Metsä Board ja suomalainen startup-yritys Esbottle kehittävät yhdessä uudenlaista ekologista konseptia kartonkipikarista, jota voidaan käyttää juhlajuomien tarjoiluun. Korkeaseinäinen pikari on kevyt ja helppo kuljettaa ja kierrättää. Pikari voidaan personoida perinteisiä painomenetelmiä käyttäen sekä erikoisefektien avulla.
Espoossa toimiva Esbottle kehittää innovatiivisia, vastuullisia ja korkealaatuisia ratkaisuja juoma- ja ruokateollisuuteen. Juhlajuomapikarin uudenlainen muoto on tulosta Esbottlen ja Metsä Boardin pakkaussuunnittelutiimin yhteistyöstä.
– Testaamme nyt konseptia ja tutkimme materiaalivaihtoehtoja yhdessä Esbottlen kanssa, ja selvitämme samalla markkinoiden kiinnostusta. Tarkastelemme myös muita mahdollisia käyttökohteita. Mielestäni tämä innovatiivinen juhlajuomapikari on erinomainen esimerkki kartongin potentiaalin, designin ja uuden teknologian yhteensovittamisesta ekologisella tavalla, kertoo EMEAn & APACin pakkaussuunnittelujohtaja Ilkka Harju Metsä Boardista.