Kierrätyskuidun käyttö kasvaa Varkaudessa

JULKAISTU: 2021-12-22
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Stora Enso investoi Varkauden pakkauskartonkitehtaan joustavuuden ja kapasiteetin lisäämiseen 23 miljoonaa euroa ja samalla mahdollistaa kierrätyskuidun käytön kasvattamisen. Investointiin liittyvät valmistelutyöt aloitetaan välittömästi. Investointi valmistuu vuoden 2022 lopulla.

Stora Enso investoi 23 miljoonaa euroa Varkauden pakkauskartonkitehtaaseen. Investointi lisää asiakkaille tarjottavan tuotevalikoiman joustavuutta ja kasvattaa tehtaan kokonaiskapasiteettia noin 10 prosenttia. Investointi mahdollistaa myös tuotannossa käytetyn kierrätyskuidun määrän kasvattamisen tuoreen puukuidun lisäksi.

Varkauden tehtaalla valmistetaan valkaisematonta havusellua sekä korkealaatuisia ruskeita ja valkopintaisia kraflinereita. Kartonkitehdas käyttää tällä hetkellä raaka-aineenaan valkaisemattoman havusellun lisäksi noin kolmasosan Suomessa kierrätetyistä kartonkipakkauksista, ja tehtaan vuosituotantokapasiteetti on 450 000 tonnia.

Varkauden tehdas on osa Stora Enson Packaging Materials -divisioonaa, jossa on laajaa osaamista puukuidun hyödyntämisestä tuotesuunnittelusta valmiiksi tuotteiksi ja niiden kierrättämiseksi. Kierrätysosaaminen ja kuluttajakartonkien kierrätyksen edistäminen ovat tärkeä osa yhtiön vastuullisuustavoitteita ja investoinnit tukevat niitä konkreettisesti.

– Investointi kasvattaa kierrätyskuitulaitoksemme kapasiteettia ja antaa lisää joustavuutta lisätä kierrätyskuidun käyttöä tuotevalikoimassa. Investoinnilla parannetaan myös tuotantotehokkuutta sekä kartonkikoneella että sellutehtaan kuivauskoneella tehtävillä teknisillä muutoksilla. Myös joustavuus tehdä eri tuotelaatuja asiakkaille paranee ja tehtaan kapasiteetti nousee hieman, kertoo Stora Enson Varkauden pakkauskartonkitehtaan johtaja Jarkko Tehomaa.

Investointiin liittyvä ympäristövaikutusten arviointi ja ympäristöluvan päivitys sekä investointiin liittyvät valmistelutyöt käynnistyvät välittömästi. Investointi etenee tehtaan normaalikäynnin ohella, ja lopulliset laiteasennukset tehdään tehtaan vuosihuoltoseisokin yhteydessä loppusyksyllä 2022.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Pakkausinnovaatiot puhuttivat Slushissa

Huhtamäki toi yhdessä teollisuusteknologia-alan pääomasijoitusyhtiö Emerald Venturesin kanssa yhteen pakkausalan, kasvuyritykset, alan asiantuntijat sekä sijoittajat järjestämällä yhteisen työpajan Slushissa.
IMG_6711

Kreppipaperikiriste lavan ympärille

Antalis on lanseerannut paperikiristeen. Paperikuidusta valmistettu Master’in- tuote on monomateriaalia, joten se on lajiteltavissa kartonkikeräykseen.
antalis

EU-parlamentti päätti omasta kannastaan pakkaus- ja pakkausjäteasetukseen

EU-parlamentti päätti omasta kannastaan, mutta vasta kevättalvella selviää, minkälainen pakkaus- ja pakkausjäteasetus Euroopan Unioniin saatiin.
Pääkirjoitus

Saarioinen Oy:n toimitusjohtaja vaihtuu

Saarioinen Oy:n nykyisen toimitusjohtajan Matti Karppisen jäädessä eläkkeelle uudeksi toimitusjohtajaksi on valittu Ilkka Brander.
1800x900matti-ja-ilkka