tarjoamalla erilaisia etuja, kun pantti on rekisteröity.
God Morgon on yksi Ruotsin suurimmista mehuvalmistajista ja myy yli 15 miljoonaa mehupurkkia vuodessa Ruotsissa. Kuva: Lehdistökuva