Kierrätyskuidun käyttö kasvaa Varkaudessa

Teksti:Aino Laine
JULKAISTU: 2021-12-22
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Stora Enso investoi Varkauden pakkauskartonkitehtaan joustavuuden ja kapasiteetin lisäämiseen 23 miljoonaa euroa ja samalla mahdollistaa kierrätyskuidun käytön kasvattamisen. Investointiin liittyvät valmistelutyöt aloitetaan välittömästi. Investointi valmistuu vuoden 2022 lopulla.

Stora Enso investoi 23 miljoonaa euroa Varkauden pakkauskartonkitehtaaseen. Investointi lisää asiakkaille tarjottavan tuotevalikoiman joustavuutta ja kasvattaa tehtaan kokonaiskapasiteettia noin 10 prosenttia. Investointi mahdollistaa myös tuotannossa käytetyn kierrätyskuidun määrän kasvattamisen tuoreen puukuidun lisäksi.

Varkauden tehtaalla valmistetaan valkaisematonta havusellua sekä korkealaatuisia ruskeita ja valkopintaisia kraflinereita. Kartonkitehdas käyttää tällä hetkellä raaka-aineenaan valkaisemattoman havusellun lisäksi noin kolmasosan Suomessa kierrätetyistä kartonkipakkauksista, ja tehtaan vuosituotantokapasiteetti on 450 000 tonnia.

Varkauden tehdas on osa Stora Enson Packaging Materials -divisioonaa, jossa on laajaa osaamista puukuidun hyödyntämisestä tuotesuunnittelusta valmiiksi tuotteiksi ja niiden kierrättämiseksi. Kierrätysosaaminen ja kuluttajakartonkien kierrätyksen edistäminen ovat tärkeä osa yhtiön vastuullisuustavoitteita ja investoinnit tukevat niitä konkreettisesti.

– Investointi kasvattaa kierrätyskuitulaitoksemme kapasiteettia ja antaa lisää joustavuutta lisätä kierrätyskuidun käyttöä tuotevalikoimassa. Investoinnilla parannetaan myös tuotantotehokkuutta sekä kartonkikoneella että sellutehtaan kuivauskoneella tehtävillä teknisillä muutoksilla. Myös joustavuus tehdä eri tuotelaatuja asiakkaille paranee ja tehtaan kapasiteetti nousee hieman, kertoo Stora Enson Varkauden pakkauskartonkitehtaan johtaja Jarkko Tehomaa.

Investointiin liittyvä ympäristövaikutusten arviointi ja ympäristöluvan päivitys sekä investointiin liittyvät valmistelutyöt käynnistyvät välittömästi. Investointi etenee tehtaan normaalikäynnin ohella, ja lopulliset laiteasennukset tehdään tehtaan vuosihuoltoseisokin yhteydessä loppusyksyllä 2022.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Drupa alkaa pian – tässä on kuusi trendiä, joita kannattaa pitää silmällä

Kahdeksan vuoden tauon jälkeen pääsemme jälleen Drupa-messuille ja näemme, mitä toimittajat uskovat meidän tarvitsevan. Tästä löydät kuusi trendiä, joita kannattaa seurata messuhalleissa.
drupa24_12x

Pakkausautomaatio säästää monella tavalla verkkokaupassa

Suomalainen logistiikkayhtiö Inex Partners Oy on tehnyt yhteistyötä SEE:n (aiemmin Sealed Air) kanssa kehittääkseen pakkausautomaatiota.
SEE-I-Pack

Metsä Boardin taivekartonkikone on nyt Euroopan suurin

Metsä Groupiin kuuluva Metsä Board vihki 11. huhtikuuta käyttöön uudistetun taivekartonkikoneen Ruotsin Husumissa.
Ribbon-has-been-cutx

Kp lanseerasi ensimmäisen sataprosenttisesti kierrätetyn muovisen elintarvikerasian

Klöckner Pentaplast (kp) ilmoittaa saavuttaneensa tärkeän virstanpylvään elintarvikepakkausteollisuudessa. Se esitteli ensimmäiset elintarvikerasiat, jotka on tehty pelkästään kierrätetystä PET:stä (rPET), joka on valmistettu pakkauksista.
KP-trayx